Προγραμμα σε γλώσσα

Ξεκίνησε από jim10, 22 Σεπ 2015, 04:33:11 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jim10

Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω αν στη Γ αντι logo μπορουμε να διδαξουμε προγραμματισμό σε ΓΛΩΣΣΑ.
Επίσης, τον Ιούνιο εξεταζεται;

Καρκαμάνης Γεώργιος

Κανονικά διδάσκεις Logo στη Γ Γυμνασίου εφόσον υπάρχει μόνο αυτή στην ύλη και το σχολικό βιβλιο αναφέρεται στη Logo.
Βέβαια πολλοί συνάδελφοι διδάσκουν και  scratch  καθώς έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του σχολικού βιβλιου (σε όσα γράφει για τη logo), παρά τη ΓΛΩΣΣΑ.

Φέτος όμως δεν ξέρουμε αν τον Ιούνιο θα υπάρχουν εξετάσεις στην πληροφορική καθώς από φέτος το μάθημα διδάσκεται μαζί με την τεχνολογία.

eger

Από φέτος 2015-16 η πληροφορική στην Γ τάξη δεν εξετάζεται γραπτά πλέον και αυτό μας απελευθερώνει να διδάξουμε και άλλη γλώσσα πέραν της MWPro. Αυτό μάλλον υποβάθμιση του μαθήματος είναι, γιατί θα πάψουν οι μαθητές να του δίνουν την ανάλογη βαρύτητα και μοιραίως θα χαλαρώσουν και οι συνάδελφοι. Μπορεί όμως και κάποιοι συνάδελφοι να το εκμεταλευτούν για να δώσουν περισσότερα πράγματα, απελευθερωμένοι από τα κλισέ, αν βρούν βέβαια μαθητικό υλικό που θα τους ακολουθήσει. Εδώ θα μιλήσει το μεράκι και η πείρα του καθενός.

Καρκαμάνης Γεώργιος

Εδώ θα μιλήσει το μεράκι και η πείρα του καθενός.

Η επιτυχία ενός μαθήματος πληροφορικής στηρίζεται μόνο στο μεράκι και τη πείρα του καθενός καθώς δεν υπάρχει κανένα αξιόλογο διδακτικό πακέτο που να υποστηρίζει τη διδασκαλία της πληροφορικής, ούτε στο Δημοτικό, ούτε στο Γυμνάσιο, και σε κανένα Λύκειο.
Ολα τα βιβλία είναι ανάξια του μαθήματος της πληροφορικής, που πραγματικά δεν προσφέρουν τίποτα στον εκπαιδευτικό.