Πρόσκληση για Θέσεις συνεργατών στο γραφείο του υφυπουργού παιδείας

Ξεκίνησε από veni, 13 Οκτ 2009, 11:49:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

veni

http://apps.opengov.gr/ypepth/panaretos/


Όσον αφορά τα αντικείμενα τα οποία ενδιαφέρουν μεταξύ άλλων αναφέρει
…τις σύγχρονες μορφές κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twiter κλπ) στην εκπαίδευση…

Υπάρχουν ποικίλες εκπαιδευτικές πλατφόρμες όπως: ATutor, Dokeos, dotLRN , ILIAS , LON-CAPA, Moodle, OpenUSS, Sakai, Spaghettilearning
Εκπαίδευση (τουλάχιστον στα σχολικά πλαίσια) με βάση το facebook και το twitter δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.

Μήπως εννοούν την ψηφιακή τάξη; Δηλαδή τι να κάνουν τα παιδιά του γυμνασίου με τα netbooks την ώρα του μαθήματος;

Μήπως ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;

veni
Βενιέρης Γεώργιος
Καθηγητής Πληροφορικής
Πιλοτικό (R.I.P.)  Γυμνάσιο

lp

Παράθεση7. Οράματα και επιδιώξεις συμβατά με τις αρχές και την εθνική στρατηγική που έχει διατυπώσει ο πρωθυπουργός

Καλός ο όρος αυτός... Τι να σημαίνει άραγε;;;;;
Λέων Προκόπης
2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

iliasthes

Να συμφωνούν στην πολιτική αντίληψη. Με άλλα λόγια αντιφρονούντες (επί της ουσίας και όχι απλά να ψηφίζεις κάτι διαφορετικό) δεν επιτρέπονται. Όπως και να γίνουν οι διαδικασίες, ο,τι και να γίνει, πάντα αυτές οι θέσεις θα έχουν πολιτικά κριτήρια. Απλά αλλάζει η διαδικασία μεταξύ αυτών που συμφωνούν με την κυβέρνηση.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Επιμένω, το έχω ξαναγράψει: μακριά η πολιτική από την παιδεία, για να πάμε μπροστά. Αυτό ακόμη ΔΕΝ το έχουν καταλάβει οι πολιτικοί (μάλλον δεν θέλουν να το καταλάβουν, γι' αυτό άλλωστε και χάσαμε τον όρο "εθνική" παιδεία εδώ και 1-2 δεκαετίες...)
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Loukritia

Μόνο αν φτιάξουν ένα application για online μάθημα μέσω fb, θα έχουμε αποτελέσματα!! Τι eclass και εκπαιδευτικά λογισμικά! Τα παιδιά μόνο με το fb θέλουν να ασχολούνται.
Τώρα, χωρίς πλάκα, γιατί δεν το κόβει το ΠΣΔ να ησυχάσουμε κι εμείς; Μπαίνουν στα μουλωχτά, σε παρακαλάνε να το ξεκλειδώσεις κλπ. Γιατί άλλα κι άλλα σάιτ τα έκλεισε;
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... - Louis Hector Berlioz

iliasthes

Κ.π καμιά φορά μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Φέτος ο συνάδελφος που διδάσκει τα προγραμματιστικά εργαλεία διαδικτύου. Για να τους αυξήσει το ενδιαφέρον για την html τους έβαλε κάποιες ασκήσεις στο facebook. Να προσθέσουν χαρακτηριστικά στο προφίλ τους με χρήση της html. Ενθουσιάστηκαν γιατί μπόρεσαν να κάνουν αλλαγές στο προφίλ τους που δεν τους έδινε τη δυνατότητα να γίνουν αυτοματοποιημένα το fb.

Λάμπρο κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων είναι θέμα πολιτικής, και στην παιδεία και παντού. Θα πω ένα παράδειγμα. Εκτιμώ (σύμφωνα με τις δηλώσεις ή σχετική αρθρογραφία στελεχών της) πως θέληση της κυβέρνησης είναι η "αποκέντρωση" της παιδείας. Πρακτικά σημαίνει οτι μπορεί μετά από 10 χρόνια να είμαστε υπάλληλοι περιφερειών (οι νομοί θα καταργηθούν) ή των δήμων (οι οποίοι θα μείνουν περίπου 300 σε όλη τη χώρα) και ένα μέρος του προγράμματος σπουδών (το 1/3 θα καθορίζεται από τα τοπικά συμβούλια παιδείας) και μόνο τα 2/3 θα είναι ενιαίο. Δηλαδή διαφοροποίηση των σχολείων από την υλικοτεχνική υποδομή μέχρι το τι διδάσκεται, αλλά πιθανά και  στους μισθούς.

Εγώ είμαι υπέρ ενός κεντρικά ελεγχόμενου σχολείου με ευθύνη του κράτους γιατί θεωρώ πως έτσι παρέχεται ίσο επίπεδο και ίσες ευκαιρίες(πολλές ή λίγες είναι άλλο θέμα) σε όλη την επικράτεια και είναι πιο εύκολο να υπάρχει έλεγχος και αξιοκρατία (θεωρώ τις τοπικές κοινωνίες πιο διεφθαρμένες, απλά με μικρότερα μεγέθη). Αυτό είναι πολιτική αντίληψη και δεν μπορεί να λείψει από το τι θεωρεί ο καθένας ιδανικό σχολείο.

Τέλος πάντων, φλυάρησα, σήμερα και με περιμένει πολύ δουλειά.