Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα και είναι και πάρα πάρα πολλά!!!!Δεν ανατράπηκε τίποτα.
Παλεύουμε για το αυτονόητο.
Κι όμως ανατράπηκαν τα πάντα! Προς το χειρότερο βέβαια. Και οι εργασιακές μας σχέσεις και το μισθοδοτικό και το συνταξιοδοτικό και οι εκπαιδευτικές άδειες, και το ίδιο το eschool που αποτελεί και θέμα στο thread και που έχει φορτσάρει για τα καλά.
Θυμάμαι πέρισυ που πολλοί συνάδελφοι και εδώ αλλά και σε σχολεία που ξέρω είχαν κηρύξει επανάσταση και ανένδοτο αγώνα ενάντια στο "τρισκατάρατο" eschool. Που είμαστε ένα χρόνο μετά; Ξέρω ότι θα βγούν συνάδελφοι και θα μου πουν ότι με τον "τσαμπουκά" τους δεν ανέλαβαν τίποτα και ότι αυτοί δεν είναι κορόιδα ή ότι "πήραν ανταλλάγματα" κλπ κλπ. Θα τους προλάβω λέγοντας ότι δεν είναι αυτό το θέμα. Ατομικές λύσεις μπορούμε να βρούμε όλοι, ο καθένας ανάλογα με το χαρακτήρα του και τις συνθήκες που ζει και εργάζεται. Εξάλλου οι ατομικές λύσεις δεν είναι το ζητούμενο ούτε σε αυτό ούτε σε κανένα άλλο θέμα που απασχολεί έναν κλάδο ή ένα επάγγελμα.
Όσο για τα ..μελλούμενα: Δεν αποκλείεται σε κάποια, όχι πολύ μακρινή στιγμή, να κοπούν τελείως οι αμοιβές των επιτηρητών στις γενικές εξετάσεις, να κοπεί η μείωση ωραρίου για τους υπεύθυνους εργαστηρίου, να, να, να..... (Λέω να αλλάξω το ονομά μου σε...Κασσάνδρα

)
Τα πράγματα πάνε γενικά από το κακό στο χειρότερο πάντως και δε βλέπω γιατί και πώς οι εκπαιδευτικοί, σαν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι, θα ξεφύγουν από τη μπόρα. Ξέρω ότι θα στενοχωρήσω ή θα συγχίσω πολλούς αλλά δε με νοιάζει πια αν θα δεχτώ προσβλητικά σχόλια επειδή λέω την άποψή μου την οποία στηρίζω σε πραγματικά γεγονότα, όσον αφορά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα βέβαια.
Κατά τα άλλα διατηρώ το δικαιωμά μου να είμαι ρεαλίστρια, ή απαισιόδοξη διαλέγετε και παίρνετε.