Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Άρθρα - Βιβλία - Εκπαιδευτικό Λογισμικό => Μήνυμα ξεκίνησε από: kg στις 06 Ιουλ 2009, 11:14:51 πμ

Τίτλος: Κοινωνικό δίκτυο Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης
Αποστολή από: kg στις 06 Ιουλ 2009, 11:14:51 πμ
Στο πνεύμα του Κοινωνικού Κατασκευαστικού Εποικοδομητισμού δημιουργήσαμε το κοινωνικό δίκτυο Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης (http://logogreekworld.ning.com/) με σκοπό τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν στην παιδαγωγική αξιοποίηση Logo-like περιβαλλόντων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Στόχος η λειτουργία του δικτύου ως βήμα διαλόγου και αλληλοϋποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προσπάθεια αναβάθμισης της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας.
Ας λειτουργήσουμε ως μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης και ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, πρακτικές και εργαλεία όπως μικρόκοσμοι, ιστοσελίδες, σχέδια μαθήματος, φύλλα δραστηριότητας, κώδικα, πόροι που χρειαζόμαστε στη διδακτική μας πρακτική με σκοπό την αναβάθμιση της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας. Καλώς να ορίσετε
Τίτλος: Απ: Κοινωνικό δίκτυο Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης
Αποστολή από: kg στις 09 Ιουλ 2009, 10:35:50 πμ
Στο πλαίσιο του κοινωνικού δικτύου Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης (http://logogreekworld.ning.com/) έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής 7 ομάδες. Σας καλούμε να συμμετάσχετε σ’ αυτές τις ομάδες ή/και να δημιουργήσετε νέες ομάδες του ενδιαφέροντός σας.


Ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και πρακτικές σχετικά με την αξιοποίηση της Ρομποτικής στο σχολείο.
   
Ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και πρακτικές σχετικά με την αξιοποίηση της Logo στην Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών.

Ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και πρακτικές σχετικά με τη διδασκαλία του προγραμματισμού και της Logo στην Γ΄ Γυμνασίου.
   
Ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και πρακτικές σχετικά με την παιδαγωγική αξιοποίηση της Logo στο Δημοτικό σχολείο.
 
Βιβλιογραφία, παρουσίαση και σχολιασμός βιβλίων, άρθρων και ιστότοπων που σχετίζονται με τη Logo.
   
Ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και πρακτικές σχετικά με την αξιοποίηση της Logo στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
   
Ας ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και πρακτικές σχετικά με την αξιοποίηση της Logo στο Λύκειο.