Γενικό Λύκειο > Ταξινόμηση

aporia se askiseis ths anaptixis

(1/2) > >>

kkbaxr4:
1) Θα ήθελα να μου δώσει κάποιος μια λύση για την άσκηση ΔΣ4 του τετραδίου μαθητή στο ΚΕΦ.3. Ο κύριοσ βρακόπουλος προτείνει μια λύση στο  site (http://2lyk-kater.pie.sch.gr/users/braat/aepp1/Aespp.htm) αλλά αυτή η λύση χρησιμοποιεί την δομή της εγγραφής η οποία αν δεν απατώμαι δεν είναι αντικείμενο της διδακτέας ύλης.Υπάρχει άλλος τρόπος υλοποίησης του αλγορίθμου για το πρόβλημα;
2) Πως γίνεται η ταξινόμηση ενός δισδιάστατου πίνακα ως προς μια στήλη του πίνακα;
3) Στο βοηθητικό βιβλίο του Σαββάλα "Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον" των Κωνσταντίνου Γ. Ντζιου-Ιωάννη Χ. Κοψίνη υπάρχει η άσκηση 7.77 η οποία λέει τα εξής:Να γίνει αλγόριθμος που να δέχεται μια ακολουθία 50 ακεραίων αριθμών και στη συνέχεια θα εμφανίζει το πλήθος των διαδοχικών στοιχείων της ακολουθίας που έχει το μεγαλύτερο άθροισμα. Για παράδειγμα αν είχαμε την ακολουθία 4 -6 2 8 5 13 -3 7 -7 3 τότε έπρεπε να μας εμφανίσει την τιμή 6 αφού τα διαδοχικά στοιχεία με το μεγαλύτερο άθροισμα είναι τα 2 8 5 13 -3 7 με άθροισμα 32 και πλήθος στοιχείων 6.
Πως λύνεται ο αλγόριθμος;Οποιος μπορει να απαντήσει σε κάποια από τις απορίες είμαι ευγνώμων.

P.Tsiotakis:
1.  http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_tm_3.htm   ΔΣ4
2.  http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_ask3_3.htm   άσκηση 6
3.  Δεν έχει λύση το βιβλίο; Εγώ πάντως την εκφώνηση δεν την καταλαβαίνω, λείπει κάτι;

Με εκτίμηση,

andreas_p:
2) Πώς γίνεται η ταξινόμηση ενός δισδιάστατου πίνακα ως προς μια στήλη του πίνακα;

Δεν το καταλαβαίνω ;;;

Γιατί δισδιάστατος ;;;

Έτος  CD ( ΑΚΕΡΑΙΕΣ) και  Τίτλος CD (ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ)

σε ΕΝΑΝ πίνακα δισδιάστατο  ;;; (Νx2)

Εδώ έχουμε  ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ  !

Ανδρέας

kkbaxr4:
andreas_p το 1 με το 2 είναι ανεξάρτητα. Απλά πες πως έχω έναν δυσδιάστατο πίνακα ακεραίων πχ 3Χ2 και θέλω να τον ταξινομήσω σε αύξουσα σειρά ως προς την δεύτερη στήλη.
ptiotakis to 3 είναι αυτούσια η άσκηση δεν λείπει τίποτα.Ευχαριστώ πάντως..

gpapargi:
3. Χρησιμοποίησε 2 δείκτες. Ο πρώτος σαρώνει από το πρώτο στοιχείο του πίνακα μέχρι το τελευταίο. Ο δεύτερος δείκτης θα σαρώνει από τον πρώτο δείκτη μέχρι το τελευταίο στοιχείο του πίνακα. Οι 2 δείκτες είναι φωλιασμένοι. Για κάθε θέση των 2 δεικτών θα βρίσκεις το άθροισμα των στοιχείων του πίνακα από τον πρώτο μέχρι τον δεύτερο δείκτη. Έτσι θα σχηματίσεις όλα τα διαδοχικά αθροίσματα.  Τελικά θα κρατήσεις το μεγαλύτερο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση