Διαγωνισμός t-shirt για τα 20 χρόνια του Linux

Ξεκίνησε από odysseas, 08 Ιουν 2011, 10:11:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Λάμπρος Μπουκουβάλας

το ανάρτησα επίσης:
1. στο κεπληνέτ φωκίδας (http://blogs.sch.gr/plinetfk/?p=546)
2. στην ιστοσελίδα μου (http://bit.ly/kJ5CTN)
3. στο χώρο μου στο twitter (lambrosbouk).

Γιώργο, θέλω τα ποσοστά μου...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Katsadouros_Dhm


Sergio

Σταθερά πρώτος με 15 μονάδες διαφορά :)

Να μην επαναπαβόμαστε όμως!! ;)
Απ τη μια η θητεία μου σε σχολικές αίθουσες: να φλυαρώ - να ελπίζω πως κατι κατάλαβαν - να εξερευνώ - να μαθαίνω. Απ την άλλη, σχεδόν συνομήλικη, η Διδακτική της Πληροφορικής: ερευνά διαδικασίες μάθησης - φλερτάρει με την Ψυχολογία - με καλεί να αφήσω το βλέμμα του Πληροφορικού και να δω με τα μάτια του δασκάλου. Τέκνα των 2, οι απόψεις μου.. (προσαρμοσμένο από τον πρόλογο του βιβλίου "Το μακρόν Φυσική προ του βραχέως διδάσκω" του Ανδρέα Κασσέτα)

skoud

Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Cloud_Strife

Εδωσα και εγώ το δικό μου στίγμα... Να βάλω Script για ψηφους? Όχι πολλές... Καμία 10.000! :P

dpa2006

Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

odysseas

Χμμμ, τα μέχρι χθες θετικά αποτελέσματα ανατράπηκαν μέσα σε ένα μόλις βράδι. Το 40-24 έγινε ξαφνικά 24-50...
:'(
Περίεργο μου φαίνεται αλλά έχετε υπόψη οτι πάρα πολύς κόσμος μου λέει οτι μπορείς να ψηφίσεις ξανά σχεδόν ανά 24ωρο, πράγμα το οποίο δεν καθιστά το διαγωνισμό ιδιαίτερα αξιόπιστο. Τέλος πάντως, ας κάνουμε ο,τι μπορούμε. Και πάλι ευχαριστώ σε όσους ψήφισαν και το διέδωσαν!

alkisg

@odysseas: υποψιάζομαι ότι ο "αντίπαλος" έβαλε σκριπτάκι να ψηφίσει πολλές φορές. Κάνε καταγγελία να τσεκάρουν τις IP από τα logs του web server τους, λογικά θα δουν π.χ. 3.000 hits από την ίδια IP εντός μιας ώρας. Αν σου πουν ότι μπα αυτό δεν παίζει, τότε μπορούμε εύκολα να τους αποδείξουμε το αντίθετο μέσα σε λίγα λεπτά.   8)

dtsilog

Πάντως για 2 μέρες δε μου εμφάνιζε καθόλου την "πίτα" και έβγαζε μήνυμα λάθους.
Πολύ νωρίς είδες τα Όχι να γίνονται Ίσως... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έννοιες που ΧΑΘΗΚΑΝ! (*ΔΕΝ)

odysseas

Παράθεση από: alkisg στις 12 Ιουν 2011, 04:37:40 ΜΜ
@odysseas: υποψιάζομαι ότι ο "αντίπαλος" έβαλε σκριπτάκι να ψηφίσει πολλές φορές. Κάνε καταγγελία να τσεκάρουν τις IP από τα logs του web server τους, λογικά θα δουν π.χ. 3.000 hits από την ίδια IP εντός μιας ώρας. Αν σου πουν ότι μπα αυτό δεν παίζει, τότε μπορούμε εύκολα να τους αποδείξουμε το αντίθετο μέσα σε λίγα λεπτά.   8)

Ο "έλεγχος" αν έχεις ψηφίσει ή όχι φαίνεται να γίνεται εντός του browser με ένα cookie... Αν σβήσεις το cookie μπορείς να ψηφίσεις όσες φορές θέλεις. Άρα είναι σίγουρο οτι δεν υπάρχει έλεγχος για unique IPs και προφανώς ο "αντίπαλος" το εκμεταλλεύτηκε. Επίσης και ο τρόπος που κάνει POST την ψήφο σου μπάζει, curl και ψηφίζεις ό,τι θέλεις.

Τους είχα γράψει mail στο οποίο μου απάντησαν οτι θα το ψάξει ο "web architect" αλλά μετά τίποτα. Τώρα τους έστειλα και δεύτερο με τις λεπτομέρειες. Τους είπα επίσης οτι αν δε επιθυμούν να τιμωρήσουν κάποιον, μπορούν τουλάχιστον να "κανονικοποιήσουν" τα ποσοστά με βάση τις μοναδικές IP.

Είναι λίγο ξενερωτικά όλα αυτά...  :(

odysseas

Υπήρξε μια εξέλιξη: οι διοργανωτές έκαναν μια ανακοίνωση, στην οποία παραδέχτηκαν οτι υπήρξε δολίευση του διαγωνισμού και η ψηφοφορία τερματίστηκε. Την τελική απόφαση θα λάβει μια επιτροπή.

Προσωπικά αισθάνομαι πάρα πολύ παράξενα που κινητοποιήθηκε τόσος κόσμος και τώρα όλο αυτό "ακυρώνεται", αλλά έτσι όπως είχε στραβώσει το πράγμα δεν πιστεύω οτι υπήρχαν και πολλές λύσεις. Θέλω πάντως να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για τη βοήθειά σας. Να είστε καλά!

odysseas

@alkisg: την μπύρα σου τη χρωστάω πάντως, όποιος παίζει στα δάχτυλα το sed στις 7 η ώρα το πρωί πρέπει να ανταμοίβεται!

odysseas

Δυστυχώς η επιτροπή διάλεξε άλλο σχέδιο: http://www.linux.com/news/featured-blogs/185-jennifer-cloer/463574-sweden-based-designer-wins-20th-anniversary-of-linux-t-shirt-contest-with-flying-penguin-design

  :'(

Παιδιά, ευχαριστώ για τη βοήθεια, ήταν μια περιπέτεια!

alkisg

Τουλάχιστον δεν διάλεξαν τον κακοήθη που σαμποτάρισε τον διαγωνισμό. Αν δεν τον είχε σαμποτάρει νομίζω ότι θα έβγαινες εσύ.
Anyway, ελπίζω να μην αποκαρδιώθηκες και να συμμετάσχεις και σε επόμενους, το ταλέντο το έχεις. :)

odysseas

Τώρα που ξεκλειδώθηκε το θέμα, δείτε και μια φωτογραφία της κορνίζας που έφθασε (επιτέλους) πριν λίγες μέρες. Μαζί με το κάδρο ζυγίζει 9 κιλά!