Δεν τρέχουν τα sch-scripts μετά από αναβάθμιση σε 11.04

Ξεκίνησε από ChrsMel, 09 Μαΐου 2011, 06:10:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChrsMel

Μετά από αναβάθμιση σε 11.04 διαπίστωσα ότι δεν τρέχουν τα  sch-scripts από το μενού Εφαρμογές, Σύστημα, ΣΕΠΕΗΥ.
Ποια είναι η εντολή της γραμμής εντολών για να δω τι μήνυμα βγάζει;

alkisg

Τα sch-scripts, το αποθετήριο της Τεχνικής Στήριξης ΣΕΠΕΗΥ κτλ υποστηρίζουν μόνο τις LTS (Long Term Support) εκδόσεις του Ubuntu, οι οποίες βγαίνουν κάθε δύο χρόνια. Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι γι' αυτό, μερικοί αναφέρονται εδώ: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3005.msg33168#msg33168

Η εντολή για εκτέλεση των sch-scripts από την κονσόλα είναι:
sudo sch-scripts

Αλλά προτείνω να κάνεις φορμάτ και να ξαναβάλεις την 10.04.

ChrsMel

#2
Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση,  θα δω τι θα κάνω επειδή όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να δουλεύουν.

edit
Βασικά χρησιμοποιούμε το iTalk  κατά τη διδασκαλία και αυτό δουλεύει, οπότε θα περιμένουμε την αναβάθμιση των sch-script για τα υπόλοιπα.

alkisg

Παράθεση από: vanitas στις 10 Μαΐου 2011, 07:44:34 ΠΜ
θα περιμένουμε την αναβάθμιση των sch-script για τα υπόλοιπα.

Δεν θα βγει έκδοση των sch-scripts ούτε για την 11.04 ούτε για την 11.10. Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, υποστηρίζονται μόνο LTS (Long Term Support) εκδόσεις του Ubuntu, οι οποίες βγαίνουν κάθε δύο χρόνια. Η τρέχουσα είναι η 10.04 και η επόμενη θα είναι η 12.04 που θα βγει του χρόνου.

Επιπλέον, η 11.04 έχει σαν interface το unity, το οποίο δουλεύει μόνο με clients που υποστηρίζουν 3D acceleration, και έτσι θα δούλευε μόνο π.χ. στο 10% των σχολείων. Σιγά σιγά θα ωριμάσει το unity-2d για τις παλιότερες κάρτες γραφικών οπότε στην 12.04 έκδοση του Ubuntu το νέο interface θα είναι πιο συμβατό.

Ακόμη, το πακέτο prism το οποίο χρησιμοποιούν τα εκπαιδευτικά λογισμικά καταργήθηκε στην 11.04. Ανεβάσαμε μια έκδοση στο αποθετήριο της Τεχνικής Στήριξης για τους μαθητές που θα βάλουν 11.04, αλλά δεν την προτείνουμε για σχολεία.
Όπως επίσης και τα firefox extensions π.χ. adblock-plus καταργήθηκαν στην 11.04, και θα έπρεπε να τα εγκαθιστά κάθε μαθητής μόνος του, κάτι πολύ κουραστικό για σχολεία. Έτσι για να βοηθήσουμε την κατάσταση θα υποχρεωνόμασταν να τα δημοσιεύαμε κι αυτά στο αποθετήριο της Τεχνικής Στήριξης με το αντίστοιχο τεστάρισμα κτλ.
Υπάρχει πληθώρα ακόμα τέτοιων παραδειγμάτων όπου το Ubuntu χρειάζεται μια παραπάνω υποστήριξη από εμάς ώστε να είναι πιο κατάλληλο για μαζικές σχολικές εγκαταστάσεις. Π.χ. στην 10.10 καταργήθηκε η υποστήριξη των επεξεργαστών 586, κι αυτό θα επηρέαζε αρκετά σχολεία. Στην 10.04 και στην 10.10 το πακέτο nbd-proxy έκανε τους LTSP clients να κολλάνε και το απενεργοποιήσαμε, ενώ από το Ubuntu το καταλάβανε και το απενεργοποιήσανε μετά από ένα χρόνο.

Έτσι αναγκαστικά επικεντρωνόμαστε και υποστηρίζουμε μόνο τις LTS εκδόσεις, ώστε να κάνουμε τις σχολικές εγκαταστάσεις όσο πιο απροβλημάτιστες μπορούμε.