Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: ThinkWithP0rtals στις 09 Ιαν 2015, 01:44:00 ΜΜ

Τίτλος: ;
Αποστολή από: ThinkWithP0rtals στις 09 Ιαν 2015, 01:44:00 ΜΜ
,
Τίτλος: Απ: Τει πληροφορικης αξιζει ;
Αποστολή από: pgrontas στις 09 Ιαν 2015, 04:10:55 ΜΜ
Φυσικά και αξίζει το ΤΕΙ Αθήνας και από πλευράς μεταπτυχιακών προοπτικών στην πληροφορική αλλά και στην αγορά εργασίας.

Δεν είμαι σίγουρος πως κατάλαβα τι θες να πεις σχετικά με τις γνώσεις που θες να αποκτήσεις για μεταπτυχιακό στις νευροεπιστήμες και στις γνωσιακές επιστήμες - αν θες εξηγησε μας το και άλλο.

Συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητα και τη διάθεση σου.

Τίτλος: Απ: Τει πληροφορικης αξιζει ;
Αποστολή από: ThinkWithP0rtals στις 09 Ιαν 2015, 10:42:15 ΜΜ
β
Τίτλος: Απ: Τει πληροφορικης αξιζει ;
Αποστολή από: dpa2006 στις 11 Ιαν 2015, 04:42:44 ΜΜ
Τα ΤΕΙ Πληροφορικής έβγαζαν (και βγάζουν) αποφοίτους με καλή φήμη στην αγορά,πολλοί από αυτούς είναι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης,έχεις προοπτικέ,δες και το πρόγραμμα σπουδών τους:

Παράθεση
Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (http://www.cs.teiath.gr/)
Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας δημιουργήθηκε στα πλαίσια του νόμου 1404/83, ως Τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) με όνομα «Τμήμα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Η/Υ» και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του τον Οκτώβριο του 1983. Το ακαδημαϊκό έτος 1988-1989, το Τμήμα μετονομάστηκε σε Τμήμα Πληροφορικής και σύμφωνα με το ΦΕΚ Α' 133/5-6-13 μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε., β) Μηχανικοί Η/Υ Τ.Ε., γ) Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε..
Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί στην προετοιμασία επιστημόνων Πληροφορικής με βασικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς και της κοινωνίας σε εξειδικευμένα στελέχη με υψηλού επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής αλλά και των Επικοινωνιών.
Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ήταν ένα από τα πρώτα πέντε Τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης τα οποία αξιολογήθηκαν από εξωτερικούς αξιολογητές της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.). Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν ιδιαίτερα θετικά.

Πιστευω ότι σε καλύπτει:

ΠαράθεσηΗ διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Οι σπουδές στα πρώτα επτά (7) εξάμηνα περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, ασκήσεις πράξης, εργαστηριακή εργασία, εκπόνηση εργασιών και μελέτη περιπτώσεων, είτε αυτόνομα, είτε στα πλαίσια συμμετοχικής εργασίας. Το όγδοο (8ο) εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπλήρωση της Πρακτικής Άσκησης και την εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας.
Το Πρόγραμμα Σπουδών υποστηρίζει 54 μαθήματα εκ των οποίων τα 27 είναι μαθήματα κορμού και τα 27 είναι κατανεμημένα στις εξής τρείς θεσμοθετημένες Κατευθύνσεις:

       
  • Μηχανικών ΛογισμικούΜηχανικών Η/Υ Μηχανικών Δικτύων
Με βάση τις παραπάνω κατευθύνσεις, το ΠΠΣ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής εστιάζει στους ακόλουθους γενικούς  άξονες:

       
  • Επιστήμης των Υπολογιστών, με έμφαση στις θεωρητικές και αλγοριθμικές αρχές του υπολογισμού, στον προγραμματισμό, και στην διαχείριση της πληροφορίας.
  • Τεχνολογιών του Λογισμικού, των Υπολογιστών και των Επικοινωνιών, με έμφαση στην ανάλυση, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση συστημάτων λογισμικού και στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στην υποστήριξη δικτύων και υπολογιστικών συστημάτων, με κύριο στόχο την επιτυχή ανάπτυξη και λειτουργία των σύγχρονων πληροφοριακών περιβαλλόντων (υποδομές, επικοινωνιακές υπηρεσίες, εφαρμογές περιεχομένου, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας).
  • Πληροφοριακών Συστημάτων, με έμφαση στην ανάλυση απαιτήσεων, καθώς και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση συστημάτων, με στόχο την υποστήριξη των διαδικασιών διαχείρισης της πληροφορίας και διοίκησης σε όλα τα επίπεδα ενός οργανισμού / επιχείρησης.
  • Υλικού και Υπολογιστικών Συστημάτων, με έμφαση στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων, περιφερειακών Η/Υ, ενσωματωμένων συστημάτων, σύνθετων συστημάτων αισθητήρων καθώς και στον σχεδιασμό και προγραμματισμό ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Μαθήματα ανά εξάμηνο (http://www.cs.teiath.gr/%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD-2014/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-2/)