Γενικό Λύκειο > Γενικά

Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2

<< < (2/970) > >>

itt:

--- Παράθεση από: mkouv στις 09 Ιουν 2013, 03:39:40 μμ ---Σωστά τα λες συνάδελφε, αυτή η λογική επικρατεί, όμως αλήθεια στις "τεχνολογικές σχολές" η βιολογία είναι πιο βασική από την πληροφορική ???  Οι μισές σχολές (που λέει ο λόγος) έχουν σαν βάση την πληροφορική...γιατί να μην δίνονται κάποιες βάσεςι από το λύκειο??? δεν ξέρω αν έχω μόνο εγώ αυτή την απορία, πάντως το σκέφτομαι

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν υπάρχει σχολή θετικών επιστημών που να μην είχε εφαρμογή η πληροφορική.Είναι αδιαμφησβήτητο πώς το μάθημα χρειάζεται overhaul αλλά το να αφαιρεθεί τελείως,είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας.

nikosx:
Την έκανε ξανά τη δήλωση ο υπουργός, http://esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgos-tesswra-antiexi-mathimata-panelladikon-exetaseon, πρέπει να προσέχουμε τις επόμενες ημέρες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όταν κάποιο μάθημα, ακόμα χειρότερα όταν ένας ολόκληρος κλάδος δεν αντιπροσωπεύεται με μάθημα που εξετάζεται πανελλαδικά για την πρόσβαση στην Γ'βάθμια τότε ο κλάδος ολόκληρος αποδυναμώνεται. Επίσης, πιστεύω ότι από όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων είμαστε οι μόνοι που κινδυνεύουμε.

Γιάννης Αναγνωστάκης:

--- Παράθεση από: nikosx στις 10 Ιουν 2013, 03:42:58 μμ ---Την έκανε ξανά τη δήλωση ο υπουργός, http://esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgos-tesswra-antiexi-mathimata-panelladikon-exetaseon, πρέπει να προσέχουμε τις επόμενες ημέρες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όταν κάποιο μάθημα, ακόμα χειρότερα όταν ένας ολόκληρος κλάδος δεν αντιπροσωπεύεται με μάθημα που εξετάζεται πανελλαδικά για την πρόσβαση στην Γ'βάθμια τότε ο κλάδος ολόκληρος αποδυναμώνεται. Επίσης, πιστεύω ότι από όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων είμαστε οι μόνοι που κινδυνεύουμε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σήμερα βέβαια είπε "προτείνουμε"...Γιατί έχω την εντύπωση οτι δεν θα τους βγει....και θα πάνε στα 5?

Πέρα απο αυτό, δεν είναι λογικό, και προφανώς μόνο άλλο σκοπό έχει, να φύγει η Α.Ε.Π.Π από πανελλήνιες ...1 μάθημα έχει ο κλάδος στο γενικό λύκειο που εξετάζεται πανελλαδικά....

Λαμπράκης Μανώλης:

--- Παράθεση από: janag79 στις 10 Ιουν 2013, 05:00:26 μμ ---Πέρα απο αυτό, δεν είναι λογικό, και προφανώς μόνο άλλο σκοπό έχει, να φύγει η Α.Ε.Π.Π από πανελλήνιες ...1 μάθημα έχει ο κλάδος στο γενικό λύκειο που εξετάζεται πανελλαδικά....

--- Τέλος παράθεσης ---

πολύ σωστά...αν βγει από τις πανελλήνιες το μάθημα, προφανώς και θα χαθούνε και πολλές θέσεις εργασίας στον χώρο μας...δεν είναι λογικό να μην έχουμε κάμία επαγγελματική διέξοδο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση...εγώ δουλεύω σε φροντηστήριο και κάνω κάποια ιδιαίτερα, σίγουρα θα ψάχνω για δουλειά, και άντε να βρεις   :) ;D ::) >:D :angel:

Katsadouros_Dhm:
Νομίζω ότι η μείωση από 6 σε 4 μαθήματα που προτάθηκε, δεν θα αφορά το υπάρχον σύστημα εξετάσεων αλλά το μελλοντικό, με το νέο πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου.

Η μείωση των μαθημάτων κατά δύο με το σημερινό σύστημα δεν έχει καμιά λογική. Σήμερα υπάρχουν 2 μαθήματα Γενικής Παιδείας και 4 κατευθύνσεων. Αν υποθέσουμε ότι αφαιρούνται 2 μαθήματα το ένα θα είναι σίγουρο της Γενικής Παιδείας, το δεύτερο δε μπορεί να είναι η Νεοελληνική Γλώσσα άρα θα πρέπει να είναι μάθημα κατεύθυνσης. Με τι κριτήριο θα διαλέξουν, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να αφαιρέσουν ένα μάθημα από όλες τις κατευθύνσεις. Νομίζω ότι αποκλείεται με τη σημερινή δομή των κατευθύνσεων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση