Τελευταία μηνύματα

#1
Γ΄ Λυκείου / Απ: Τι σχολη να επιλεξω?
Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas - Χθες στις 01:42:08 ΜΜ
@emilio
Γνώμη μου είναι ότι το βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός τμήματος Πληροφορικής είναι το Πρόγραμμα Σπουδών. Έχουμε καταντήσει και βρίσκεις δουλειά στον κλάδο της Πληροφορικής πιο εύκολα χωρίς πτυχίο Πληροφορικής, παρά με πτυχίο. Ξέρεις γιατί; Τα προγράμματα σπουδών της Πληροφορικής γενικά είναι απαρχαιωμένα και δεν συνδέονται με την αγορά εργασίας. Το κύρος είναι κάτι που εύκολα χάνεται όταν το πρόγραμμα σπουδών δεν ακολουθεί τις εξελίξεις. Ευχάριστη έκπληξη και εξαίρεση είναι η Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πειραιά. Θα σου πρότεινα να συγκρίνεις ο ίδι-ος (εικάζω από το nick) τα προγράμματα σπουδών πριν αποφασίσεις. Το ΠΣ της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι το πιο ενημερωμένο. Έχει Υποχρεωτικό μάθημα Βιοπληροφορικής, για παράδειγμα (πρόκειται για ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο στην συμβολή των επιστημών Πληροφορικής και Βιολογίας, με εξαιρετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας). Επίσης, Υποχρεωτικό μάθημα "Αναλυτική Δεδομένων" (εξίσου κλάδος με σύνδεση με την αγορά εργασίας). Καλή η Ανάλυση και ο Ηλεκτρομαγνητισμός αλλά δεν θα σου δώσουν επαγγελματικά δικαιώματα ούτε μαθηματικού, ούτε φυσικού. Και ελάχιστη σχέση έχουν με τον θεμελιώδη πυρήνα της Πληροφορικής: τους Αλγορίθμους. Όχι τυχαία, το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά προκρίνει την Πληροφορική ταυτότητα και δίνει στην Πληροφορική μεγαλύτερο συντελεστή από ότι στα Μαθηματικά για το 4ο επιστημονικό πεδίο στις Πανελλαδικές.
#2
Γ΄ Λυκείου / Απ: Τι σχολη να επιλεξω?
Τελευταίο μήνυμα από evry - 04 Ιουλ 2022, 11:50:08 ΠΜ
Αν η λύση της Κρήτης σε συμφέρει οικονομικά δεν το συζητάω καθόλου. Πήγαινε εκεί. Είναι από τα καλύτερα τμήματα, αλλά να ξέρεις κάτι. Μην σε ξεγελάει η χαμηλή βάση. Το τμήμα είναι πολύ δύσκολο και από όσο ξέρω και έχω μιλήσει με παλιούς μαθητές μου αρκετοί/ες δεν καταφέρνουν να το τελειώσουν.
#3
Γ΄ Λυκείου / Απ: Τι σχολη να επιλεξω?
Τελευταίο μήνυμα από evry - 04 Ιουλ 2022, 11:48:29 ΠΜ
Παράθεση από: dkontos στις 07 Ιουλ 2019, 09:34:34 ΠΜΚαι ένα μεγάλο μειονέκτημα ... τον περιβάλλοντα χώρο, με ότι αυτός περιλαμβάνει ...
Αυτά τα προβλήματα έχουν λύθει πλέον. Πριν 3-4 χρόνια πράγματι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
#4
Γ΄ Λυκείου / Απ: Τι σχολη να επιλεξω?
Τελευταίο μήνυμα από Jilserv - 04 Ιουλ 2022, 09:10:43 ΠΜ
Παράθεση από: emilio στις 05 Ιουλ 2019, 01:21:13 ΠΜΜολις τελειωσα τις πανελληνιες και εχω καταφερει να συγκεντρωσω εναν ικανοποιητικο αριθμο μοριων ,ομως βρισκομαι σε διλημμα .
Ενω γνωριζω οτι θελω να ασχοληθω με τον κλαδο της Πληροφορικης δεν γνωριζω ποια σχολη να δηλωσω πρωτη .
1) Επιστήμης Υπολογιστών UOC
3)Πληροφορικης - ΑΠΘ


Υ.Γ.
Εχω μεγαλυτερη αδελφή στο Ηράκλειο ,αρα συμφερει οικονομικα, αλλα δεν ξερω τι διαφορα του κυρους των σχολων .Ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια  :) <3
#5
Μετά το Λύκειο / Απ: Οι καλυτερες σχολες πληροφ...
Τελευταίο μήνυμα από disha - 02 Ιουλ 2022, 08:48:32 ΜΜ
Τελικα οι πανελληνιες πηγαν πολυ καλα και τωρα μπορω να παω ειτε ΑΠΘ ειτε CSD αλλα δεν ξερω τι να επιλεξω :(
#6
Γ΄ Λυκείου / Απ: καλύτερη υλοποίηση ουράς
Τελευταίο μήνυμα από Foto - 02 Ιουλ 2022, 06:30:29 ΜΜ
Κυκλική Ουρά (έστω 10 θέσεων σε πίνακα):
Έστω r (rear) και f (front)
Έστω r δείχνει από που θα εξάγουμε
Έστω f δείχνει την τελευταία  εισαγωγή ή (0 αν είναι κενή η ουρά)
Έστω οι θέσεις στην ουρά είναι από το 1 έως το 10, σε έναν πίνακα (η ΓΛΩΣΣΑ στους πίνακες ξεκινάει από το 1).
αρχικoπoίηση r : δίνουμε όποια τιμή θέλουμε, μας είναι αδιάφορο, μπορούμε να δώσουμε το 0
αρχικoπoίηση f : f = 0 (με μηδέν σημαίνει ότι η λίστα είναι άδεια)
α) Περίπτωση πρώτης εισαγωγής (f=0)
νέες τιμές r=1 και f=1
βάζουμε στη θέση 1 την τιμή που εισάγουμε
β) Περίπτωση εισαγωγής μιας μη πρώτης τιμής (f<>0)
β.1) Έλεγχος ουράς αν είναι γεμάτη
Όταν μια ουρά είναι γεμάτη τότε όλες οι θέσεις είναι πιασμένες. Έστω r=1 και f=10
H επόμενη θέση του f λόγω το mod τελεστή θα γίνει (f mod 10)+1 = 1 που πέφτει πάνω στο r (το +1 το βάζουμε έξω από τις παρενθέσεις για μετάθεση της αρχής στο 1, επειδή ο πίνακας ξεκινάει από 1 ενώ o τελεστής mod δίνει από 0 έως 9, για οποιαδήποτε ακέραια τιμή f). Επίσης μας βολεύει ο τύπος γιατί μας δίνει το κάθε επόμενο έτσι στο f=3 το (f mod 10)+1 θα δώσει το 4. Λάθος θα ήταν αν κάναμε αυτό (f + 1) mod 10, γιατί για το 3 δίνει το 4 αλλά στο 9 δίνει 0 που είναι εκτός θέσης στο πίνακα.
Έτσι αν (f mod 10)+1 = r έχουμε γεμάτη ουρά (f<>0).
β.2) Αν το fneo ως (f mod 10)+1 δεν είναι ίσο με το r (και δεν έχουμε f=0) τότε το f θα πάρει το fneo, και εκεί θα μπει η τιμή στην ουρά.
γ) Περίπτωση εξαγωγής της τελευταίας τιμής πριν η ουρά αδειάσει (f=r, f<>0). Όπως είδαμε στο α, η πρώτη τιμή μπαίνει με f=1 και r=1. Εδώ πράγματι έχουμε f=r και f<>0, άρα διαβάζουμε από f και κάνουμε f=0 και r=0.
δ) Περίπτωση εξαγωγής μιας μη τελευταίας τιμής (f<>r, f<>0).
Εφόσο δεν έχουμε περίπτωση γ, και δεν έχουμε άδεια ουρά (f=0) τότε:
Διαβάζουμε από τη θέση r και πάμε στο νέο r που θα είναι το (r mod 10)+1

Πώς εισάγουμε: Κοιτάμε αν είναι άδεια η ουρά οπότε έχουμε τη περίπτωση α, αν όχι τότε κοιτάμε αν δεν έχουμε γεμάτη ουρά (έλεγχος β.1) και αν όντως δεν είναι γεμάτη έχουμε τη περίπτωση β.2 (αλλιώς κάτι κάνουμε, πχ βγάζουμε ένα μήνυμα λάθους ή ότι μας πουν)
****Στην εισαγωγή η τιμή του f θα είναι διάφορη του μηδενός.
****Στην εισαγωγή η τιμή του r γίνεται 1 όταν η τιμή που εισάγουμε είναι η πρώτη στην ουρά.

Πώς εξάγουμε: Κοιτάμε την περίπτωση γ, αν δεν συμβαίνει να έχουμε τη τελευταία τιμή στην ουρά, πάμε στη περίπτωση δ, αν έχουμε άδεια ουρά βγάζουμε μήνυμα λάθους.
****Στην εξαγωγή η τιμή του r αλλάζει κυκλικά πάντα (ακόμα και να αδειάσει η κυκλική ουρά η τιμή της r μας είναι αδιάφορη, επειδή με την πρώτη εισαγωγή θα γίνει 1).
****Στην εξαγωγή η τιμή του f μπορεί να αλλάξει μόνο στη περίπτωση που έχουμε άδεια ουρά, και θα πάρει τη τιμή μηδέν.


Η παραπάνω περιγραφή έχει προτάσεις με **** σήμανση για περισσότερη κατανόηση. Δείτε ότι δεν υπάρχει πουθενά χρήση τελεστών σύγκρισης > και <. Υπάρχει το ίσον = και το διάφορο <>. Επίσης δείτε τη χρήση του τελεστή mod, και γιατί το +1 βγήκε εκτός παρένθεσης (και όχι πάνω στο f πριν την τέλεση της mod).
Βασική προϋπόθεση κατανόησης του αλγόριθμου της κυκλικής ουράς, με χρήση πίνακα είναι η αρχικοποίηση και οι τέσσερις περιπτώσεις, α,β,γ και δ, όπου οι πρώτες δυο αφορούν την εισαγωγή τιμής στην ουρά και οι επόμενες δυο την εξαγωγή τιμής από την ουρά. Δεν υπάρχει περίπτωση χρήση κυκλικής ουράς χωρίς το διαχωρισμό (με διακριτές εντολές) των τεσσάρων περιπτώσεων. Αν δεν τις βλέπετε τότε έχετε λάθος κώδικα!


#7
Μετά το Λύκειο / Απ: Επιλογή Τμήματος -Αποφαση
Τελευταίο μήνυμα από Angelo - 02 Ιουλ 2022, 10:47:45 ΠΜ
Παράθεση από: bill_diama στις 02 Ιουλ 2022, 09:24:36 ΠΜΕγω θελω να ασχοληθω με πληροφορικη και το μονο τμημα που πιανω ειναι το ΠΑΔΑ
Είσαι σίγουρος; Το ΠΑΠΕΙ ψηφιακά συστήματα μπορεί να το χεις, αν μειωθούν αρκετά οι βάσεις δηλαδή.

Παράθεση από: bill_diama στις 02 Ιουλ 2022, 09:24:36 ΠΜΑπλα δεν γνωριζω αμα αξιζει το ρισκο της μετεγγραφης αφου στην τελικη  περνεις ενα χαρτι πληροφορικης σε οποια σχολη και να πας και αυτο που εχει σημασια ειναι ποσο θα το εξελιξης εσυ μετα το πανεπιστημιο!!
Θα συμφωνήσω με το τελευταίο (αν και δεν ξέρω την ποιότητα στα Πανεπιστήμια επαρχίας), πάντως αν έχεις σπίτι Αθήνα θα σου έρθει σίγουρα πιο φθηνά. Νοικιάζεις ένα σπίτι επαρχία για ένα χρόνο και επιστρέφεις στην πρωτεύουσα. :)
#8
Μετά το Λύκειο / Απ: Επιλογή Τμήματος -Αποφαση
Τελευταίο μήνυμα από bill_diama - 02 Ιουλ 2022, 09:24:36 ΠΜ
το γνωριζω οτι τα μορια διαφοροποιουνται αναλογως των συντελεστων βαρυτητας της καθε σχολης πχ ΕΚΠΑ πιανω  15215,
ΟΠΑ πιανω 15350, χαροκοποιο πιανω 15395. Εγω θελω να ασχοληθω με πληροφορικη και το μονο τμημα που πιανω ειναι το ΠΑΔΑ  αλλα επειδη εχω αδερφο στην αθηνα μπορω να παω σε σχολη (με τα μορια μου +2750)  μπορω να βαλω καποιο αντιστοιχο τμημα στην τριπολη,κερκυρα,λαμια και να παρω μετεγγραφη για ΕΚΠΑ,ΟΠΑ,ΠΑΠΕΙ,ΧΑΡΟΚΟΠΟΙΟ. Απλα δεν γνωριζω αμα αξιζει το ρισκο της μετεγγραφης αφου στην τελικη  περνεις ενα χαρτι πληροφορικης σε οποια σχολη και να πας και αυτο που εχει σημασια ειναι ποσο θα το εξελιξης εσυ μετα το πανεπιστημιο!! 


 


#9
Γ΄ Λυκείου / Απ: καλύτερη υλοποίηση ουράς
Τελευταίο μήνυμα από Αναστάσης Κολιόπουλος - 02 Ιουλ 2022, 03:15:21 ΠΜ
Επισυνάπτω κώδικα κυκλικής ουράς, περιμένω τα σχόλια σας.

Εισαγωγή:

Αν (r = n και f = 1) ή (f - r = 1) τότε

  Γράψε 'Γεμάτη ουρά'

αλλιώς

  r ← r + 1

  Αν (r > n και f > 1) τότε ! Ο δείκτης r ξαναξεκινάει από την 1η θέση της ουράς

    r ← 1

  αλλιώς_αν (f = 0) τότε ! Εισαγωγή στοιχείου σε άδεια ουρά

    f ← 1

  Τέλος_αν

  Διάβασε q[r] ! Εισάγεται το...

Τέλος_αν

Εξαγωγή:

Αν (f = 0) και (r = 0) τότε

  Γράψε 'Άδεια ουρά'

αλλιώς

  Γράψε q[f]                                                    ! Εξάγεται το...

  f ← f + 1

  Αν (r = f - 1) τότε                                           ! Άδειασμα ουράς

    f ← 0

    r ← 0

  αλλιώς_αν (f > n) τότε      ! Ο δείκτης f ξαναξεκινάει από την 1η θέση της ουράς

    f ← 1

  Τέλος_αν

Τέλος_αν
#10
Μετά το Λύκειο / Απ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Τελευταίο μήνυμα από Angelo - 01 Ιουλ 2022, 10:17:10 ΜΜ
Παράθεση από: bill_diama στις 01 Ιουλ 2022, 07:27:08 ΜΜωραια εγω θα το ξαναποσταρω αλλα για ποιο (σοβαρο λογο) να απογορεονται τα ολα κεφαλαια Η γρικλισ?
Γιατί είναι δύσκολο στην ανάγνωση.