Προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM για την εκπαίδευση

Ξεκίνησε από apapakL, 21 Φεβ 2024, 10:44:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

markakis

Η επιλογή για 32bit για ποιο λόγο έγινε; Δοκίμασες 64bit  και είχες κάποιο θέμα;
Το λέω γιατί ο Core 2 Duo είναι 64bit και αναφέρεται ως ελάχιστη απαίτηση.
https://ubuntu-mate.org/about/requirements/

Επίσης, το έγραψα στην ομάδα ΠΕ86 στο FB, το γράφω και εδώ: Χρησιμοποιήστε την όποια αδυναμία χρήσης του εξοπλισμού ρομποτικής ως επιχείρημα για να αναβαθμιστεί επειγόντως το εργαστήριο. Έστω και με refurbished PC των 80-100 ευρώ.

dimpanayio

3 μηχανήματα είναι dual core γι αυτό και δεν το προσπάθησα καθόλου να εγκαταστήσω στον server το Ubuntu 22, όσο για την αντικατάστασή τους δεν έχω καμία ελπίδα, δέκα χρόνια στο σχολείο έχω κάνει έγγραφα σε δήμαρχο, προιστάμενο, σύμβουλο αλλά δεν έχουν δώσει καμιά ελπίδα. Θα στήσω έναν δίσκο με 64 bit να δοκιμάσω τους core 2duo 

markakis

Απ' όσο ξέρω, οι σχολικοί σύμβουλοι και οι διευθυντές εκπαίδευσης δεν διαχειρίζονται κονδύλια για τον εξοπλισμό των σχολείων και το Υπουργείο δεν νομίζω να ζητά τη γνώμη τους.

Και αλλού υπάρχει οικονομική στενότητα και καταφεύγουν σε δωρεές παλιών υπολογιστών από ιδιώτες (συνήθως μέσω των γονιών) ή σε λύσεις τύπου Refurbish PC. Αυτή τη στιγμή μια αναζήτηση στο Skroutz βγάζει επώνυμα desktop (π.χ. HP με Core i5-3470) στα 85 ευρώ. Με 250-300 ευρώ αντικαθιστάς τα 3 dual core που δεν είναι 64bit.

Αν δεν βγάζεις άκρη και με αυτό, και εφόσον έχει έρθει στο σχολείο ο εξοπλισμός ρομποτικής, απείλησε ότι θα στείλεις ή στείλε μήνυμα στους γονείς ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση των κιτ ρομποτικής που έχει έρθει, λόγω του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του εργαστηρίου. "Πάμε και όπου βγει".

Υ.Γ.1 Να χαίρεστε το δήμαρχο και αντιδήμαρχο παιδείας της περιοχής σας και τον διευθυντή του σχολείου σας
Υ.Γ.2 Στο χωριό μου λένε μια παροιμία: "Με π..δες δεν βάφονται αυγά"

dimpanayio

Δήμος Θεσσαλονίκης, ο χειρότερος Δήμος σε όλη την Ελλάδα. Πλήρης αδιαφορία.