Το ωράριο λειτουργίας των σχολείων ορίζεται από το ΥΠΕΠΘ. Η διοίκηση του σχολείου, η ΔΔΕ, κλπ ας βρουν λύση για το πώς θα λειτουργήσουν τα μαθήματα επιλογής (δηλαδή το μοναδικό η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ) ΚΑΙ όχι ο καθηγητής της Πληροφορικής.
Η 8η ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!!!!!!!!! ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;;;;;;
Εαν συμβεί οτιδήποτε σε κάποιον μαθητή υπεύθυνος είναι ο διδάσκων και όχι το σχολείο (γιατί εκείνη την ώρα ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ λειτουργεί.)
Η λύση αυτή βέβαια για τα μαθήματα επιλογής διευκολύνει τον προγραμματιστή και ικανοποιεί όσους άλλους έχουν την άποψη ότι τα μαθήματα επιλογής δεν έχουν θέση π.χ.τη δεύτερη ώρα. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ Π.Δ.
Πρόθυμοι για τα γραμματειακά είμαστε, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. ΟΧΙ ομως και για εργασία εκτός ωραρίου λειτουργίας του σχολείου.
Υ.Γ. Κάποιος που πριν 10 χρόνια έκανε μάθημα την 8η ώρα γιατί του έλεγαν ότι το πρόγραμμα δεν γίνεται αλλιώς και ότι τα μαθήματα επιλογής πρέπει να γίνονται τελευταία. Όταν όμως αυτός ο τρόπος λειτουργίας έγινε γνωστός στο ΥΠΕΠΘ, η διοίκηση του σχολείου και ο προγραμματιστής αναγκάστηκαν να βρουν λύση με τα μαθήματα επιλογής εντός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου, 8:00 - 13:45.
Φίλε taeg προφανώς δεν σε απασχόλησε αυτό το θέμα οπότε δικαιολογημένα διατυπώνεις τις διαμαρτυρίες σου. Αλλά ...
1) Δεν υπάρχει λύση με ένα μόνο εργαστήριο και με συστεγαζόμενο Γυμνάσιο που το μοιράζεται, όταν έχεις πάνω απο 5 τμήματα επιλογής εκτός κι αν διαλέξεις να το κάνεις σε αίθουσα....
2) Προφανώς το ξέρεις ότι κάθε συνάδελφος σε Λύκειο όπου μπορεί να υπάρχουν πολλές ώρες ΠΛηροφορικής σε επιλογές να μην μπορεί να τις πάρει ειδικά στην Α και Β τάξη, όταν τα τμήματα είναι 2 και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπληρώνει σε άλλο σχολείο και να έρχεται απο άλλο σχολείο άλλος συνάδελφος για να κάνει τα περισσευούμενα.
3) Η απόφαση για το 8ωρο είναι του Συλλόγου και της Διεύθυνσης με έγκριση του Γραφείου οπότε δεν τίθεται θέμα. Με την απόφαση αυτή εξυπηρετούμαι
εγώ προσωπικά έτσι ώστε να μην τρέχω να συπληρώνω αλλού και κάνω τράμπες με άλλους συναδέλφους. Προτιμώ να κάνω ένα-δύο 8ωρα την εβδομάδα παρά να τρέχω να μπαλώνω τρύπες και να έχω χειρότερο πρόγραμμα.
4) Μια άλλη "παράνομη" λύση που όμως εφαρμόζεται σε αρκετά σχολεία έιναι ότι τα τμήματα γενικής χωρίζονται (όταν αυτό βολεύει) με βάση τις επιλογές, οπότε γλυτώνεις το 8ωρο αλλά κι αυτό δεν επιτρέπεται

5) Τέλος σε πληροφορώ ότι ο Διευθυντής ή ο Υποδιευθυντής κάθεται μέχρι το τέλος του 8ωρου, οπότε αυτά περί μη λειτουργίας του σχολείου είναι της φαντασίας σου. Εξ'αλλου το σχολείο λειτουργεί κάθε χρόνο με την ΠΔΣ κάθε απόγευμα. Είναι παράνομο κι αυτό ; Ποιος έχει την ευθύνη για τα παιδιά που παρακολυθούν ΠΔΣ ;
Ας μη βάζουμε τα δάκτυλα να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Εγώ ανέφερα τι γίνεται στο σχολείο μου, ύστερα και απο
δική μου συμφωνία. Αν κάποιος δε θέλει και δε συμφωνεί με αυτή, βρίσκει "άλλη" λύση (απο τις ελάχιστες που υπάρχουν).