ΔΕΔΟΜΕΝΑ//..//-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ//..// σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

Ξεκίνησε από sstauross, 20 Φεβ 2012, 04:17:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sstauross

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν; υπάρχει κάποια σαφή απάντηση κάπου διότι διαβάζω αντιφατικές απόψεις...

Ευχαριστώ πολυ!

Stefevan

Σύμφωνα με το βιβλίο μόνο με ΔΙΑΒΑΣΕ και ΓΡΑΨΕ γίνεται η είσοδος και η έξοδος σε πρόγραμμα. Αυτά είναι για αλγόριθμο. Πέρα από αυτά επειδή είναι υποθετική γλώσσα η Γλώσσα μην σε απασχολεί καθόλου... !!! Και να λάβεις σίγουρη απάντηση δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι.

Πάντως για μένα είναι καλύτερες οι εντολές διάβασε και γράψε... από το δεδομένα/αποτελέσματα... που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν !


Laertis

Οι εντολές αυτές χρησιμοποιούνται μόνο στους αλγορίθμους με κωδικοποίηση για να υποδηλώσουν δεδομένες τιμές εισόδου και εξόδου απο και προς έναν αλγόριθμο .
Στον προγραμματισμό αυτό γίνεται μέσω των υποπρογραμμάτων και συγκεκριμένα με τις παραμέτρους-μεταβλητές σε διαδικασίες και συναρτήσεις και όχι με τις δηλωτικές εντολές Δεδομένα // ...//  και Αποτελέσματα // ...// .
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

Σπύρος Δουκάκης

Στο βιβλίο καθηγητή [Βακάλη κ.α. (1999), σ. 66], δίνεται έμφαση στα πλεονεκτήματα που έχει ένας αλγόριθμος με Δεδομένα και Αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι με τη χρήση των δηλωτικών εντολών Δεδομένα και Αποτελέσματα:

  • Ο αλγόριθμος λύνει το πρόβλημα και δεν ασχολείται με τον τρόπο εισαγωγής δεδομένων και παρουσίασης αποτελεσμάτων.
  • Αν ο αλγόριθμος υλοποιηθεί ως υποπρόγραμμα ή συνάρτηση, τότε είναι προτιμότερο να μην έχει εντολές εισόδου-εξόδου. Οι γραμμές Δεδομένα και Αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο πέρασμα παραμέτρων στη διαδικασία.

Από το άρθρο
Ψαλτίδου, Α., Τσιωτάκης, Π., Αδαμόπουλος, Ν., & Στέργου, Σ. (2010). Η εκ των υστέρων μελέτη του διδακτικού πακέτου του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον: Παρανοήσεις Παρερμηνείες και επακόλουθα προβλήματα" στο Δουκάκης Σ. (Επιμ.) Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), Αθήνα, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών.