Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Επιστημονικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: bugman στις 29 Σεπ 2015, 04:24:35 ΜΜ

Τίτλος: Συναρτησιακός Προγραμματισμός
Αποστολή από: bugman στις 29 Σεπ 2015, 04:24:35 ΜΜ
Ένα θέμα που με απασχόλησε τελευταία και θέλω να το μοιραστώ εδώ είναι ο συναρτησιακός προγραμματισμός. Με ενδιέφερε να φτιάξω ένα πρόγραμμα που να τον υποστηρίζει, ή τουλάχιστον κάποιες έννοιες όπως το γιατί δεν υπάρχει αντικατάσταση σε αυτόν!
Έφτιαξα ένα πρόγραμμα σε ελληνικά (το είχα γράψει σε αγγλικά και έχω διατηρήσει τα ονόματα Μεταβλητών-Τμημάτων- Συναρτήσεων στα αγγλικά). Ασφαλώς το έφτιαξα στη Μ2000. Μια γλώσσα που κάποιος εδώ είπε ότι είναι γλώσσα έκτρωμα!

Δεν τολμώ να το αντιγράψω εδώ...γιατί δεν βλέπω "φιλικό έδαφος"...το στέκι είναι δομημένο πάνω σε επιλεγμένα εργαλεία και κάτι εκτός αυτών θεωρείται "προκλητική στάση". (ή έτσι βλέπουν την μετάδοση της γνώσης ορισμένοι).

Η πρόκληση εδώ είναι να δω ένα άλλο πρόγραμμα σε κάποια από τα επιλεγμένα που με απλό τρόπο να δείχνουν πως λειτουργεί ο συναρτησιακός προγραμματισμός (μερικά βασικά πράγματα).