Πιστοποίηση μαθητών ΤΠΕ...

Ξεκίνησε από stam12, 11 Νοε 2018, 10:59:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stam12

Γνωρίζει κανείς πως προχωράει αυτό το ζήτημα; Ήρθε ένα έγγραφο το Σεπτέμβρη (149262/Δ2/11-9-2018) το οποίο επισυνάπτω κι από τότε δεν έχει γίνει κάτι άλλο. Πολλά σχολεία νομίζω δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να ενημερώσουν τους γονείς. Τον Ιούνιο το έγγραφο ήρθε πάνω στις εξετάσεις και το Σεπτέμβρη πάνω στον αγιασμό με πολύ σύντομες προθεσμίες για την ενημέρωση των γονιών (μέχρι 14-9-2018)! Γιατί;

Τι γίνεται λοιπόν μ' αυτό το ζήτημα; Πως θα προετοιμαστούν οι μαθητές; Ποιοι θα το αναλάβουν; Πότε; Θα γίνουν φέτος πιστοποιήσεις;
Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και το να ρίχνεις το φταίξιμο στον υπολογιστή είναι ακόμη πιο ανθρώπινο.

dski

Θυμάμαι να διαβάζω στο esos πριν λίγες εβδομάδες ότι το πρόγραμμα για τα αγγλικά δεν θα προχωρήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μαθητές. Μάλλον, επειδή έπρεπε να διαλέξουν είτε αγγλικά είτε ΤΠΕ (XOR) οι περισσότεροι διάλεξαν ΤΠΕ (αφού κάνουν αγγλικά σε φροντιστήρια). Όμως για τα προγράμματα ΤΠΕ δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι καινούριο.

Νομίζω πάντως ότι στο πρόγραμμα δεν θα απασχοληθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά θα προσληφθούν άλλοι (ωρομίσθιοι;). Για ύλη, διδακτικό υλικό, τρόπο πιστοποίησης κτλ δεν γνωρίζω κάτι.

stam12

Κρίμα που προχωράει τόσο υποτονικά το όλο ζήτημα, νομίζω πως τη θέλαμε σαν κλάδος αυτή την κρατική πιστοποίηση στην Πληροφορική.
Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και το να ρίχνεις το φταίξιμο στον υπολογιστή είναι ακόμη πιο ανθρώπινο.

odysseas

Παράθεση από: stam12 στις 12 Νοε 2018, 01:34:04 ΜΜ
Κρίμα που προχωράει τόσο υποτονικά το όλο ζήτημα, νομίζω πως τη θέλαμε σαν κλάδος αυτή την κρατική πιστοποίηση στην Πληροφορική.

Στην Πληροφορική ή στις ΤΠΕ;

stam12

#4
Στις ΤΠΕ προφανώς, αλλά η Πληροφορική είναι υπερσύνολο των ΤΠΕ, οπότε ό,τι αφορά τις ΤΠΕ αφορά και την Πληροφορική. Οι ΤΠΕ όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι κάτι σαν "υλοποιήσεις" της Πληροφορικής (όπως τα αντικείμενα είναι υλοποιήσεις των κλάσεων). Οπότε ό,τι αφορά τα αντικείμενα, αφορά και την κλάση στην οποία ανήκουν αυτά.
Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και το να ρίχνεις το φταίξιμο στον υπολογιστή είναι ακόμη πιο ανθρώπινο.

dski

Το άρθρο στο esos:

Γύρισαν την "πλάτη" οι μαθητές: Ακυρώθηκε από το υπ. Παιδείας το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα, στα Γυμνάσια

https://www.esos.gr/arthra/59518/gyrisan-tinplati-oi-mathites-akyrothike-apo-yp-paideias-programma-proetoimasias-gia-tin

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά για έναρξη του προγράμματος το Γενάρη του 2019 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Προβλέπονται 3 ώρες την εβδομάδα, συνολικά 45 ώρες (15 εβδομάδες).

stam12

#6
Πάντως από το σχολείο στο οποίο εργάζομαι (συμπληρώνω ωράριο), "άκρα του τάφου"! Ούτε ενημέρωση (δική μου), ούτε ξέρω αν ενημερώθηκαν γονείς, ούτε αν καταχωρήθηκε τελικά κάτι στο σύστημα! Γιατί άραγε; Απορώ πραγματικά.
Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και το να ρίχνεις το φταίξιμο στον υπολογιστή είναι ακόμη πιο ανθρώπινο.

pgrontas

Επαναφέρω λίγο το ζήτημα, μιας και από ότι φαίνεται θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές.

Αφήνοντας λίγο  το γεγονός ότι προτιμάται ξανά η προσωρινή απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ από την πραγματική αναβάθμιση της Πληροφορικής, γνωρίζει κανείς την ύλη που θα διδαχθούν τα παιδιά;
Και το πιο σημαντικό: Στο εργαστήριο έχω Linux (μόνο - αφού έχω πείσει με πολύ κόπο και τους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων να το χρησιμοποιούν). Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να κάνουν τα παιδιά αποκλειστικά MS Office;
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

bright

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Το ίδιο θέμα έχω και εγώ, δεν έχω καθόλου windows στο εργαστήριο, έχω μόνο linux. Είχα τηλεφωνήσει και το είχα πει στο υπουργείο (στα τηλέφωνα της σχετικής εγκυκλίου) και μου είχαν πει ότι θα βρεθεί λύση.

ilias_s

Πέρυσι πάντως για τη συμμετοχή του σχολείου μου στο Test PISA 2018 για το οποίο απαιτούντα windows, όταν είπα στο ΙΕΠ πως "τυπικά" έχω linux μόνο και αν θέλουν windows, μπορώ να βάλω vista καθώς είναι οι μοναδικές άδειες χρήσης που έχω, η απάντηση ήταν η εξής :

"Αποφύγετε τα χρησιμοποιήσετε Vista γιατί έχουν αναφερθεί προβλήματα. Βάλτε αν γίνεται Windows 7 κανείς δε θα ρωτήσει τίποτα. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα εργαστήρια των σχολείων."

Στο Γυμνάσιο που συμπληρώνω δεν  υπάρχει εργαστήριο και μάθημα γίνεται στο εργαστήριο του ΓΕΛ (στο οποίο είμαι υπεύθυνος). Δεν έχει κάνει κανείς την παραμικρή κρούση σχετικά με το ΤΠπ, ούτε για προδιαγραφές ούτε και για τη χρήση του εργαστηρίου εκτός ωραρίου. Όμως στην εδώ ΔΔΕ έχω μία υποψία πως δεν έκανε κανένας ωρομίσθιος αίτηση.

Σάκης Δημόπουλος


alex.zaf

Παράθεση από: sakisnemkav στις 25 Ιαν 2019, 11:19:16 ΠΜ
https://kpp.cti.gr/
Γεια σας,
Το είδα και εγώ πριν 2-3 μέρες που το ανέβασαν, ακόμα είναι υπό επεξεργασία  και ενημερώνουν της ενότητες σταδιακά.
Εκτός από αυτό το υλικό γνωρίζετε αν θα κυκλοφορήσει κάτι παραπάνω ; π,χ καποιο λογισμικό όπως αυτό που θα υπάρχει στις εξετάσεις ;
Ώστε να εξοικειωθούν οι μαθητές αλλά και εμείς με την διαδικασία ;

Σάκης Δημόπουλος

Τελικα εγιναν οι εξετασεις;