Καρτέλα «Εντολές», Μενού «Εισαγωγή» και αναγνώριση δεσμευμένων λέξεων

Ξεκίνησε από jmavr, 12 Ιουν 2006, 09:33:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jmavr

Αντέγραψα στο PC μου (XP Home, με SP2)  την έκδοση 0.90b του Διερμηνευτή.

Στην  Καρτέλα «Κώδικας» μπορώ να γράψω και να κάνω paste ελληνικό κείμενο, και στην Καρτέλα «Εντολές» φαίνονται κανονικά οι εντολές της Γλώσσας στα ελληνικά.

Όταν όμως κάνω click στην Καρτέλα «Εντολές» τότε στην Καρτέλα «Κώδικας» εμφανίζονται μη αναγνώσιμοι χαρακτήρες (αντί της αναμενόμενης εντολής). Ομοίως αν επιλέξω από το Μενού «Εισαγωγή» οτιδήποτε που πρέπει να κάνει αυτόματο paste ελληνικό κείμενο.

Επίσης όταν γράψω στην Καρτέλα «Κώδικας» τη δεσμευμένη λέξη "Πρόγραμμα" δεν φαίνεται να την αναγνωρίζει ως δεσμευμένη και δεν αλλάζει ο χρωματισμός της. Πατώντας το Μεταγλώττιση εμφανίζει το μήνυμα "Περίμενα τη δεσμευμένη λέξη «Πρόγραμμα»". Ακόμη και αν κάνω copy/paste τη λέξη αυτή από το προηγούμενο μήνυμα το πρόβλημα εξακολουθεί να ισχύει.

Εγκαθιστώντας την δοκιμαστική έκδοση 0.88a του Διερμηνευτή φορτώνεται αυτόματα το Πρόγραμμα ΓειαΣουΚόσμε (με σχόλια):
Πρόγραμμα ΓειαΣουΚόσμε
Αρχή
  Γράψε 'Γεια σου κόσμε'
Τέλος_προγράμματος

Στην έκδοση αυτή η λέξη Πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως δεσμευμένη και ο χρωματισμός της αλλάζει. Βέβαια δεν μπορώ να το εκτελέσω διότι με παραπέμπει να χρησιμοποιήσω νεότερη έκδοση του Διερμηνευτή.

Κάνωντας copy/paste το πρόγραμμα αυτό από την έκδοση 0.88a στην 0.90b το πρόβλημα εμφανίζεται πάλι, δηλ. η ίδια λέξη Πρόγραμμα δεν αναγνωρίζεται ως δεσμευμένη (όπως και η λέξη "Αρχή"), ενώ οι λέξεις "Γράψε" και "Τέλος_προγράμματος" αναγνωρίζονται ως δεσμευμένες.

Στα Regional and Language Options των XP  έχω επιλέξει τα ελληνικά (στα Regional Options-->Standards and formats: Greek, Location: Greece, Advanced--> Language for non-Unicode programs: Greek).

Υπάρχει κάποια ιδέα που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jmavr

alkisg

Είναι λάθος ο σειριακός αριθμός που χρησιμοποιείς!
Πρέπει να σβήσεις από το μητρώο τον λανθασμένο σειριακό αριθμό και να εκδώσεις καινούργιο.
Κάνε τα παρακάτω βήματα:

1) Έναρξη->εκτέλεση->regedit. Περιήγηση στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AlkisG\Γλώσσα και διαγραφή όλου του κλάδου, ώστε να σβηστεί ο σειριακός αριθμός.
2) Ξανατρέχεις το Διερμηνευτή και σου εμφανίζει τον "κωδικό Η/Υ".
3) Πηγαίνεις https://alkisg.mysch.gr/activation, συμπληρώνεις τα στοιχεία που ζητάει και σου έρχεται με mail ο νέος (και σωστός) σειριακός αριθμός.

Με εκτίμηση,
Άλκης