ΔΥΑΔΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΜΟΣ ΑΛΑ ΡΩΣΙΚΑ

Ξεκίνησε από pamarakos2006, 18 Μαΐου 2006, 06:20:01 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pamarakos2006

Οι δύο αλγόριθοι που υπάρχουν στο βιβλίο είναι εντός ύλης;!;!;!Υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν σαν ασκήσεις;;;;;

Με εκτίμηση
pamarakos2006

P.Tsiotakis

Η μέθοδος διαίρει και βασίλευε (παράγραφος 4.3) είναι εκτός ύλης, επομένως και ο αλγόριθμος δυαδικής αναζήτησης είναι εκτός ύλης. Ωστόσο, η αναφορά του είναι ΕΝΤΟΣ ύλης (τελευταία παράγραφος κεφαλαίου 9)

Το παράδειγμα 12 του κεφαλαίου 2 (πολ/σμός αλα ρωσικά) είναι κανονικότατα ΕΝΤΟΣ ύλης, άλλο αν ο καθένας έχει την άποψή του αν μπορεί να μπει ή όχι. Να επισημάνω σε αυτό το σημείο οτι ο αλγόριθμος αυτός έχει "μπει" ΔΥΟ φορές στις εξετάσεις των εσπερινών: τον έδιναν έτοιμο και ζητούσαν διάγραμμα ροής ή/και πίνακα τιμών...

Με εκτίμηση,

Λάμπρος Μπουκουβάλας

η δυαδική αναζήτηση είναι εκτός ύλης. όμως οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν την ύπαρξή της (όχι τον αλγόριθμο, αλλά ότι υπάρχει και άλλη μέθοδος αναζήτησης)
όσο για τον πολλ/σμό αλά ρωσικά, αυτός δεν αποτελεί τμήμα της θεωρίας, αλλά ένα λυμένο παράδειγμα του βιβλίου. άρα είναι εντός ύλης, αλλά σαν παράδειγμα και όχι σαν θεωρία.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...