Τελευταία μηνύματα

#21
Γ΄ Λυκείου / Απ: Προβλέψεις / Προτάσεις πρι...
Τελευταίο μήνυμα από evry - 26 Ιουν 2025, 11:46:38 ΜΜ
Κατά τη γνώμη μου Μαθηματικά 18+ και Πληροφορική αδιάφορο.
Ξέρω μαθητές που κατά καιρούς έγραψαν 100 στην πληροφορική και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ΕΚΠΑ και πιο παλιά σε ΣΕΜΦΕ
#22
Γ΄ Λυκείου / Απ: Προβλέψεις / Προτάσεις πρι...
Τελευταίο μήνυμα από tsabatman - 26 Ιουν 2025, 10:58:29 ΜΜ
Μαθητές επιπέδου 16 και πάνω μαθηματικά και 18 και πάνω πληροφορική ναι μπορούν να σταθούν.  Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να σταθούν. Ωστόσο δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε σε οικονομικές σχολές  Θα συμφωνούσα σε εξέλιξη του μαθήματος σε python αρκεί τα θέματα να είναι επιπέδου ΑΟΘ. Και προσωπικα πιστευω,  δεν θα δυσκολέψει εμάς τους καθηγητές μια αλλαγή της γλώσσας . Αλλά για σκεφτείτε τα θέματα του ΕΠΑΛ python  στους φετινους μαθητές μας γ λυκείου .Στατιστικα μαθηματικών και φυσικής  στα κάτω από την βάση θα είχαμε 
#23
Γ΄ Λυκείου / Απ: Προβλέψεις / Προτάσεις πρι...
Τελευταίο μήνυμα από evry - 26 Ιουν 2025, 10:49:26 ΜΜ
Και κάτι άλλο
Με τα τυποποιημένα αυτά θέματα για τι είδους σχολές πληροφορικής προετοιμάζονται τα παιδιά?
Δηλαδή οι μαθητές της κατεύθυνσής μας όταν μπουν σε ένα σοβαρό τμήμα πληροφορικής μπορούν να σταθούν?
#24
Γ΄ Λυκείου / Απ: Προβλέψεις / Προτάσεις πρι...
Τελευταίο μήνυμα από evry - 26 Ιουν 2025, 10:47:16 ΜΜ
το μάθημα της οικονομίας δεν έχει κανένα λόγο να δυσκολέψει γιατί έχει στην κατεύθυνσή του όλες τις σχολές του αντικειμένου του. 
Εμείς όσο έχουμε αυτή την αναχρονιστική ύλη του 80' και τα τυποποιημένα θέματα θα παραμένουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στη θετική με τέτοιο μάθημα.
Άρα δεν έχουν το πρόβλημα αυτοί αλλά εμείς.
Επίσης από του χρόνου θα μπει Οικονομία στην Α τάξη με νέο βιβλίο και δεν το αποκλείω να μπει και στην Β τάξη την μεθεπόμενη χρονιά.

Τέλος όπως είδα εγώ στο δικό μου σχολείο όλα κρίθηκαν στην Έκθεση φέτος. Μαθητές με 18-20 σε μαθηματικά φυσική είχαν έκθεση 12  - 13.
#25
Γ΄ Λυκείου / Απ: Προβλέψεις / Προτάσεις πρι...
Τελευταίο μήνυμα από tsabatman - 26 Ιουν 2025, 10:18:01 ΜΜ
Πάντως την ώρα που εμείς συζητάμε πως να γίνει το μάθημα πιο σύγχρονο,  πιο απαιτητικό και σκεφτόμαστε ότι ανασταλτικός παράγοντας είναι οι καθηγητές πληροφορικης που δεν θέλουν να χάσουν την βολή τους ...την ίδια ώρα στο ΑΟΘ γίνεται πάρτι με θέματα επιπέδου γυμνασίου,  ερωτήσεις που μπορει να τις προβλέψει ακόμα και ο Κοψιαλης, βιβλιο 25ετιας και βροχή 20αριων. 
#26
Εξετάσεις 2024-2025 / Απ: Γενικός σχολιασμός θεμάτων
Τελευταίο μήνυμα από petrosp13 - 26 Ιουν 2025, 08:18:12 ΜΜ
Είναι οι χαμηλότεροι βαθμοί της τελευταίας 5ετίας χωρίς, ωστόσο, μεγάλες διαφοροποιήσεις
Φυσιολογικά νούμερα
Σε σχέση με το 30% που πέρασε το 90 στο ΑΟΘ
#27
Εξετάσεις 2024-2025 / Απ: Γενικός σχολιασμός θεμάτων
Τελευταίο μήνυμα από nikolasmer - 26 Ιουν 2025, 07:22:44 ΜΜ
Τελικά τα θέματα δεν ήταν εύκολα. Ή τουλάχιστον τόσο εύκολα όσο διατείνονταν μερικοί. 
#28
Τεχνική υποστήριξη / Απ: Software και λοιπό υποστηρ...
Τελευταίο μήνυμα από sathana - 26 Ιουν 2025, 11:20:05 ΠΜ
Ευχαριστούμε για τις αναλυτικότατες οδηγίες. Το ardicon μόλις το τρέχω ζητάει κλειδί. Ξέρει κάποιος από πού το παίρνουμε;
#29
Εξετάσεις 2024-2025 / Απ: Πραγματική μεταβλητή Δείκτ...
Τελευταίο μήνυμα από Foto - 26 Ιουν 2025, 09:13:57 ΠΜ
Σε όλες τις γλώσσες μιλάμε για  αριθμητική έκφραση από έναν ή περισσότερους παράγοντες, που χωρίζονται με τελεστές πράξεων και παρενθέσεις, σε οποιοδήποτε συμβατό τρόπο οπως σε αυτό το παραδειγμα, -(-(-2*(α+1/β))), ακολουθώντας ένα πρότυπο αντικατάστασης τύπων, όπου ένας πραγματικός με έναν ακέραιο όταν αχετιζεται με έναν τελεστη δίνει πραγματικό. Έτσι μπορούμε να, ξέρουμε τι τύπο δίνει μια έκφραση. Αυτή η έκφραση είτε τροφοδοτεί μια τυπική παράμετρο σε μια συνάρτηση ή ένα υποπρόγρσμμα είτε δίνει μια νέα τιμή σε μια μεταβλητή. Σε κάθε περίπτωση η τιμή της έκφρασης πάει σε μεταβλητή. Στη ΓΛΩΣΣΑ πρέπει ο τύπος της έκφρασης να συμφωνεί με το τύπο της μεταβλητής που θα καταχωρηθεί.
Στο παράδειγμα έκφρασης παραπάνω το 1/β θα γράφεται 1.0/β αν θέλουμε πραγματικό, αφού το β είναι πραγματικός (τύπος).  Εκτός και αν κάπου αναφέρεται ότι οι σταθερές προβοβαζονται σε πραγματικούς κατά τη ζήτηση. 
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μία ΓΙΑ όπου σίγουρα η μεταβλητή είναι ακέραια.  Θέλουμε σε μια,έκφραση που ζητανε πραγματικό να,συμπεριλάβουμε την ακέραια τιμή. Θα επρεπε να είχαμε μια ΠΡΑΓΜ() όπου θα δίναμε ακέραια και θα περνάμε πραγματική. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη ΓΛΩΣΣΑ. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα έχουμε δεύτερο άθροισμα εντός της ΓΙΑ για να αυξάνουμε μια πραγματική είτε όντως τη ακέραια σε τύπο που περιέχει σταθερές ή και μεταβλητές πραγματικές που προβιβαζεται σε πραγματική κατά την εκτέλεση υπολογισμού της έκφρασης. Ειλικρινά δεν θυμάμαι αν ισχύει το δεύτερο, οπότε το ασφαλέστερο θα είναι το διπλό άθροισμα, ένα του μετρητή της ΓΙΑ και ένα για την πραγματικηωτιμη εντός της ΓΙΑ.
#30
Εξετάσεις 2024-2025 / Απ: Πραγματική μεταβλητή Δείκτ...
Τελευταίο μήνυμα από gpapargi - 25 Ιουν 2025, 09:13:07 ΠΜ
Νομίζω ότι συγχέουμε τη μεταβλητή της ΓΛΩΣΣΑΣ με την τιμή που περιέχει. Το μηδέν είναι μια τιμή που από μαθηματική άποψη είναι και ακέραια και πραγματική και μπορεί να αποθηκευτεί και σε ακέραια μεταβλητή και σε πραγματική. Αν αποθηκευτεί σε ακέραια μεταβλητή  μπορεί να χρειαστεί να γίνει type promotion πχ για να προστεθεί με το 3.4 ή να εκχωρηθεί σε πραγματική μεταβλητή.