MYSCHOOL:Εφαρμογή για "μαζικό upload" καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

Ξεκίνησε από Δημήτρης Γκίνης, 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Δημήτρης Γκίνης

Στο Myschool υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσεις με ένα κλικ τις βαθμολογίες όλων των μαθητών κάθε τάξης  σε όλα τα μαθήματα αν αυτές είναι συμπληρωμένες σε αρχεία xls (δηλ 3 uploads για τα Γυμνάσια_ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και 4 για τα Δημοτικά). Εδώ έρχεται να βοηθήσει η εφαρμογή αυτή.

Η λύση που προτείνω (αρχείο xls με μακροεντολές) χρησιμοποιεί σαν Input κάποιες αναφορές του Myschool και :

α) δημιουργεί για κάθε εκπαιδευτικό ένα αρχείο xls με τόσα φύλλα όσες και οι διδασκαλίες του πχ Α1-Πληροφορική, Α2-Πληροφορική κλπ). Τα αρχεία αυτά τα μοιράζουμε στους εκπαιδευτικούς και αφού συμπληρώσει ο καθένας το δικό του τα επιστρέφει. Αν θέλετε τα τυπώνετε να υπάρχουν και στο αρχείο για το φόβο των Ιουδαίων....

β) από τα συμπληρωμένα excelόφυλλα "τραβάει" τους βαθμούς των μαθητών και συμπληρώνει τις κατάλληλες αναφορές (που τις έχουμε κατεβάσει κενές από το Myschool).

γ) αυτό που απομένει είναι να ανεβάσουμε τα 3 (4 για τα Δημοτικά) αυτά αρχεία xls που περιέχει 1 φύλλο το καθένα:  στο Myschool από Μαθητές-> Βαθμολογίες -> Εισαγωγή βαθμών για όλα τα μαθήματα μαζικά από αρχείο Excel


Από τον χειριστή του Myschool δεν απαιτείται καθόλου data entry, παρά μόνο το κατέβασμα 7 αναφορών για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά και 5 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και το ανέβασμα των συμπληρωμένων excelόφυλλων που παράγει.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ (δεν αφορά τα Δημοτικά):
Για την δημιουργία των κενών αρχείων για την περίοδο των γραπτών εξετάσεων, για να δημιουργήσει κενά βαθμολόγια ΜΟΝΟ για τα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς, πριν ξεκινήσεις την διαδικασία, άνοιξε το αρχείο με τις αναθέσεις μαθημάτων που έχεις κατεβάσει από το myschool και σε κάθε εκπαιδευτικό σβήσε τις γραμμές που αντιστοιχούν ΣΕ ΜΗ ΓΡΑΠΤΩΣ εξεταζόμενα μαθήματα, προσέχοντας βέβαια να μην σβήσεις την πρώτη γραμμή του κάθε εκπαιδευτικού γιατί έχει το όνομα και το επώνυμό του (αν θέλεις να αφαιρέσεις το μάθημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μετακίνησε στην στήλη Ονομασία Μαθήματος ένα από τα παρακάτω μαθήματα του εκπαιδευτικού).
Φυσικά αν για κάποιο εκπαιδευτικό δεν εξετάζεται κανένα μάθημα γραπτώς (πχ γυμναστές) τότε διαγράφεις όλες τις γραμμές για αυτόν.

ΥΓ: 1. ο κώδικας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ....αλλά δουλεύει. Όποιος έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να το βελτιώσει, αρκεί να το μοιραστεί και αυτός με τη σειρά του
2. Πιθανό να έχει ξεφύγει κανά ψιλό-bug, αν και η aspd του πέταξε τα μάτια στο debugging και την ευχαριστώ γι'αυτό. Αν βρείτε κάτι βάλτε μια φωνή....

Η εφαρμογή  Κατεβάστε από εδώ
(έκδοση 6.2_2 Διόρθωση : Για Γυμνάσιο, στη βαθμολογική περίοδο Γραπτά, οι επιτρεπόμενοι βαθμοί είναι πλέον ακέραιοι και εμφανίζεται και το ολογράφως
Ευχαριστώ την aspd για τις αναλυτικότατες Οδηγίες:http://bit.ly/2Emd3II

aspd

Για το δεύτερο τρίμηνο θα χρησιμοποιήσουμε στο σχολείο μου (Γυμνάσιο 300 μαθητών) την εφαρμογή του Δημήτρη. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μας γλυτώσει πολύ χρόνο.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Αν μάλιστα οι καθηγητές στο σχολείο σας είναι συνηθισμένοι να δίνουν τους βαθμούς σε excel, γι΄ αυτούς δεν κάνει καμία διαφορά, ενώ εμείς γλιτώνουμε το data entry.

Το δοκιμάσαμε πολύ. Καταλήγει σε τρία σωστά αρχεία excel, ΕΝΑ για κάθε τάξη, που καθένα περιέχει τους βαθμούς όλων των μαθητών της τάξης σε όλα τα μαθήματα, όπως ακριβώς τα θέλει το myschool για μαζική εισαγωγή. Απαιτούνται μόνο 3 uploads.


Δημήτρης Γκίνης

#2
Σε αυτό που γράφει η aspd:
"......Καταλήγει σε τρία σωστά αρχεία excel για κάθε τάξη που καθένα ....", το σωστό είναι:
"....Καταλήγει σε τρία σωστά αρχεία excel, ΕΝΑ για κάθε τάξη, ..."

:)

Μιας και το Dropbox έχει απενεργοποιήσει τα links προς τα κοινόχρηστα αρχεία μου, ανεβάζω εδώ ως συνημμένα τις οδηγίες χρήσεις.

Update: οι οδηγίες εδώ-> http://bit.ly/2Emd3II

aspd


P.Tsiotakis

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διέθεσες καθώς και για το ότι το μοιράστηκες μαζί μας
Καλή συνέχεια

exanemou

εφάρμοσα τα βήματα για το Γυμνάσιο. Δημιουργήθηκε το εξης πρόβλημα κατά την δημιουργία κενών αρχείων βαθμολογίας ανά εκπαιδευτικό εμφανίζεται το μήνυμα:
πληκτρολογήσατε ένα όνομα που δεν είναι έγκυρο για ένα φύλλο εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι

  • το όνομα που πληκτρολογήσατε δεν υπερβαίνει τους 31 χαρακτήρες
  • το όπνομα δεν περιέχει κάποιον από τους ακόλουθους χαρακτήρες:/?*[ ή ]
όταν πάτησα debug εμφανίζεται η παρακάτω συνημμένη εικόνα

Δημήτρης Γκίνης

#6
Το συγκεκριμένο πρόβλημα προκαλείται όταν στο όνομα του τμήματος ή του Εκπαιδευτικού ή του Μαθήματος υπάρχει κάποιος ειδικός χαρακτήρας πχ "/" ο οποίος δεν είναι αποδεκτό να υπάρχει στο όνομα αρχείου ή στο όνομα φύλλου όπως στην περίπτωσή σου.
Μάλλον στο όνομα του συγκεκριμένου τμήματος υπάρχει κάποιος τέτοιος χαρακτήρας. Δεν έιχα λάβει υπόψην μου αυτή την περίπτωση, αντίθετα το αντιμετώπιζα για το όνομα του εκπιαδευτικού ή τον τίτλο του μαθήματος αντικαθιστώντας κάθε τέτοιο μη αποδεκτό χαρακτήρα με "_". Έκανα το ίδιο και για το όνομα-τίτλο του τμήματος.

Ξανακατέβασε την εφαρμογή του Γυμνασίου από το αρχικό post και αν είναι ΟΚ πες το μου να κάνω το ίδιο τρικ και στις εκδόσεις των άλλων τύπων σχολείων.

Δημήτρης

exanemou

το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κάποια τμήματα έχουν όνομα πχ. Α1/ΓΕΡΜ κοκ δηλ, χρησιμοποιώ απαγορευμένο χαρακτήρα.
Σημερα που έκαναν εκ νέου κατέβασμα της εφαρμογής το πρόβλημα παραμένει.
Το πολύ πολύ να αλλάξω το όνομα κάποιων τμημάτων

Δημήτρης Γκίνης


Δημήτρης Γκίνης

#9
Νομίζω τώρα είναι εντάξει, για δοκίμασε αυτό και πες μου:
v4.1.1: http://goo.gl/Ohelg3

exanemou

δούλεψε σχεδόν τέλεια.
Ομως τμήματα α γυμνασίου που διδάσκονται Σχολ. Κοινή Ζωή που τα είχα ορίσει ως πχ ΣΚΖ1 κλπ επειδή το πρόγραμμα διαβάζει προφανώς το 1ο γράμμα του ονόματος του τμήματος δηλ το Σ το μεταφέρει στο όνομα της τάξης, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει την τάξη Σ. Το ίδιο συμβαίνει και με τμήματα που τα εχω ονομάσει Α1/Α2προχ που κάνει Αγγλικά , Β1πολ&τεχν για τα οποία μας εμφανίζει  το μήνυμα ότι η τάξη Α και Β δεν υπάρχει ,προφανώς γιατί τα γράμματα Α και Β τα είχα γράψει εκ παραδρομής με λατινικούς χαρακτήρες

Δημήτρης Γκίνης

 Σωστά υποθέτεις. Κάνω την εξής παραδοχή: ότι ο πρώτος χαρακτήρας στο όνομα του τμήματος υποδηλώνει την τάξη. Αυτό θα μπορούσε να παρακαμφθεί ΑΛΛΑ αυτό απαιτεί λίγο χρόνο που τώρα δεν έχω και από την άλλη για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογούλα δεν νομίζω ότι είναι πολύ φασαρία να αλλάξει το όνομα του τμήματος. Οπότε... ;)


exanemou


Δημήτρης Γκίνης

#13
Μαθαίνω ότι στα Γυμνάσια ήρθε νέα εγκύκλιος σχετικά με την καταχώρηση βαθμολογίας για το μάθημα Σχολιμή & Κοινωνική Ζωή (μάλλον) στο myschool. Μπορεί κάποιος να μου τη στείλει προκειμένου να ενσωματώσω τις απαιτήσεις της στην εφαρμογή (δηλ στην λίστα με τους βαθμούς να υπάρχει εκτός των αριθμών από 1-20 να υπάρχει και το Δ ή ότι άλλο ζητάει );

Δημήτρης

exanemou

ΠαράθεσηΑξιότιμοι Διευθυντές,

Το παρόν μήνυμα αφορά αποκλειστικά στη Β' Τάξη Γυμνασίου και παρέχει οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν τα Μαθήματα Επιλογής  της Τάξης αυτής. Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 141288/Γ2/ 08-09-2014  στη Β΄ τάξη υλοποιούνται θέματα των διδακτικών αντικειμένων «Φύση και Άσκηση» και «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης»

Καθώς τα ανωτέρω Μαθήματα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των Τριμήνων συνιστούμε τη δημιουργία και ένταξη των Μαθητών σε 2 τμήματα Επιλογής (ένα για κάθε Μάθημα).

Για παράδειγμα:
Έστω το Μάθημα «Φύση και Άσκηση» διδάσκεται στο Α' Τρίμηνο και το «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» στο Β' και Γ' Τρίμηνο.
Θα δημιουργήσετε 2 Τμήματα Επιλογής, ένα με το Μάθημα «Φύση και Άσκηση» και ένα με το «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» και θα εντάξετε τους Μαθητές σας και στα 2 ανωτέρω Τμήματα.
Όσον αφορά τη βαθμολογία, για το «Φύση και Άσκηση» θα καταχωρίσετε βαθμό στο Α' Τρίμηνο και δέλτα (Δ) στα υπόλοιπα ενώ για το «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» δέλτα (Δ) στο Α' Τρίμηνο και βαθμό στα υπόλοιπα.
Τέλος, για το σωστό υπολογισμό του Μέσου Όρου του Μαθήματος, στον Έλεγχο Προόδου θα εμφανίζεται ένα Μάθημα με τον τίτλο «Βιωματικές Δράσεις - Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες -Project»

Καθώς έχουν παρατηρηθεί Τμήματα Επιλογής της Β' Γυμνασίου με Μαθήματα διαφορετικά από τα προβλεπόμενα, σας ενημερώνουμε, ότι τα Τμήματα αυτά θα διαγραφούν σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα. Παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες αλλαγές.

Με εκτίμηση,
Ε.Μπίτσικας
Ομάδα Υποστήριξης myschool