Γενικό Λύκειο > Αναζήτηση

Λάθος (περιττός έλεγχος) στη δυαδική αναζήτηση στις ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

(1/3) > >>

din_os:
Στις ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ στην σελίδα 75, 76 παρουσιάζεται η δυαδική αναζήτηση διαφοροποιημένη από τις Οδηγίες Διδασκαλίας. Πιο συγκεκριμένα περιέχει μια επιπλέον ΑΝ:


--- Κώδικας: ---ΑΝ μέση >=1 ΚΑΙ μέση <= 100 ΤΟΤΕ
--- Τέλος κώδικα ---

μετά από μια μικρή έρευνα θεωρώ ότι η ΑΝ είναι περιττή. Πιστεύω ότι ο προγραμματιστής ήθελε να σιγουρευτεί για την περίπτωση που θα πάρει μηδέν η μεταβλητή μέση (αυτό συμβαίνει όταν για παράδειγμα όταν ψάχνουμε το -3 σε πίνακα θετικών αριθμών) όμως δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί στην μοναδική περίπτωση που το τέλος γίνει μηδέν (τέλος = 0, αρχή = 1), θα ισχύει τελος < αρχή όπου και η όσο θα έχει τερματιστεί πριν δημιουργήσει την επόμενη μέση.

Εκτός αν κάνω λάθος το υπουργείο οφείλει να στείλει διευκρίνηση.

Καρκαμάνης Γεώργιος:
Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε 5  βιβλια για το μάθημα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ όπου πολλές φορές το ίδιο γνωστικό αντικείμενο να παρουσιάζεται γραμμένο με διαφορετικό τρόπο σε διάφορα βιβλία από διαφορετικούς συγγραφείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γράφονται τα ίδια πράγματα με άλλη οπτική γωνία....

din_os:
Αύριο πρέπει να πώ στους μαθητές αν θα πρέπει να αγνοήσουν αυτή την εντολή η όχι και ανησυχώ μήπως δεν κατάλαβα εγώ κάτι καλά.

Παραθέτω το λάθος για να σιγουρευτώ αν υπάρχει πιθανότητα το μέση να πάρει τιμή πέρα απο τα όρια του πίνακα έτσι θα ξέρω με σιγουριά τι θα πω στους μαθητές.

Σκέφτομαι να τους πώ "με επιφύλαξη" η εντολή αυτή είναι περιττή.

Μέχρι τώρα νομίζω ο μόνος τρόπος για να αποτύχει η αναζήτηση χωρίς την εντολή αυτή είναι τα αρχή τέλος να είναι αρνητικά ( ; )

gthal:
Μπορείς να παραθέσεις τον αλγόριθμο, γιατί δε βρίσκω αυτό που λες;

Λαμπράκης Μανώλης:
Γιώργο νομίζω είναι στη φετινή έκδοση, μήωπς κοιτάς την περσινή ??? έχουν κάπιοες διαφορές σε κάποιους κώδικες ... εγώ νομίζω δεν ελέγχει κάτι αυτή η δομή επιλογής, το όσο κάνιε μια χαρά τη δουλειά  >:D :laugh:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση