Ναι, το έχω σκεφτεί εξαρχής. Τα περισσότερα από τα components (π.χ. η καρτέλα συγγραφής κώδικα) που έχω διαλέξει είναι μεταφέρσιμα και μπορούν να γίνουν compile σε Kylix (το αντίστοιχο του Delphi για Linux). Δυστυχώς για καλύτερη συμβατότητα με όλες τις εκδόσεις των Windows έχω βάλει και αρκετό κώδικα που δεν τρέχει σε Linux.
Έτσι, για τη μεταφορά του Διερμηνευτή σε Linux θα χρειαζόμουν γύρω στις 2 βδομάδες για να προσαρμόσω τον δικό μου κώδικα και γύρω στους 2 μήνες (!!!) για να διορθώνω τα open source components που χρησιμοποιώ και που σίγουρα έχουν bugs στο Kylix.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε διαθέτω τον απαραίτητο χρόνο για τη διόρθωση των open source components και σε Kylix. Έχω ήδη επενδύσει αρκετούς μήνες για να τα διορθώσω για την πλατφόρμα των Windows...

Αν υπάρχει κάποιος που έχει κάποια εμπειρία από components σε Delphi και θέλει να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Εννοείται πως στο Linux ο Διερμηνευτής που θα παραχθεί θα είναι μη εμπορικός (=δωρεάν).
Τέλος, υπάρχει μια
πιθανότητα μετά από 1-2 χρόνια να ξαναφτιάξω το Διερμηνευτή ώστε να παίζει μέσω browser (δηλαδή σε flash ή javascript), επομένως αν γίνει αυτό θα παίζει αυτόματα και σε όλες τις πλατφόρμες.