Γενικό Λύκειο > Θεωρία

ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ και "Ο ΦΡΟΥΡΟΣ"

<< < (2/4) > >>

George Eco:

--- Παράθεση από: petrosp13 στις 10 Δεκ 2013, 11:49:51 πμ ---Τιμή φρουρός ονομάζεται η τιμή εισόδου με την οποία ο χρήστης σηματοδοτεί την λήξη της εισαγωγής των δεδομένων

--- Τέλος παράθεσης ---

Διαφωνώ, αλλά πολύ κοντά και πρακτικά συνήθως εκεί το συναντάμε όντως. Αλλά πιστσεύω πιο σωστό θα ήταν

Τιμή φρουρός ονομάζεται η τιμή εισόδου με την οποία ο χρήστης σηματοδοτεί την λήξη κάποιας δομής επανάληψης, όταν αυτή δε λήγει με άλλο τρόπο.

Ενότητα 8.2.1 Παράδειγμα 2 Παρατηρήσεις. Η σελίδα διαφέρει ανά έκδοση.

vageo:
1. Δηλαδή η τιμή φρουρός ως τιμή εισόδου εισάγεται ΜΟΝΟ με εντολή ΔΙΑΒΑΣΕ;

2. Μπορώ να γράψω ένα υποπρόγραμμα με το οποίο να ετοιμάζω μια τιμή που όταν θα την δεχθεί το κύριο πρόγραμμα τότε  " ... με την οποία ο χρήστης να σηματοδοτεί την λήξη κάποιας δομής επανάληψης, όταν αυτή δε λήγει με άλλο τρόπο. ...";

3. Η μορφή, ΓΙΑ μεταβλητή ΑΠΟ τ1 ΜΕΧΡΙ τ2 ΜΕ_ΒΗΜΑ β , της δομής επανάληψης είναι αδύνατον να τερματίσει με τιμή φρουρό; (εξυπακούεται ότι δεν πρέπει-μπορώ να μεταβάλλω τις τιμές τ1, τ2, και β μέσα στις εντολές της δομής)

michaeljohn:

--- Παράθεση από: petrosp13 στις 10 Δεκ 2013, 11:49:51 πμ ---Τιμή φρουρός ονομάζεται η τιμή εισόδου με την οποία ο χρήστης σηματοδοτεί την λήξη της εισαγωγής των δεδομένων

--- Τέλος παράθεσης ---
<<<<<<!!!

bugman:
Ο Φρουρός χρησιμοποιείται ασφαλώς σε επαναλήψεις. Αλλά όχι ειδικά σε εισαγωγή στοιχείων. Για παράδειγμα τα αλφαριθμητικά στη C έχουν τελευταίο σύμβολο το μηδέν. Για να δούμε το μήκος ενός αλφαριθμητικού πρέπει να διατρέξουμε από την αρχή του αλφαριθμητικού (που τη γνωρίζουμε) μέχρι να βρούμε το μηδέν. Ο φρουρός δηλώνει το τέλος, και χρειάζεται εκεί που δεν έχουμε άλλο τρόπο να γνωρίζουμε πότε τελειώνει κάτι που έχει μεταβλητό μήκος.
Τώρα αν χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή στοιχείων τότε ο φρουρός είναι ένα από τα πιθανά δεδομένα της εισαγωγής. Ένας απλός και σε όλους γνωστός φρουρός είναι το Enter του πληκτρολογίου, σε μια κονσόλα εντολών. Στην κονσόλα δεν υπάρχει τρόπος να ξέρει το σύστημα πότε η εντολή που γράφουμε είναι έτοιμη, διαβάζοντας το τι γράφουμε, την έννοια αυτού. Περιμένει να πατήσουμε το Enter για οτιδήποτε γράψουμε. Αν είναι λάθος αυτό που γράψαμε θα μας το αναφέρει!
Ο χαρακτήρας Enter είναι το  νούμερο δεκατρία σε οποιοδήποτε υπολογιστή με οποιοδήποτε λειτουργικό...Λέγεται Carriage Return ή CR, από το μοχλό αλλαγής γραμμής στις γραφομηχανές!
Επιστροφή φορέα

\\ Εντολή Χαρακτήρες\\ Enter = 13 \\ Πλήκτρο=0\\

Διάβασμα Πλήκτρο
Όσο Πλήκτρο<>Enter Επανέλαβε
Εντολή<-Εντολή+Χαρακτήρας(Πλήκτρο)
Διάβασμα Πλήκτρο
Τέλος Επανάληψης
! Εδώ έχουμε μαζέψει την εντολή.

vageo:
Μήπως πρέπει να περιορισθούμε στο τι συμβαίνει στη ΓΛΩΣΣΑ διότι " Dεν έχω C καρdιά μου ", και επομένως πάντα θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα " πού το γράφει στο βιβλίο;"

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση