Εξαγωγή βαθμών πανελληνίων από βεβαιώσεις συμμετοχής σε λογιστικό φύλλο

Ξεκίνησε από brezas, 12 Ιουλ 2023, 06:51:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

brezas

Κάποιες φορές είναι χρήσιμο να έχουμε τους βαθμούς των πανελλαδικών σε μορφή που μπορούμε να τους επεξεργαστούμε (π.χ. να βρούμε τον υποψήφιο με την μεγαλύτερη βαθμολογία - βράβευση Eurobank ή αυτούς που έχουν μέσο όρο πάνω από 16 - βράβευση Heleniq Energy).

Η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να αυτοματοποιηθεί με την μακροεντολή PanelliniesGrades, που μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, ή εναλλακτικά από εδώ.

Πρόκειται για μακροεντολή LibreOffice που παρέχεται σε μορφή επέκτασης LibreOffice. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το GradeSheets είτε από το Λειτουργικό Σύστημα (π.χ. διπλό κλικ) είτε από το LibreOffice: Εργαλεία → Διαχειριστής επεκτάσεων → Προσθήκη.

Προκειμένου να εκτελέσουμε τη μακροεντολή, πρέπει πρώτα από τις αναφορές του MySchool να έχουμε δημιουργήσει αρχείο xlsx που θα περιέχει τις βεβαιώσεις συμμετοχής σε διαφορετικά φύλλα. Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή που ακολουθούμε είναι Αναφορές → Αναφορές Μαθητών → Πανελλαδικές Εξετάσεις → Βεβαίωση Πρόσβασης / Βεβαίωση Συμμετοχής. Στη συνέχεια, για τους υποψηφίους που μας ενδιαφέρουν, αποθηκεύουμε σε μορφή xlsx.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε με LibreOffice Calc το αρχείο που αποθηκεύσαμε και εκτελούμε την μακροεντολή, ακολουθώντας τη διαδρομή Εργαλεία → Μακροεντολές → Εκτέλεση μακροεντολής → Οι μακροεντολές μου → PanelliniesGrades → PanelliniesGrades → _PanelliniesGrades.

Η μακροεντολή δημιουργεί καινούριο αρχείο που περιέχει δύο φύλλα. Το πρώτο περιέχει τα στοιχεία των υποψηφίων με τη σειρά που υπάρχουν στο αρχικό αρχείο, ενώ στο δεύτερο τα στοιχεία των υποψηφίων είναι ταξινομημένα ανά άθροισμα βαθμολογιών.

Απεγκατάσταση
Για την απεγκατάσταση του PanelliniesGrades ακολουθούμε την εξής διαδρομή στο LibreOffice: Εργαλεία → Διαχειριστής επεκτάσεων, όπου επιλέγουμε την επέκταση PanelliniesGrades και πατάμε "Αφαίρεση".

achantzis