Γενικό Λύκειο > Θεωρία

Tester classes

<< < (2/3) > >>

alkisg:
Εκείνη την προ-Windows εποχή ένα ωραίο που είχα φτιάξει ήταν ένα Tetris σε assembly για να παίζει η τότε κοπέλα μου όσο εγώ προγραμμάτιζα σε Turbo Pascal, ταυτόχρονα στον ΙΔΙΟ υπολογιστή εντός του MSDOS. Το MSDOS όμως δεν υποστήριζε παράλληλη εκτέλεση προγραμμάτων, οπότε για να γίνει διαχωρισμός της οθόνης σε δύο στήλες, αριστερά για προγραμματισμό και δεξιά για Tetris, και διαχωρισμός του αριθμητικού πληκτρολογίου ώστε να στέλνεται μόνο στο Tetris, και εκτέλεση του Tetris ως resident πρόγραμμα, είχα φάει άπειρες ώρες να διαβάζω για BIOS και DOS interrupts και VGA register programming... ούτε Internet τότε για αναζήτηση πληροφοριών ούτε φράγκα για αγορά δεύτερου Η/Υ ούτε τίποτα... αλλά τέτοιες προκλήσεις δημιουργούργησαν και πολύ ωραίες αναμνήσεις!
Multiseat στο ίδιο seat ακόμα δεν υποστηρίζεται από κανένα λειτουργικό! Δυστυχώς στο στρατό το '98 μου έπεσε ο δίσκος και έχασα όλα τα φοιτητικά μου προγράμματα...  :D
(σαν να βγήκαμε 3-4 χιλιόμετρα out of topic!  :angel:)

dpa2006:
Καλημέρα σε όλους,υπήρξε η σκέψη για χρήση άλλης γλώσσας και ποιας;
αν επιτρέπετε η ερώτηση ποιες γλώσσες απορρίφθηκαν(αν υπάρχουν) πριν επιλεγεί η Java...; :)
ευχαριστώ εκ'των προτέρων

Παναγιώτης (Πανίκας) Αραπάκης:
Καμμία σκέψη για άλλη γλώσσα λόγω "κάποιας σχετικής" εξοικίωσης με Java  λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης. Τότε, είχα εκτιμήσει ιδιαίτερα τα προγ/κα εργαλεία που προσέφεραν τεκμηρίωση "με το κιλό" και μάλιστα δωρεάν. Αγαπητοί @alkisg, @bugman τον ειλικρινή μου θαυμασμό και εκτίμηση. Φίλε @dpa2006, ότι θέλεις στην διάθεσή σου.
Παιδιά, μεγάλο λάθος που δεν συμμετείχα στο στέκι πιο νωρίς. Παρ'ότι σας παρακολουθούσα δεν απόφάσισα να συμμετέχω και περνάω μία μακρά περίοδο στασιμότητας και λήθαργου. Οψόμεθα...

Παναγιώτης (Πανίκας) Αραπάκης:
Το βασικό σχήμα αποτελείται:
- Από την κλάσση TesterAbstractClass. Αυτή η κλάσση έχει το βασικό μηχανιμό που εκτελεί την εκάστοτε έκδοση του υπό αξιολόγηση αλγορίθμου.
- Από την κλάσση TesterDeployer. Η κλάσση αυτή είναι ο μηχανισμός του testing συνολικά. Δημιουργεί ένα σύνολο από κλάσσεις που είναι
  υλοποιήσεις της TesterAbstractClass και τις αξιολογεί.

Στέλνω το project directory για το περιβάλλον Eclipse στο νήμα Tester classes.  Έχω υλοποιήσει δοκιμές για διάφορους αλγόριθμούς. Για ότι απορίες έχετε μην διστάσετε να ρωτήσετε, είμαι στη διάθεσή σας.

bugman:
1. Γράφεις εκ παραδρομής τη κλάση με δυο σίγμα.
2. Προφανώς πήγες στη java όχι για τις κλάσεις, αλλά για δυο πράγματα:
2.1. Υπάρχει η Random numGenerator = new Random(), για να παίρνεις το numGenerator.nextInt(5) κ.α.
2.2. Υπάρχει το System.nanoTime() για να διαβάζεις χρόνο.
3. Υποτίθεται ότι σε βοηθάει μια κλάση που κάνει το λεγόμενο aggregation, δηλαδή σε έναν πίνακα κρατάει έναν αριθμό αντικειμένων. Με αυτό το τρόπο θα περάσεις τον πίνακα, ένα προς ένα τα αντικείμενα και θα εκτελέσεις τον κώδικα προς μέτρηση, όσες φορές χρειάζεται να γίνει (και γράφεται σε ιδιότητες στο αντικείμενο).

Θα μπορούσε να γίνει πιο απλό. Δηλαδή να έχεις το κάθε πρόγραμμα χωριστά και μια εφαρμογή μέτρησης να παίρνει ένα cue list (ένα αρχείο με εντολές). Κάθε γραμμή θα έχει το όνομα του αρχείου προς εκτέλεση, και τον αριθμό επαναλήψεων καθώς και τις αρχικές τιμές.
Δηλαδή ένα πρόγραμμα ελέγχου, ένα αρχείο cue list, και τα εκτελέσιμα για έλεγχο!Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση