Αποστολέας Θέμα: ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΠΠ  (Αναγνώστηκε 1800 φορές)

thana$i$

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 242
ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΠΠ
« στις: 29 Νοε 2013, 06:44:17 μμ »
Γiα τους συναδέρφους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που διδάσκουν το μάθημα της ΑΕΠΠ,
ετοίμασα μια δραστηριότητα που μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε στο εργαστήριο, με βάση τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την Εβδομάδα Πληροφορικής και την ονόμασα «Επιχείρηση ΑΕΠΠ».
Δεν ξέρω αν είμαι στο κλίμα, μια και υποτίθεται ότι πρέπει να βρούμε κάτι πιο διασκεδαστικό. Οι μαθητές που έχω χρησιμοποιούν αυτές τις ασκήσεις τα τελευταία δυο χρόνια, αν και μπορεί να υπάρχουν λάθη.
Αν πάντως δημιουργήσετε λογαριασμό αποθηκεύει και εμφανίζει με μπάρες το ποσοστό συμπλήρωσης (καλύτερο σκορ) κάθε άσκησης και της συνολικής προόδου, όπως έχω δει τις δραστηριότητες στο code.org. Στο backend κρατάει όλες τις προσπάθειες διορθωμένες και χρονομετρημένες.
Ελπίζω να το χρησιμοποιήσετε.

dski

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 203
Απ: ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΠΠ
« Απάντηση #1 στις: 05 Ιαν 2014, 08:58:49 μμ »
  Συνάδελφοι Καλή Χρονιά!

  Σύμφωνα με ανακοίνωση των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής η Ελλάδα κατετάγη 4η παγκοσμίως όσον αφορά την αναλογική συμμετοχή.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ http://www.nooz.gr/tech/4i-i-ellada-pagkosmios-stin-ora-tou-kodika

  Η προσωπική μου εμπειρία από την Ώρα του Κώδικα ήταν πολύ θετική. Όλοι οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, πάρα πολλοί μου ζήτησαν επιπλέον υλικό και συνδέσμους με αντίστοιχες δραστηριότητες ενώ ήταν η πρώτη φορά που οι μαθητές ζήτησαν μόνοι τους να παραμείνουν στο εργαστήριο και στο διάλειμμα για να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες!

  Το κυριότερο όφελος νομίζω ότι είναι πως οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό του Η/Υ και μέσω των δραστηριοτήτων φάνηκαν να κινητοποιούνται. Σε μια χώρα που η επιστήμη της πληροφορική θα έπρεπε να είναι ένα από τα βασικά πεδία που επενδύει η πολιτεία προκειμένου να επιτύχει την περιβόητη ανάπτυξη, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών είναι ελπιδοφόρο μήνυμα...