Συγχώνευση

Ξεκίνησε από andreas_p, 01 Μαρ 2006, 11:15:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

andreas_p

Α[100], Β[100] οι αρχικοί πίνακες ταξινομημένοι.
Ο  x  μαθητής  'ρίχνει' τα στοιχεία των Α, Β σε έναν νέο Γ[200] και μετά κάνει φυσαλίδα στον Γ.  Συνάδελφοι, είναι το παραπάνω συγχώνευση (με βάση τη φιλοσοφία του βιβλίου Κεφ 9ο ορισμός και του τετραδίου σελ. 91) ;;;evry


   Ο τρόπος που ορίζει το βιβλίο τη συγχώνευση δεν λέει τίποτα για τον αλγόριθμο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και αυτό που λες. Το θέμα είναι αν ο αλγόριθμος που υπάρχει στο τετράδιο του μαθητή (και ένας πιο δυσνόητος στο βιβλίο καθηγητή) είναι μέσα στην ύλη.
Γενικά οι λυμένες ασκήσεις και τα παραδείγματα που υπάρχουν στο τετράδιο του μαθητή είναι στην ύλη? Αν ναι τότε ο αλγόριθμος της συγχώνευσης είναι πλήρως ορισμένος και ο τρόπος που περιέγραψες δεν θα πρέπει να γίνει δεκτός.   
    Προσωπικά κάνω στους μαθητές όλες τις ασκήσεις από το τετράδιο του μαθητή που θεωρώ σημαντικές (όπως η συγχώνευση). Δεν ξέρω όμως αν κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι καθηγητές.
    Πάντως είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα διότι σου ζητάει να λύσεις ένα πρόβλημα αποδοτικά, πράγμα το οποίο κάλως ή κακώς είναι έξω από το στυλ του μαθήματος. Συνεπώς δε νομίζω ότι θα βάλουν ένα τέτοιο θέμα εύκολα.
   Το πιθανότερο θα ήταν να τους δώσουν τον αλγόριθμο της συγχώνευσης έτοιμο και να τον τρέξουν με το χέρι ή να τον τροποποιήσουν. Μια άσκηση που δίνω στους μαθητές μου είναι να τροποποιήσουν τον αλγόριθμο της συγχώνευσης έτσι ώστε να δέχεται δυο πίνακες σε αύξουσα σειρά και ο τελικός πίνακας να είναι σε φθίνουσα σειρά.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

nekis

Συνάδελφοι γεια χαρά
Προσωπικά ελπίζω κάποια στιγμή να αρχίσουν να μπαίνουν θέματα απο τα σημαντικά παραδείγματα και τις ασκήσεις του βιβλίου, για να φανούν και οι μαθητές που έχουν κάνει πραγματικη προσπάθεια. Είναι απογοητευτικό να κάνεις ως καθηγητής ότι καλύτερο μπορείς για να καλύψεις το μεγαλύτερο δυνατό υποσύνολο και να έρχονται οι ίδιο οι μαθητές όταν βλέπουν τα θέματα των προηγουμένων ετών  και να λένε... τι τα κάναμε αυτα, αφού δεν έχει μπεί ποτέ τίποτα.