Λάθος συχνότητα ή ανάλυση οθόνης

Ξεκίνησε από batos, 28 Απρ 2014, 01:55:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

batos

Σε σταθμό εργασίας, νέα μητρική ASUS H81M-K με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στον επεξεργαστή G3220, παρουσιάζει πρόβλημα στην οθόνη login (λάθος συχνότητα ή ανάλυση: Εμφανίζει έντονα διαταραγμένη-διαγώνια ολίσθηση την οθόνη σύνδεσης, και η κίνηση του ποντικού αποκαλύπτει ότι υπάρχει εικόνα και πέρα από τα όρια του monitor [LG 22EN33]).  Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στην οθόνη σύνδεσης (όχι στις προηγούμενες). Κάνοντας επανεκκίνηση στον client στιγμιαία εμφανίζει σωστά την οθόνη.

Μπαίνοντας με τους επόπτες, συνδέθηκα και εμφανίζει παράθυρο με σχετικά μηνύματα (συνημμένο αρχείο).

Δοκίμασα διάφορα στο lts.conf αλλά μάταια.

Το εργαστήριο αποτελείται κυρίως από FAT CLIENTS με CELERON D 3Ghz με ενσωματωμένες κάρτες οθόνης στην MB (SIS) . Τώρα έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε μερικές μητρικές-CPU. Ο  Sever έχει 12.04, 3.2.0-60-generic-pae.

alkisg

Το μήνυμα αυτό το εμφανίζουν οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις του Gnome, δηλαδή αυτός ο χρήστης που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, κάποτε είχε πάει στο μενού Οθόνες του πίνακα ελέγχου και είχε επιλέξει κάποια ανάλυση η οποία τώρα δεν ταιριάζει.

Στο LTSP χρησιμοποιούμε το lts.conf για να καθορίζουμε την ανάλυση ανά σταθμό εργασίας το οποίο βολεύει καλύτερα, ενώ αντίθετα δεν θέλουμε τις ρυθμίσεις του Gnome που είναι ανά χρήστη.

Στον server, δες τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις οθόνης του Gnome για κάθε χρήστη, και μετά διέγραψέ τες:
Κώδικας: Bash
sudo -i
ls /home/*/.config/monitors.xml
rm /home/*/.config/monitors.xml
exit


Σβήσε επίσης και τις ρυθμίσεις οθόνης του lts.conf, ώστε να ισχύσουν οι προεπιλογές.
Κάνε reboot τον client και δες αν έφτιαξε.


batos

Ευχαριστώ πολύ :)
Αύριο θα το δοκιμάσω :D