Σχολη για software kai game development

Ξεκίνησε από manoskouts, 30 Αυγ 2016, 11:22:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

manoskouts

Γεια σας, εδώ και καιρό προσπαθώ να βρω μια σχολή η οποία θα μου μάθει τα βασικά και θα με βοηθήσει να μπω στο χώρο του game development (με ενδιαφέρει το game development,software development για κινητά άλλα και για pc).Σας παρακαλώ μήπως μπορείτε να μου πείτε τις καλύτερες σχόλες για προγραμματισμό στην Ελλάδα?(Συγγνώμη αν σας ρωτάτε συχνά για αυτό το θέμα). :angel:

itt

AFAIK δεν υπάρχει σχολή στην Ελλάδα που να έχει specific κατεύθυνση για game developing, οι περισσότερες εισάγουν κάποιο programming assignment με Unity ή κάτι παρόμοιο, στα πλαίσια μαθήματος Γραφικά με Υπολογιστές (ή κάτι παρεμφερές).

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις σε μια σχολή comp.sci και να ασχοληθείς μόνο σου με το όλο θέμα. Game engines όπως το Unity, είναι προσανατολισμένες σε indie developers που σημαίνει ότι και μόνος σου μπορείς να φτιάξεις κάτι αξιοπρεπές. Υπάρχει άπειρο υλικό να διαβάσεις online, πολύ καλά βιβλία, ενεργά communities και πάρα πολλά sites που δίνουν free assets ή σε πολύ χαμηλές τιμές.

Πρέπει να καταλάβεις όμως πώς όλη σχεδόν τη δουλειά θα την κάνεις μόνος σου και δεν μπορεί καμία σχολή να σου δώσει όλη τη γνώση που θα χρειαστείς. Το να μελετήσεις πχ, την αρχιτεκτονική μια μηχανής γραφικών (που προφανώς είναι core γνώση στο πεδίο) ξεφεύγει από το scope του τι διδάσκει μια σχολή, καθώς αγγίζει ένα μεγάλο stack περίπλοκων τεχνολογιών, field-specific αλγορίθμων και μαθηματικών.

Άμα έχεις χρόνο θα σου πρότεινα να αρχίσεις ήδη να ασχολείσαι με το Unity για να πάρεις κάποιες πρώτες εντυπώσεις.

dpa2006

Δυστυχώς δεν υπάρχει σχολή για Game Development,ίσως μόνο κάποια ΙΕΚ (Δημόσια-Ιδιωτικά)
π.χ.
http://www.iek-akmi.edu.gr/tomeis/iy-nees-texnologies/video-games
Σε κάποια τμήματα υπάρχουν μερικά επιλεγόμενα,
Πληροφορικής Αθήνας
http://www.di.uoa.gr/sites/default/files/ODT2016-17.pdfΠληροφορική Θεσσαλονίκη
http://mlab.csd.auth.gr/index.php/gr/

Ανάπτυξη Έξυπνων Διεπαφών και Παιχνιδιών
http://www.csd.uoc.gr/~hy454/

Για Πληροφορική ΤΕΙ Αθήνας δες εδω
http://www.cs.teiath.gr/wp-content/uploads/2015/12/%CE%9C%CE%97%CE%A7-%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD-2015.pdf


Δες και εδώ:
https://thinkinggamer.wordpress.com/2008/08/07/videogame_dev/

Παρακάτω θα βρεις το πρόγραμμα και τον οδηγό σπουδών για ΙΕΚ.
Η Ειδικότητα αυτή υπάρχει κυρίως σε ιδιωτικά και πολύ σπάνια εμφανίζεται σε Δημόσια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (VIDEO GAMES) Οδηγός Πρόγραμμα 
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

kkarpou

Δείτε λίγο και το πρόγραμμα της SAE Athens: https://www.sae.edu/grc/el/games

Είναι το μόνο εξειδικευμένο σε games programming (δηλαδή δεν είναι κάτι γενικό με 1-2 μαθήματα στο τέλος, υπάρχουν μαθήματα σχεδίασης και ανάπτυξης παιχνιδιού από την αρχή) και οι διδάσκοντές και οι φοιτητές έχουν παρουσία σε όλα τα πρόσφατα game jams και εκθέσεις.