Αναμεσα σε 4 σχολες, η καλυτερη?

Ξεκίνησε από heartless, 27 Ιουν 2006, 05:38:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

heartless

Καλησπερα. Θα ηθελα να μου πειτε γνωμες και πληροφοριες σχετικα με τις παρακατω σχολες. Εχω ακουσει καλα λογια για την πρωτη και την τελευταια που αναφερω, ενω καθολου ενθαρρυντικες αποψεις για αυτη της ΑΣΣΟΕ.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΚΑΙ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ   

evry

Το Διδακτικής και ψηφιακών συστημάτων δεν το ξέρω καλά, από ότι ξέρω  έχει προκύψει από αυτό του Πειραιά. Όπως πάντα κάποιοι καθηγητές θέλησαν να φτιάξουν το δικό τους τμήμα. Προσωπικά δεν έχω σε εκτίμηση κανένα από τα τμήματα του Πειραιά.
   Όσον αφορά τα άλλα δυο τα ξέρω πολύ καλά. Το πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών είναι το τμήμα που έχω τελειώσει (άρα υποκειμενικός) και το θεωρώ από τα καλύτερα μαζί με της Κρήτης, της Πατρας και του ΕΜΠ.
   Το τμήμα της ΑΣΣΟΕ τώρα το ξέρω και αυτό καλά γιατί εκεί έκανα διδακτορικό (δεν έχω τελειώσει ακόμα) και έκανα φροντιστήρια C++ και Java στους φοιτητές. Πριν κάποια χρόνια υπήρχε πράγματι σοβαρό πρόβλημα στα μαθήματα του προγραμματισμού. Συγκεκριμένα ξεκινούσαν με Java από το 1ο εξάμηνο. Δηλαδή σε ένα εξάμηνο έπρεπε να μάθουν και βασικές αρχές προγραμματισμού αλλά και αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό. Τελευταία όμως έχουν έρθει κάποιοι νέοι καθηγητές από Αμερική και πέρυσι άλλαξαν αρκετά το πρόγραμμα σπουδών. Τώρα πιστεύω τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.
   Πάντως όπως είπα και στο παραπάνω thread το τμήμα επιστημής υπολογιστών της Κρήτης είναι από τα καλύτερα και επειδή έχει και χαμηλή βάση είναι μια πολύ καλή επιλογή για μαθητές που είναι "τρελαμένοι" με τους υπολογιστές και δεν έχουν πετύχει πολύ υψηλή βαθμολογία.
   
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

heartless

Το ξερω evry, σχετικα με την Κρητη αλλα θελω Αθηνα.:/ Τωρα με αυτο που μου ειπες για της ΑΣΣΟΕ το τμημα με ενθαρρυνες. Παντως για του Πειραια, εχω ακουσει τα καλυτερα μεχρι τωρα:> Καποιος αλλος..?

Dem

και εγω αυτη την απορια
αλλα εχω ρωτησει γνωμες μονο για τις τρεις στην αθηνα
ειναι ισοτιμες αλλα αυτη του καποδιστριακου(και τηλεπικοινωνιων)αξιζει λιγο παραπανω
οσον αφορα η αγορα εργασιας στις τηλεπικοινωνιες.αλλα εμεις παμε στο πανεπιστημιο επειδη
μας αρεσει η πληροφορικη και θελουμε να αφιερωθουμε στην πνευματικη δημιουργια και
δν παμε (λεμε τωρα...) για να βρουμε απλως μια δουλεια.. ;D
τωρα στο εμπ  στους ηλεκτρολογους ασχολουνται και με αλλα πραγματα εκτος απο προγραμματισμο
μπες και στα site των σχολων για να δεις τιτλους μαθηματων
ισως αυτο ειναι το καλυτερο απο το να ρωτας εδω και εκει
γνωμη μαθητη βεβαια...

gpapargi

Σαν παιδί του τμήματος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (όπως και ο Ευρυπίδης) έχω καλή άποψη για τη δεύτερη από τις αναφερόμενες σχολές. Ειδικά τώρα που έχει κάμποσα χρόνια λειτουργίας και έχει μαζέψει καλούς καθηγητές.

Λίγο προσοχή στις τηλεπικοινωνίες του. Μπορεί από επίπεδο γνώσεων να μην υστερεί πουθενά, αλλά μηχανικός τηλεπικοινωνιών δεν βγαίνεις. Μερικοί από τους καθηγητές του τομέα αυτού σκοπίμως αποκρύπτουν αυτό το γεγονός και αν τους ρωτήσεις λένε «φυσικά είμαστε ισότιμοι ή και ανώτεροι του πολυτεχνείου». Προφανώς εννοούν τις γνώσεις γιατί σε αυτό τους βολεύει να στέκονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν γίνεσαι μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου και άρα δεν είσαι με τη βούλα μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Έτσι δεν έχεις πρόσβαση στις ίδιες θέσεις εργασίας όσο αφορά της τηλεπικοινωνίες. Αυτό καλό είναι  να το ξέρει κανείς.

Για την ΑΣΣΟΕ και του πειραιά δεν ξέρω καθόλου. Αναρωτιέμαι η ΑΣΣΟΕ και ο Πειραιάς αν έχουν το επιστημονικό βάθος του καποδιστριακού σχετικά με την πληροφορική ή πχ η ΑΣΣΟΕ δίνει έμφαση στα οικονομικά. Πόσο ανεβαίνουν τα μαθηματικά που κάνει; Είναι συγκρισιμα με το καποδιστριακό σε επίπεδο; Θυμάμαι τότε που ήμουν εγώ έρχονταν από το μαθηματικό της Αθήνας δίπλα και έκαναν το ίδιο μάθημα.

Dem

δεν το ξερα αυτο με τις τηλεπικοινωνιες.δηλαδη σε σχεση με τις τηλεπικοινωνιες σαν τι μπορεις να εργαστεις????
μονο γενικες γνωσεις παιρνεις??

gpapargi

Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει διαφορά. Εκεί μετράνε οι γνώσεις και είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Η διαφορά είναι στο δημόσιο. Αν κάποιος δημόσιος φορέας (πχ ΟΤΕ) θέλει μηχανικούς τηλεπικοινωνιών η προκήρυξη ζητάει μηχανικούς. Αν θυμάμαι καλά ο Ευριπίδης (evry) είχε αναφέρει και μια περίπτωση που ζήταγαν και δικούς μας αλλά μάλλον ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ο κανόνας είναι ότι στο δημόσιο έχεις πρόσβαση σε περισσότερες τηλεπικοινωνιακές θέσεις αν είσαι του πολυτεχνείου από ότι του πανεπιστημίου. Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια και δεν υπάρχει διαφορά. 

Lockhart

Επειδή και εγώ θέλω να δηλώσω τις παρακάτω σχολές στο μηχανοφραφικό μου και έκανα μια σχετική έρευνα στο Διαδίκτυο και προτείνω ως πρώτη επιλογή να βάλεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
by LoCKHaRT

pgrontas

Κατά την γνώμη μου, η οποία μπορεί να μην είναι αντικειμενική γιατί βασίζεται στην άποψη που έχω από ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί, οι καλύτερες σχολές σχετικές με πληροφορική στην Ελλάδα, είναι οι - Επιστήμη Υπολογιστών στην Κρήτη και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πάτρα.
Τώρα όποιοι ενδιαφέρονται για Αθήνα, τους προτείνω το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς του οποίου το πρόγραμμα σπουδών σε σχετική μελέτη της ΕΠΕ (http://www.epe.org.gr/meleth/) πήρε πολύ καλή θέση αν δεν κάνω λάθος την  πρώτη.

Disclaimer: Έχω τελειώσει το Πληροφορικής Πειραιά.

Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

evry


  Στο παρακάτω Link υπάρχει μια κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανά χώρα σε παγκόσμια κλίμακα
Το πολυτεχνείο είναι στη θέση 287 το αριστοτέλειο στη θέση 383 και το καποδιστριακό στη θέση 589.

http://www.webometrics.info/top100_europe.asp?country=gr
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

janag

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση μου είναι λίγο καθυστερημένη. Εγώ έχω πτυχίο και master από Πληροφορική Ο.Π.Α . Έμεινα πολύ ικανοποιημένος,  ιδιαίτερα από το master. To επίπεδο του προγραμματισμού είναι ιδιαίτερα υψηλό και η βασική διαφορά με τις άλλες σχολές, είναι ότι για φυσικές κτλ κάναμε οικονομικά. Το πρόγραμμα του σπουδών είναι πλήρες και βασίζεται στην ACM ενώ απο μαρτυρίες παιδιών άλλων τμημάτων, σε προγραμματισμό, βάσεις αλλά και δίκτυα κάνουμε αρκετά παραπάνω πράγματα

Μία συμβουλή θα σου δώσω εφόσον σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός. Ο "πραγματικός" προγραμματισμός δεν διδάσκεται, αλλά τον μαθαίνεις μόνο σου πάνω σε σοβαρά projects. Για αυτό όποια σχολή και να διαλέξεις, εφόσον σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, θα πρέπει να ασχοληθείς και αρκετά μόνος σου

Γιάννης Αναγνωστάκης