Ασκήσεις στην επεξεργασία κειμένου

Ξεκίνησε από aspd, 15 Ιουν 2010, 05:31:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aspd

Παραθέτω το υλικό μου για τη διδασκαλία της επεξεργασίας κειμένου.
Είναι αρχεία που έχω φτιάξει όσα χρόνια διδάσκω στο Γυμνάσιο, καθώς και μερικά που έχω βρει έτοιμα.
Εννοιείται ότι δεν κάνω όλα αυτά στην τάξη. Κάνουμε τις περισσότερες δραστηριότητες του βιβλίου και επιλεκτικά μερικά από το υλικό μου ανάλογα με το χρόνο που έχω και κυρίως ανάλογα με το επίπεδο της τάξης (περνώντας τα χρόνια οι μαθητές ξέρουν όλο και περισσότερα πράγματα).

Αυτό που νιώθω ότι μου είναι χρήσιμο είναι να έχω πολλές ασκήσεις ώστε να έχουν εργασία και οι μαθητές που τελειώνουν γρήγορα.
Ασπασία Διλάλου

tom

Ευχαριστούμε Ασπασία, αρκετά πλήρες υλικό! Μου άρεσαν οι ασκήσεις με το "χαλασμένο" κείμενο που πρέπει να "φτιάξει" ο μαθητής, μέσα στις γενικές επαναληπτικές ασκήσεις. Πολλές φορές σε αυτό τα παιδιά δυσκολεύονται περισσότερο από όλα.
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

Antigonh

Πολύ ωραία συλλογή κειμένων και ασκήσεων. Μπράβο Ασπασία!  :)

EleniK

Εξαιρετική η συλλογή σου Ασπασία, ευχαριστούμε πολύ.
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

Καρκαμάνης Γεώργιος

Ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες ασκήσεις , που τις μοιράζεις μαζί μας.

apanagio

Πολύ ωραίες ασκήσεις σε ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου.
Τις ξαναανεβάζω συμπιεσμένες με 7z γιατί κάπου από τα βάθη των αιώνων έχει ξεμείνει ενα bug στο zip και σε κάποια λειτουργικά συστήματα (linux-based,  mac os)  δεν φαίνονται καλά οι αποσυμπιεσμένοι ελληνικοί χαρακτήρες των ονομάτων των αρχείων.

Αν για κάποιο λόγο σε ενοχλεί αυτή η αναδημοσίευση πες μου σε παρακαλώ για να την κατεβάσω.


Λάμπρος Μπουκουβάλας

Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

aspd

Παράθεση από: apanagio στις 24 Φεβ 2011, 03:15:11 ΜΜ
Αν για κάποιο λόγο σε ενοχλεί αυτή η αναδημοσίευση πες μου σε παρακαλώ για να την κατεβάσω.
Φυσικά και δεν με ενοχλεί η αναδημοσίευση. Ίσα-ίσα σε ευχαριστώ.

aspd

#8
Παραθέτω και ένα αρχείο που έφτιαξα φέτος για αρχικό μάθημα στην επεξεργασία κειμένου. Απλή πληκτρολόγηση, αλλά σκέφτονται και μαθαίνουν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Οι απαντήσεις (δεν τους τις δίνω γραμμένες, ούτε τους δίνω το link για αντιγραφή-επικόλληση) είναι στο http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf σελ. 158-166. Όσα σήματα δεν ξέρουν τα εξηγούμε προφορικά.

zaspan

Πολύ καλές ασκησούλες.... και χρήσιμες...  :o

dpa2006

πολύ καλές πραγματικά,ευχαριστουμε που τις μοιράζεσαι. :)
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

aspd

Ανεβάζω το υλικό μου στην επεξεργασία κειμένου για την Α΄ Γυμνασίου, όπως το έχω διαμορφώσει τον τελευταιο καιρό. Εκτός από το ότι έχω προσθέσει κάποια αρχεία στο υλικό που έχω ήδη ανεβάσει, η βασική αλλαγή είναι ότι έχω φτιάξει στις βασικές κατηγορίες ένα αρχείο  που περιέχει πολλές ασκήσεις π.χ. ένα αρχείο με αρκετές ασκήσεις σχετικά με στοίχιση-περιθώρια, αντί πολλά μικρά.

Ασπασία Διλάλου


aspd

Αρκετά χρόνια έχουν περάσει από την αρχική έκδοση των κειμένων που είχα ανεβάσει στην αρχή αυτού του νήματος (από 2010;;;  ).
Από τότε έχουν γίνει και γίνονται συνεχώς πολλές και διάφορες αλλαγές. Στέλνω το υλικό, όπως το δίνω τελευταία στους μαθητές μου.

https://drive.google.com/drive/folders/1ZdsGs5ao1n9T8oZkjDdJwdbfnDK69N4F?usp=sharing

Κάποιες οδηγίες
Αρχείο τέχνη: για δοκιμές
Αρχείο Όλα_σε_ένα: περιέχει 1-2 ασκήσεις από κάθε κατηγορία εργαλείων στον κειμενογράφο. Το χρησιμοποιούμε συστηματικά. Συνήθως λέμε κάτι καινούριο και αυτό το αρχείο το επεξεργάζονται σιγά-σιγά σε πολλά μαθήματα.

Αρχεία με ασκήσεις ανά κατηγορία
Επαναληπτικές ασκήσεις στην επεξεργασία κειμένου
Μεγάλη εργασία για δημιουργία περιοδικού
και διάφορα άλλα

Δε χρησιμοποιώ όλο το υλικό κάθε χρόνο. Επιλέγω ανάλογα.

Ελπίζω το υλικό να είναι χρήσιμο και ευχαρίστως να προτείνετε προσθήκες και βελτιώσεις.

Ασπασία Διλάλου


Dimitris365

Παράθεση από: aspd στις 21 Μαΐου 2023, 05:46:09 ΜΜΕλπίζω το υλικό να είναι χρήσιμο και ευχαρίστως να προτείνετε προσθήκες και βελτιώσεις.

Ναι, είναι. Βασικά, είναι το μοναδικό updated υλικό για γυμνάσιο με ημερομηνία εντός της τελευταίας 10ετίας. 

Περιλαμβάνεις μια ωραία συνεργατική εργασία σε google docs και η ερώτηση είναι η εξής: πως φτιάχνουν οι μαθητές google accounts και πως κάνουν login σ' αυτούς στο σχολείο (αφού χρειάζεται 2FA) ; 

aspd

Καλησπέρα,
στο εργαστήριο έχουμε 12 λογαριασμούς google, έναν για κάθε υπολογιστή μόνιμα συνδεδεμένους.
Έτσι δουλεύουμε τα google docs, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν login οι μαθητές σε δικούς τους λογαριασμούς.


Αν φτιάξουν κάτι στο σχολείο σε αυτούς τους λογαρισσμούς και θέλω να το συνεχίσουν στο σπίτι, τους λέω να βάλουν συνεργάτη τον google λογαριασμό τους (αν έχουν και αν θέλουν). Στο σχολείο δεν μπαίνουν ποτέ από τους δικούς τους λογαριασμούς.