Γυμνάσιο > Γ΄ Γυμνασίου

Πιστοποίηση μαθητών ΤΠΕ...

(1/3) > >>

stam12:
Γνωρίζει κανείς πως προχωράει αυτό το ζήτημα; Ήρθε ένα έγγραφο το Σεπτέμβρη (149262/Δ2/11-9-2018) το οποίο επισυνάπτω κι από τότε δεν έχει γίνει κάτι άλλο. Πολλά σχολεία νομίζω δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να ενημερώσουν τους γονείς. Τον Ιούνιο το έγγραφο ήρθε πάνω στις εξετάσεις και το Σεπτέμβρη πάνω στον αγιασμό με πολύ σύντομες προθεσμίες για την ενημέρωση των γονιών (μέχρι 14-9-2018)! Γιατί;

Τι γίνεται λοιπόν μ' αυτό το ζήτημα; Πως θα προετοιμαστούν οι μαθητές; Ποιοι θα το αναλάβουν; Πότε; Θα γίνουν φέτος πιστοποιήσεις;

dski:
Θυμάμαι να διαβάζω στο esos πριν λίγες εβδομάδες ότι το πρόγραμμα για τα αγγλικά δεν θα προχωρήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μαθητές. Μάλλον, επειδή έπρεπε να διαλέξουν είτε αγγλικά είτε ΤΠΕ (XOR) οι περισσότεροι διάλεξαν ΤΠΕ (αφού κάνουν αγγλικά σε φροντιστήρια). Όμως για τα προγράμματα ΤΠΕ δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι καινούριο.

Νομίζω πάντως ότι στο πρόγραμμα δεν θα απασχοληθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά θα προσληφθούν άλλοι (ωρομίσθιοι;). Για ύλη, διδακτικό υλικό, τρόπο πιστοποίησης κτλ δεν γνωρίζω κάτι.

stam12:
Κρίμα που προχωράει τόσο υποτονικά το όλο ζήτημα, νομίζω πως τη θέλαμε σαν κλάδος αυτή την κρατική πιστοποίηση στην Πληροφορική.

odysseas:

--- Παράθεση από: stam12 στις 12 Νοε 2018, 01:34:04 μμ ---Κρίμα που προχωράει τόσο υποτονικά το όλο ζήτημα, νομίζω πως τη θέλαμε σαν κλάδος αυτή την κρατική πιστοποίηση στην Πληροφορική.

--- Τέλος παράθεσης ---

Στην Πληροφορική ή στις ΤΠΕ;

stam12:
Στις ΤΠΕ προφανώς, αλλά η Πληροφορική είναι υπερσύνολο των ΤΠΕ, οπότε ό,τι αφορά τις ΤΠΕ αφορά και την Πληροφορική. Οι ΤΠΕ όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι κάτι σαν "υλοποιήσεις" της Πληροφορικής (όπως τα αντικείμενα είναι υλοποιήσεις των κλάσεων). Οπότε ό,τι αφορά τα αντικείμενα, αφορά και την κλάση στην οποία ανήκουν αυτά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση