Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10
31
Αλγοριθμική και Προγραμματισμός / Απ: Ποια σχολή πληροφορικης να επιλεξω ;
« Τελευταίο μήνυμα από dpa2006 στις 12 Ιουλ 2021, 08:37:35 μμ »
Καταρχής συγχαρητήρια,
ας αρχίσω με κάποιους οδηγούς από το γνωστό σαιτ...΄
Μηχανογραφικό 2021: Γιατί να διαλέξω το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου;[/size]Πηγή: Foititikanea.grΘεωρώ κορυφαίο το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ.
https://www.uniwa.gr/spoydes/scholes-kai-tmimata/feng/ice/Παρουσίαση Τμήματος


Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών ανήκει στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Διαθέτει τριάντα εννέα (39) μέλη ΔΕΠ που καλύπτουν τις διδακτικές ανάγκες των μαθημάτων του Πενταετούς Προγράμματος Σπουδών, επτά (7) μέλη ΕΔΙΠ και πέντε (5) μέλη ΕΤΕΠ.Σκοπός του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση Μηχανικών οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στην επιστήμη και την τεχνολογία τη Πληροφορικής και των Υπολογιστών μέσω προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Επιπλέον το Τμήμα στοχεύει στην παραγωγή νέας γνώσης και τη συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μέσω της εκπόνησης πρωτότυπης έρευνας τόσο αυτοδύναμα όσο και στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών συνεργασιών.
Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος είναι πενταετές, οργανώνεται σε δέκα (10) Ακαδημαϊκά εξάμηνα και αντιστοιχεί σε 300 μονάδες του Ευρωπαϊκού συστήματος ECTS. Κατά τη διάρκεια του 10ου εξαμήνου οι φοιτητές εκπονούν τη Διπλωματική τους Εργασία. Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί με βάση τα πρότυπα προγράμματα σπουδών που προτείνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Association for Computing Machinery (ACM) και η IEEE Computer Society (ΙΕΕΕ CS) και λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της  Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Το ΠΣ περιλαμβάνει ενιαίο Βασικό Κύκλο Σπουδών έξι (6) εξαμήνων, ενώ στα τέσσερα (4) ανώτερα εξάμηνα προσφέρει τρεις (3) Ροές Εξειδίκευσης:Λογισμικού και Πληροφοριακών Συστημάτων
 • Υλικού και Υπολογιστικών Συστημάτων[/font]
 • Δικτύων Υπολογιστών και Επικοινωνιών[/font]

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί:στην παροχή υψηλής ποιότητας ανώτατης εκπαίδευσης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο,
[/font]
 • στη συνεχή παρακολούθηση των νέων εξελίξεων της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας και στην προσαρμογή του εκπαιδευτικού αντικειμένου σε αυτές,[/font]
 • στην απόκτηση ικανοτήτων από τους αποφοίτους, οι οποίες τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον του επαγγέλματος του Μηχανικού Πληροφορικής και Υπολογιστών με πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας,[/font]
 • στην απόκτηση γνώσεων από τους αποφοίτους, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με επιτυχία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού.[/font]

 
Δείτε εδώ το πενταετές πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών λειτουργούν τρία Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), δύο αυτοδύναμα και ένα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Limoges (Γαλλία). Αυτά είναι τα εξής:Πληροφορική, Σύνθεση Εικόνων και Σχεδιασμός Γραφικών με κατεύθυνση Τεχνολογίες Διαδικτύου και Πολυμέσων (Master ISICG/TIM), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Limoges (από το 2007).
[/font]
Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών προσφέρει τη δυνατότητα 3ου κύκλου σπουδών (Διδακτορικό Δίπλωμα). Σήμερα στο Τμήμα εκπονούν τη Διδακτορική τους Διατριβή δεκατέσσερις (14) Υποψήφιοι Διδάκτορες υπό την επίβλεψη των μελών ΔΕΠ του Τμήματος. Νέες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών και του Πανεπιστημίου. Δείτε εδώ τον Κανονισμό των Διδακτορικών Σπουδών.
Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών εκπονούν Μεταδιδακτορική έρευνα πέντε (5) Διδάκτορες, οι οποίο συμμετέχουν και εμπλέκονται ενεργά στην έρευνα και την εκπαίδευση που παρέχεται από το Τμήμα.

Το Τμήμα έχει ισχυρή ερευνητική παρουσία και συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Διαθέτει τα ακόλουθα επτά (7) θεσμοθετημένα Ερευνητικά Εργαστήρια:Εργαστήριο Διαχείρισης Δεδομένων, Πληροφορίας και Γνώσης
[/font]
 • Εργαστήριο Παράλληλων και Κατανεμημένων Συστημάτων και Δικτύων[/font]
 • Εργαστήριο Τεχνολογίας Υπολογιστικών και Ενσωματωμένων Συστημάτων, ΙοΤ και Βελτιστοποίησης[/font]
 • Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης[/font]
 • Εργαστήριο Διαδικτυακής Πληροφορικής και Τεχνολογιών Υπολογιστικού Νέφους[/font]
 • Εργαστήριο Βιομηχανικών Πληροφοριακών Συστημάτων[/font]
 • Εργαστήριο Ευφυών συστημάτων Γνώσης, Εικόνας και Πληροφορίας[/font]
32
Αλγοριθμική και Προγραμματισμός / Ποια σχολή πληροφορικης να επιλεξω ;
« Τελευταίο μήνυμα από Alpha στις 12 Ιουλ 2021, 07:35:00 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, φέτος έδωσα πανελλήνιες και συγκέντρωσα 18260 μόρια. Έχω στο νου μου έξι τμήματα πληροφορικης.

Τα τμήματα αυτά είναι:

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (ΠΑΔΑ)

Ψηφιακών Συστημάτων (ΠΑΠΕΙ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΕΚΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΟΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΑΠΕΙ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ (ΧΑΡ/ΠΕΙΟ ΠΑΝ)

Θέλω να ακούσω τις γνώμες σας για αυτά τα τμήματα ώστε να καταλήξω σε ένα απο αυτά.
33
Μετά το Λύκειο / Ποια σχολή πληροφορικης να επιλεξω ;
« Τελευταίο μήνυμα από Alpha στις 12 Ιουλ 2021, 07:13:12 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, φέτος έδωσα πανελλήνιες και συγκέντρωσα 18260 μόρια. Έχω στο νου μου έξι τμήματα πληροφορικης.

Τα τμήματα αυτά είναι:

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (ΠΑΔΑ)

Ψηφιακών Συστημάτων (ΠΑΠΕΙ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΕΚΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΟΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΑΠΕΙ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ (ΧΑΡ/ΠΕΙΟ ΠΑΝ)

Θέλω να ακούσω τις γνώμες σας για αυτά τα τμήματα ώστε να καταλήξω σε ένα απο αυτά.
34
Εξετάσεις 2020-2021 / Θέματα Εξετάσεων 2020-2021 και σχολιασμός
« Τελευταίο μήνυμα από SPY στις 12 Ιουλ 2021, 06:43:22 μμ »
Η κατανομή των βαθμών στο μάθημα μας. Επίσης ότι το 72,76% έχει γράψει κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά (με αυτά τα απλά θέματα).
Φυσιολογικά θα έπρεπε ένα 40% να γράψει πάνω από τη βάση στην Πληροφορική και αυτό να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο (ιδανικά). Τα φετινά θέματα απείχαν πολύ από κάτι τέτοιο.
35
Γ΄ Λυκείου / Απ: Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)
« Τελευταίο μήνυμα από dpa2006 στις 12 Ιουλ 2021, 04:53:35 μμ »
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχία.
Δεν είναι ίδιο το επίπεδο των Δικτύων σε επίπεδο πανεπιστημίου
Υπάρχουν ασκήσεις στα δίκτυα και υπάρχει διαφορετική προσέγγιση όχι μόνο μεταξύ Ομοειδώς τμημάτων αλλά και τμημάτων με διαφορετικό προσανατολισμό.


Αν σε ενδδιαφέρει το Hardware περισσότερο ακολούθησε το,αλλά πιστεύω πως στην Ελλάδα δεν θα βρεις πολλές ευκαιρίες για Hardware (αναφέρομαι σε Design) όπως στο εξωτερικό...
Στο Software είναι κάπως καλύτερα η κατάσταση.
Αν έχεις απορίες μπορείς να ρωτήσεις ελεύθερα.

Επίσης μην ξεχνάς τα Μαθηματικά που χρειάζονται παντού και η Πληροφορική έχει τα δικά της Μαθηματικά (Διακριτά Μαθηματικά- Discrete Mathematics)


Για παράδειγμα τα Συστήματα Αναμονής και η στατιστική-Πιθνότητες  είναι από τα βασικά μαθηματικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα Δικτυα Υπολογιστών (γενικότερα στα συστήματα επικοινωνίας)
Για παράδειγμα

Οι μεταβλήτές σου δηλαδή είναι Τυχαίες Μεταβλητές

Φυσική στα τμήματα Πληροφορικής θα βρεις λίγα πράγματα ίσως και καθόλου...
Για παράδειγμα


Περισσότερη Φυσική στα τμήματα Μηχανικών


Για παράδειγμα
Outline of discrete mathematics
Subjects in discrete mathematics[edit]
Logic – a study of reasoning
[/font]
[/font]
 • Set theory – a study of collections of elements[/color][/font]
 • Algorithmics – a study of methods of calculation[/color][/font]
 • Computability and complexity theories – dealing with theoretical and practical limitations of algorithms[/color][/font]
 • [/size]Discrete mathematical disciplines[edit][/size]For further reading in discrete mathematics, beyond a basic level, see these pages. Many of these disciplines are closely related to computer science.[/color][/font][/size]Automata theory –[/font]
 • [/size]
36
Εξετάσεις 2020-2021 / Απ: Θέματα Εξετάσεων 2020-2021 και σχολιασμός
« Τελευταίο μήνυμα από ApoAntonis στις 12 Ιουλ 2021, 02:01:24 μμ »
Θέλω να γράψω έκθεση ιδεών για το το πόσο ωραία περνάω που τα μαθήματα της θεωρητικής εμφανίζουν πιο "κανονικές" κατανομές από τα θετικά μαθήματα.
37
Γενικά / Απ: Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)
« Τελευταίο μήνυμα από dkontos στις 11 Ιουλ 2021, 07:54:04 μμ »
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχημένη  προσπάθεια σου!!!
Πιστεύω ότι γνωρίζεις  για την επιστήμη που αποφάσισες να ακολουθήσεις ότι απαραίτητο εργαλείο είναι τα μαθηματικά. Αυτό είναι και το «αγκάθι» των φοιτητών που προέρχονται από ΕΠΑ.Λ.. Δεν μας έχεις αναφέρει την περιοχή που θα ήθελες να σπουδάσεις. Στην Αθήνα το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΠΑ σίγουρα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να διαλέξεις. Καλύπτει όλο το φάσμα της επιστήμης και σίγουρα θα  μπορούσες να βρεις τον τομέα που σου ταιριάζει περισσότερο. Προσοχή όμως είναι ένα τμήμα με υψηλές απαιτήσεις και χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να το παρακολουθήσεις. Αν σε ενδιαφέρει και η πόλη της Πάτρας μπορείς να δεις  στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών. Είναι μια πεντάχρονη σχολή που βγάζει μηχανικούς και δίνει δίπλωμα επιπέδου master. Από τις πρώτες σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα και από τις πλέον αναγνωρισμένες εκτός. Και αυτό το τμήμα είναι υψηλών απαιτήσεων.
Καλό θα είναι να μπεις στα site των τμημάτων και να δεις τα προγράμματα σπουδών τους που σίγουρα θα σου δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το αντικείμενο τους.
Στην διάθεση σου για επιπλέον πληροφορίες που τυχόν χρειαστείς.
38
Linux / Απ: Εγκατάσταση Debian + KDE (Παρατηρήσεις - Διορθώσεις)
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις 11 Ιουλ 2021, 05:23:52 μμ »
Δημιουργήθηκε νέο PPA για Debian: https://launchpad.net/~ts.sch.gr/+archive/ubuntu/debian/+packages
Προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο η τελευταία έκδοση, Debian Bullseye, και 32bit και 64bit.
Έχουν επιλυθεί τα περισσότερα θέματα που ανάφερε ο gidarakos, εκτός από ελάχιστα δευτερευούσης σημασίας.

Έτσι η εντολή εγκατάστασης των sch-scripts θα πρέπει να παίζει και σε Debian άμεσα και χωρίς workarounds:
https://ts.sch.gr/wiki/Linux/sch-scripts/Εγκατάσταση

Όποιος προτιμάει το Debian KDE, είναι καλή ευκαιρία να το εγκαταστήσει τώρα και να λύσουμε όσα προβλήματα μπορούμε μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ενώ όποιος προτιμάει Kubuntu ή MATE, καλύτερα να περιμένει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα υποστηρίξουμε το Ubuntu 22.04.
39
Γ΄ Λυκείου / Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)
« Τελευταίο μήνυμα από Apostkef στις 11 Ιουλ 2021, 05:16:05 μμ »
Καλησπέρα σας, τελείωσα τις πανελλήνιες και πλέον βρίσκομαι αντιμέτωπος με την βάναυση διαδικασία επιλογής σχολής.
Γενικότερα, έχω πιάσει αρκετά μόρια (18710) και μου αρέσει και ο προγραμματισμός αλλά και το hardware (βέβαια, δεν έχω πολλά ερεθίσματα πάνω σε αυτό το κομμάτι, παρά μόνο τα βασικά, χτίσιμο pc,πύλες κ.α).
Να επισημάνω πως δεν έχω ασχοληθεί με την φυσική τα τελευταία 3 χρόνια, και μου αρέσουν πολύ τα δίκτυα (έγραψα 20 στις πανελλήνιες), συναιπως, έγκειται το ερώτημα, ποια σχολή μπορεί να προσφέρει ισόποσος ερεθίσματα και από προγραμματισμό αλλά και από hardware(δυστυχώς ακόμη δεν έχω βρει ποιο προτιμώ περισσότερο).

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ:Το γνωρίζω οτι το thread είναι για Γελ, ωστόσο το ποστάρω και εδώ ώστε να συγκεντρώσω το μέγιστο δυνατό αριθμό απαντήσεων, άλλωστε, από επαλ, έχω πρόσβαση σε όλες τις σχολές πληροφορικής (και τις πολυτεχνικές). :)
40
Γενικά / Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)
« Τελευταίο μήνυμα από Apostkef στις 11 Ιουλ 2021, 04:59:06 μμ »
Καλησπέρα σας, τελείωσα τις πανελλήνιες και πλέον βρίσκομαι αντιμέτωπος με την βάναυση διαδικασία επιλογής σχολής.
Γενικότερα, έχω πιάσει αρκετά μόρια (18710) και μου αρέσει και ο προγραμματισμός αλλά και το hardware (βέβαια, δεν έχω πολλά ερεθίσματα πάνω σε αυτό το κομμάτι, παρά μόνο τα βασικά, χτίσιμο pc,πύλες κ.α).
Να επισημάνω πως δεν έχω ασχοληθεί με την φυσική τα τελευταία 3 χρόνια, και μου αρέσουν πολύ τα δίκτυα (έγραψα 20 στις πανελλήνιες), συναιπως, έγκειται το ερώτημα, ποια σχολή μπορεί να προσφέρει ισόποσος ερεθίσματα και από προγραμματισμό αλλά και από hardware(δυστυχώς ακόμη δεν έχω βρει ποιο προτιμώ περισσότερο).

Ευχαριστώ πολύ!
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10