3η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής

Ξεκίνησε από Δημήτρης Κανάς, 05 Απρ 2009, 06:07:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Δημήτρης Κανάς

#15
{}
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

ckaltsidis

#16
Καλησπέρα σε όλους. Βρήκα σήμερα τυχαία το θέμα της συζήτησής σας και θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις για να μην υπάρχουν παρερμηνίες.
Συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή της διημερίδας και είμουν αυτός ο οποίος εγκατέστησε τη Joomla για την ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και δημιούργησε την ιστοσελίδα των πρακτικών.
α) Η επιλογή της Joomla έγινε γιατί μας βόλευε αρκετά σαν περιβάλλον και επιπλέον υπήρχε η ανάγκη για ενημέρωση του περιεχομένου από πολλούς χρήστες. Είναι στη διακριτική ευκαίρια του επόμενου διοργανωτή να διατηρήσει το περιβάλλον ή να χρησιμοποιήσει μια άλλη πλατφόρμα. Άλλωστε απο φέτος η διημερίδα διαθέτει πλέον μόνιμο domain (http://pdkap.sch.gr).
β) Η διπλή επιλογή (Joomla + HTML) έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους. Για όσους ήρθαν στη διημερίδα πήραν το cd με τα πρακτικά. Επομένως έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στατικού περιεχομένου το οποίο προοριζόταν για να γίνει cd. Σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε να βγάλουμε τα πρακτικά on-line, οπότε απλά τα δημοσιεύσαμε. Τα on-line πρακτικά ενημερώνονται με τις παρουσιάσεις των εισηγητών που το επιθυμούν, γι'αυτό και κάποιες εργασίες έχουν παρουσίαση και άλλες όχι. Σύντομα θα προστεθεί και μια νέα ενότητα με το πρόγραμμα.
γ) Οποιεσδήποτε αναφορές και σύνδεσμοι σε ξενοδοχεία κλπ υπήρχαν μόνο για λόγους πληροφόρησης και διευκόλυνσης των συμμετεχόντων. Φυσικά υπάρχει και η ενότητα "Χορηγοί", καθώς το υπουργείο ΔΕΝ καλύπτει κανένα μέρος από τα έξοδα διοργάνωσης (πλην της μετακίνησης και διαμονής των συμμετεχόντων), οπότε είμασταν αναγκασμένοι να βρούμε χορηγούς και τους οποίους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους.
Ευχαριστώ τέλος όλους όσους συμμετείχαν στη διημερίδα και μας τιμήσαν με την παρουσία τους.

Καλτσίδης Χρήστος
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής

Δημήτρης Κανάς

Κύριε Καλτσίδη συγχαρητήρια για την διοργάνωση της διημερίδας. Συγνώμη αν ήρθατε σε δύσκολη θέση. Πραγματικά δεν είχαμε αυτή την πρόθεση. Ελπίζω του χρόνου να τα πάτε ακόμη καλύτερα. Να στε καλά.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

ckaltsidis

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά και οποιαδήποτε άποψη είναι σεβαστή και πάντα θα πρέπει να αναζητούμε το καλύτερο. Απλά θεώρησα σωστό να κάνω τις επισημάνσεις μιας και γνώριζα τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Νίκος Αδαμόπουλος

#19
Παράθεση από: Δημήτρης 1980 στις 23 Απρ 2009, 10:09:23 ΜΜ
Συγνώμη για την (τελευταία) μου παρέμβαση...

Φυσικά δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω ή να απαιτήσω να αφαιρεθεί ή να αλλαχθεί κάτι που έγραψαν άλλοι (μάλλον κακοπροαίρετοι) και γι` αυτό θα κάνω μια διευκρίνηση (ξανά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις):

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον το παράκανα... Βέβαια δεν προκύπτει ότι σου χρέωσα προσωπικά το wikimapia, αν και δεν έπρεπε να το βάλω μαζί με τα υπόλοιπα…

Η εντύπωση πάντως που μου δημιουργήθηκε, είναι ότι επρόκειτο για site εμπορικό που προωθούσε την επί πληρωμή κατασκευή ιστοσελίδων ακόμα και σχολείων… Μάλλον έκανα λάθος...

Βάλε και μια υπεραισθησία που έχω πάνω στο θέμα «μα αφού είστε καθηγητές πληροφορικής τότε θα έπρεπε»… και δεν αργεί να γίνει το κακό…

Θα διαγράψω τα τελευταία μου posts, αν και όχι άμεσα ώστε να υπάρχει σύνδεση αυτού του μηνύματος με τα προηγούμενα...

Δημήτρης Κανάς

Πραγματικά είναι παράνομο και νομικά και ηθικά το στήσιμο εμπορικών site σε χώρο του Π.Σ.Δ. Είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι μας και φυσικά (κανονικά) δεν τολμάμε ούτε καν να το σκεφτούμε. Κι εγώ είμαι μαζί σου σε αυτό «μα αφού είστε εκπαιδευτικοί τότε θα έπρεπε»… και μάλιστα αυτό πρέπει να αφορά ιδιαίτερα εκείνους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πραγματικά με πείραξε που τα συγκεκριμένα post που αφορούσαν προσωπικά και άσχετα με το τίτλο ζητήματα έμειναν επί τρεις μέρες δημοσιευμένα χωρίς κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία να τα προωθήσει σε μένα ως προσωπικά μηνύματα. Συμφωνώ να διαγραφούν όλα τα μηνύματα που είναι άσχετα με το τίτλο του θέματος.

Τα δικά μου, του Νίκου Αδαμόπουλου και του Τσιωτάκη Παναγιώτη. Δε ξέρω αν συμφωνείτε και εσείς;

Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Νίκος Αδαμόπουλος

#21
Παράθεση από: Δημήτρης 1980 στις 27 Απρ 2009, 03:05:18 ΜΜ
... Κι εγώ είμαι μαζί σου σε αυτό «μα αφού είστε εκπαιδευτικοί τότε θα έπρεπε»… και μάλιστα αυτό πρέπει να αφορά ιδιαίτερα εκείνους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

...Δεν είμαι σίγουρος ότι λέμε το ίδιο πράγμα...

Εγώ αναφέρομαι στο θέμα «μα αφού είστε καθηγητές πληροφορικής τότε θα έπρεπε» εννοώντας το θέμα «μα_αφού_εσείς_είστε_που_πρέπει _να_τα_ξέρετε_και_να_κάνετε_όλα _και_μάλιστα_με_τον_τρόπο_που_οι_υπόλοιποι _νομίζουν_ότι_είναι_ο_σωστός_τότε_θα_έπρεπε..."

Παράθεση από: Δημήτρης 1980 στις 27 Απρ 2009, 03:05:18 ΜΜ
Συμφωνώ να διαγραφούν όλα τα μηνύματα που είναι άσχετα με το τίτλο του θέματος.
Τα δικά μου, του Νίκου Αδαμόπουλου και του Τσιωτάκη Παναγιώτη. Δε ξέρω αν συμφωνείτε και εσείς;

Εγώ πάντως δεν θέτω τέτοιο ζήτημα... Το αν θα επιλέξει κάποιος να διαγράψει κάτι είναι θέμα επιλογής του και όχι συμφωνίας... Εκτός κι αν αποφασίσει ο administrator να το κάνει επειδή έχουμε ξεφύγει...  :o

Δημήτρης Κανάς

...από το θέμα (τίτλο) και γράφουμε για άλλα πράγματα... άσχετα από την 3η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής. Γι` αυτό και μόνο τον λόγο. Νομίζω πως δεν είναι σωστό κάποιος που μπαίνει στο θέμα να βλέπει 5-6 άσχετα post.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr