Τι καλείται hipo

Ξεκίνησε από Mariosxania, 04 Απρ 2009, 07:56:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mariosxania

Μπορείται σας παρακαλώ να μου δώσετε τον ορισμό του HIPO γιατί στο βιβλίο ενώ λεει από τι αποτελείται δεν δίνει ενα πλήρη ορισμό.Ευχαριστώ πολύ....

gedeon

Παράθεση από: Mariosxania στις 04 Απρ 2009, 07:56:09 ΜΜ
Μπορείται σας παρακαλώ να μου δώσετε τον ορισμό του HIPO γιατί στο βιβλίο ενώ λεει από τι αποτελείται δεν δίνει ενα πλήρη ορισμό.Ευχαριστώ πολύ....

Μάριε, έχεις δίκιο να μπερδεύεσαι μιάς και είναι "λίγο" άγαρμπα γραμμένο το αντίστοιχο κομμάτι του βιβλίου.
Λοιπόν ένας ορισμός ακολουθεί παρακάτω:
"HIPO είναι ένα μοντέλο(τεχνική) με το οποίο απεικονίζεται με γραφικό τρόπο η δομή ενός προγράμματος(δηλ. η ιεραρχία) και όλα τα τμήματα(modules) απο τα οποία αποτελείται, καταγράφοντας την είσοδο την επεξεργασία(διαδικασία) και την έξοδο σε καθένα απο αυτά"

Ο ορισμός είναι απο φυλλάδιο της εταιρείας IBM που χρησιμοποιείτο...(τα παλιά χρόνια) για εσωτερικά σεμινάρια των προγραμματιστών της.  Η ΙΒΜ είναι αυτή που χρησιμοποίησε(και βρήκε..)  το μοντέλο ΗΙΡΟ.

Τα αρχικα είναι : Η.(Hierarchy) plus I.(Input) P.(Process) O.(Output)
Δηλ. το παραπάνω μοντέλο αποτελείται απο 2 πράγματα.
       1. Ιεραρχία (Hierarchy) 
       2. Είσοδο --> Επεξεργασία --> Έξοδο.

Κανονικά είναι 2 διαφορετικές απεικονίσεις, αλλά το βιβλίο τα έκανε 2 σε 1(σαν τα απορρυπαντικά....).

Καλή συνέχεια στο διάβασμά σου

Mariosxania

Ευχαριστώ πολύ gedeon.Μακάρι να ήταν μόνο αυτό άγαρμπο όλο το το βιβλίο άγαρμπο είναι εκτός από τα σημεία της pascal.Τέλοσπάντων σήμερα ο καθηγητής μου μου έδωσε αυτόν τον ορισμό.
Τα διαγράμματα Ηιpo είναι σχηματικές απεικονίσειςτων τεχνικών του Ιεραρχικού και του τμηματικού Προγραμματισμού και αποτελούνται απο 3 Τμήματα.Τα τμήματα αυτά περιγράφουν την είδοσο,επεξεργασία,έξοδο των δεδομένων που χρειάζεται ένα πρόγραμμα.