Γενικό Λύκειο > Α΄ Λυκείου

App Inventor - Σύνδεση από σχολική τάξη

<< < (2/3) > >>

happiness:
sarakiniotis την είδα και γω αυτή την επιλογή, αλλά ειλικρινά φοβάμαι τον κακό χαμό που θα γίνει με τους μαθητές που θα ξεχνάνε να σημειώσουν τον κωδικό ή θα ξεχνάνε το βιβλίο/τετράδιο που τον έγραψαν ή δεν ξέρω και γω τι  :-\
Εσένα ήταν συνεπείς οι μαθητές σου;

Εγώ πάντως μας βλέπω με scratch φέτος.  >:D

junior:
1.   Αρκετά καλή η λύση που προτείνει ο sarakiniotis.
http://code.appinventor.mit.edu/login/
Γρήγορη και χωρίς μπλεξίματα με διαδικασίες.

[παρότι είχα χάσει αρκετό χρόνο στο google αναζητώντας για το πώς μπορεί να γίνει χρήση του app inventor χωρίς λογαριασμό Google, δεν είχα βρει λύση: α. προβληματίζομαι για την ικανότητά μου να κάνω σωστή αναζήτηση, β. η συμμετοχή των εκπαιδευτικών μέσα από αυτό το φόρουμ τελικά βοηθάει πάρα πολύ]

Για να μην υπάρχει το πρόβλημα με τους κωδικούς που θα ξεχνάνε οι μαθητές, μια λύση είναι εμείς να μπούμε καμιά 40 φορές (το μάθημα αυτό το έχω σε περισσότερα του ενός σχολεία με 2 τμήματα ανά σχολείο) και να καταγράψουμε τους κωδικούς σε ένα φύλλο και στην συνέχεια να γράψουμε τα ονόματα των μαθητών που θα αντιστοιχούν σε κάθε κωδικό και να τους τον ανακοινώσουμε. Έτσι, ακόμα και αν τον χάσουν/ξεχάσουν κτλ, θα μπορούμε εμείς να τους τον υπενθυμίσουμε.

2.   Πιο Ολοκληρωμένη φαίνεται να είναι η λύση που προτείνει ο κ. Τσιωτάκης, αλλά: προσπάθησα να ακολουθήσω τα βήματα για την απόκτηση της  «G Suite for Education», και:
-   Αναγκάστηκα να δηλώσω αρκετά στοιχεία που δεν ισχύουν (όνομα σχολείου, website του, τηλέφωνό του, ταχυδρομική διεύθυνση,)
-   Ζητάει να έχουμε ή να αγοράσουμε domain. Αν και δεν είναι πρόβλημα η αγορά ενός domain, αφού το κόστος μπορεί να είναι γύρω στα 6 €/έτος, αναρωτιέμαι αν μετά μπορούν να φτιαχτούν gmail για τους μαθητές και η διαδικασία θα είναι επιτυχής, ή θα πάνε χαμένα τα, έστω και λίγα, χρήματα για την αγορά domain.

Ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμος ένας οδηγός προς τους εκπαιδευτικούς για τα βήματα που πρέπει να κάνουν ώστε να είναι απρόσκοπτη η σύνδεση των μαθητών από την τάξη χωρίς τα προβλήματα επιβεβαίωσης λογαριασμών Google. Από ότι έχω καταλάβει πρέπει να είναι αρκετοί οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

happiness:
junior domain name μπορείς να πάρεις από το sch.gr  με τον προσωπικό σου λογαριασμό. Όμως μετά όπως είπα ζητάει προσωπικό τηλέφωνο για επιβεβαίωση.

Η λύση του sarakiniotis είναι η μόνη λογική αυτή τη στιγμή. Νόμιζα ότι ο κωδικός αλλάζει κάθε φορά που κάνεις login, αλλά έκανα μια δοκιμή και είδα ότι μένει ο ίδιος, απλά στον υπενθυμίζει σε κάθε λογκάρισμα. Οπότε εγώ θα προσπαθήσω αυτό με τους μαθητές μου την επόμενη φορά.

ilias_s:
Παλιότερα είχα προσπαθήσει να κάνω αίτημα για την απόκτηση G Suite.

Πριν κάποια χρόνια, μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ταυτοποιήσει εύκολα ότι είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα και να κάνει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό accounts δωρεάν (γύρω στους 50 αν θυμάμαι καλά - έκδοση Google Apps free edition ή κάπως έτσι). Κάποια στιγμή το άλλαξαν αυτό και όταν προσπάθησα εγώ (το 2016) να κάνω το account είχα δικαίωμα, μετά την ταυτοποίηση, να δημιουργήσω μέχρι 10 accounts.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει, για να έχει κάποιος πρόσβαση στην κανονική σουίτα δωρεάν ως εκπαιδευτικό ίδρυμα και να δημιουργήσει πάνω από 10 accounts, να πιστοποιήσει πως (απ' όσο καταλαβαίνω) :

1) Είναι εκπ/κό ίδρυμα επιπέδου Κ-12 (δηλ. απευθύνεται σε ηλικίες 12+)
2) Δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός (δηλ. είναι μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα χωρίς έσοδα για τις υπηρεσίες που προσφέρει)
3) Ένα (scanned) επίσημο έγγραφο αναγνώρισης/διαπίστευσης από επίσημο φορέα (προφανώς το ΥΠΕΘ για τα σχολεία) <--- ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Σε σχετικό ερώτημα που έστειλα με mail πήρα την εξής απάντηση για την πιστοποίηση ελληνικού σχολείου :


--- Παράθεση ---Hello ,

We've reviewed your request for G Suite for Education, and we need some additional information in order to confirm your status as a qualified educational institution.

To qualify for G Suite for Education, we require that organizations meet the following criteria:
 
- K-12 or higher educational institution
- Non-profit (If US based, 501(c)3 accreditation should be provided)
- Accredited by a generally accepted accreditation body.

This site, http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=en&answer=134628, provides clear examples of what is and is not eligible.

In order for us to confirm your eligibility, please respond to this email with the following information:
 
- Type of education provided;
- Official document/proof of institution's nonprofits status;
- Institution's official accreditation document - scanned copy.

We'll review your request and contact you via email.

Sincerely,

Google Cloud Support
--- Τέλος παράθεσης ---

Σε επόμενο mail μάλιστα μου είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα το όποιο έγγραφο να είναι και στα ελληνικά!

Το πρόβλημα ήταν πως κανένας στην εδώ ΔΔΕ δε μπορούσε να με καθοδηγήσει στο τι είδους βεβαίωση (και από ποιον φορέα) μπορούσε να πιστοποιήσει :

1) Τον μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα ενός δημόσιου σχολείου στην Ελλάδα (ίσως το Υπουργείο???)
2) Ποιο είναι το "Institution's official accreditation document" (το ΦΕΚ ίδρυσης??? μας κάνει???)

Εκεί τα παράτησα γιατί κατάλαβα πως το επόμενο βήμα είναι να πάρω στο Υπουργείο και δεν ξέρω αν θα έβγαζα άκρη. Υπάρχουν νομίζω σχολεία που τα έχουν καταφέρει και προφανώς υπάρχει τρόπος αλλά δεν ασχολήθηκα πιο πέρα! Δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο όλο αυτό για την πρόσβαση στον App Inventor και ίσως στα Google Docs... Αν κάποιος ασχοληθεί περισσότερο και βρει άκρη πείτε μου και μένα  ;)

Ήταν λιγότερη φασαρία να κάνω 24 gmail accounts τα οποία έχω μέχρι σήμερα (χωρίς ταυτοποίηση με κινητό όταν γίνονταν από διαφορετικές τοποθεσίες και όχι μαζικά π.χ 2 κάθε 2-3 μέρες)!

Η λύση του sarakiniotis φαίνεται να είναι ακόμα πιο βολική και πραγματικά δεν ξέρω πως μου είχε ξεφύγει γιατί το είχα ψάξει τότε αρκετά! Το πρόβλημα με το revisit code μπορεί να λυθεί αν στην πρώτη επίσκεψη αποθηκεύσεις κεντρικά τον κωδικό ώστε να τους ξέρεις και 'συ..! Ειδικά αν έχουν διαφορετικούς users ας το αποθηκεύσουν στο φάκελο χρήστη.

sarakiniotis:
http://code.appinventor.mit.edu/login/

Εμενα δουλεψε ολη την χρονια χωρις προβλημα .
Την δευτερη φορα καποιοι ειχαν ξεχασει τον κωδικο.
Ωραια λέω ξαναφτιαξτε την ασκηση με καινουργιο κωδικο . Απο τοτε δεν ξεχασε κανεις τον κωδικο. Πολλές φορές δουλευαν το φυλλο εργασιας και στο σπιτι τους και μου εστελναν στο email Μου το αρχειο .aia που δημιουργουσαν.

Αν θυμαμαι καλα ο κωδικός χανεται και σβηνεται το προφιλ μαζι με τα αρχεια , αν δεν χρησιμοποιηθει για καποιες (30 νομιζω ) μερες

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση