Συνάδελφοι καλημέρα
θα ήθελα να πω την γνώμη μου σχετικά με τα θέματα των τελευταίων ετών .. εγώ θεωρώ τα ακόλουθα
1) τα πιο δύσκολαα θέματα ήταν με διαφορά αυτά του 2013 .. οι μαθητές έπρεπε να γράψουν κώδικα με πίνακα μετρητών στο Δ, ταξινόμηση σε δισδιάστατο στο Γ - έστω στις εύκολες μορφές τους - στο Β το θέμα με την "ταξινόμηση" των λογικών τιμών ...
2) ακολουθούν του 2014 .. πάλι κώδικας σχετικάθέμα γ περίεργο , ήθελε πλήθος μέγιστων, και θέμα Δ με πολλές επεξεργασίες ..
οι μαθητές αυτές τις χρονίες έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι στο να γράψουν κώδικα ... και οι ασκήσεις ήθελα και ται "τρικ"που ανέφερα παραπάνω (τα οποία ας μην αρχίσουμε ξανά την συζήτηση, ήταν ή δεν ήταν στο σχολικό ... )
παρατηρώ ότι τις δύο τελευταίες χρονιές οι απαιτήσεις των θεμάτων έχουν πέσει και μαλιστα κατά πολύ ... στις χρονιές που ανέφερα παραπάνω θεωρώ ο κώδικας ήταν αξιοπρεπέστατος και δύσκολος .. το 2014 και το 2015 θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο (δεν θυμάμαι που είδα την ανάρτηση παραπάνω) το θέμα γ ειδικά ένας μαθητής β λυκείου που ασχολείται ίσως το έλυνε .. και το θέμα δ μικρής δυσκολίας ..
εγώ τώρα σκέφτομαι πως φέτος με το τρίωρο μάθημα είχα χρόνο και δίδιξα ταξινόμησε σε δισδιάστατο, πίναα μετρητών σε δύσκολες ασκήσεις, εύρεση διαφορετικών στοιχείων πίνακα, χρήση βοηθητικών μεταβλητών για εύρεση συνεχόμενων τιμών δίχως πίνακα, εύρεση 2-3 max (μπήκε στους απόφοιτους νομίζω) δίχως πίνακα, εμφωνευμένες επαναλήψεις συγχωνεύσεις κτλ κτλ κτλ .... τις περιπτώσεις αυτές τις δίδαξα με βάση τα θέματα 2013 και 2014 τα οποία ήθελαν δουλειά ... τα θέματα αυτά εντάξει, αν έχει χρόνο κανείς τα βλέπει, καλό κάνουν, αλλά με βάση τα θέματα τελευταία, μήπως είναι εκτός
πραγματκότητητας πλέον ??
θα ήθελα την γνώμη σας ..
ευχαριστώ