@ mathitis14
Χάνεις το δίκιο σου όταν μιλάς με τέτοιο τρόπο. Μπορείς να υποστηρίξεις τη λύση χωρίς παρεκτροπές. Κάνουμε συζήτηση για να γινόμαστε όλοι λίγο καλύτεροι. Να διορθωνόμαστε. Και εμείς ως καθηγητές και εσείς ως μαθητές, αλάθητος δεν είναι κανείς.
Προς τους συναδέλφους:
Παρακολουθώντας τη συζήτηση μου δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός.
Διδάσκουμε συγκεκριμένη ύλη του μαθήματος στους μαθητές μας και φυσικά τους ζητάμε-παροτρύνουμε να κινηθούν εντός της ύλης. Φυσικά όμως υπάρχουν πολύ περισσότερα στον προγραμματισμό από αυτά που διδάσκουμε, το οποία είναι εκτός ύλης.
Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα μαθήματα π.χ. Μαθηματικά.
Εμείς σαν επιστήμονες ούτως ή άλλως έχουμε γνώση πέρα από τα εντός ύλης.
Και υπάρχουν μαθητές που σε κάποια μαθήματα επειδή, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "το γουστάρουν" ψάχνουν και βρίσκουν μόνοι τους και το παραπάνω, το εκτός ύλης.
Στο τέλος των θεμάτων πάντα υπάρχει η παρατήρηση: "Κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή"
Το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι το εξής:
Επιστημονικά τεκμηριωμένη μόνο στα εντός ύλης ή επιστημονικά τεκμηριωμένη γενικά εφ' όλης της επιστήμης;
Αν ισχύει το πρώτο τότε υποχρεωτικά περιοριζόμαστε και αναγκαζόμαστε να κρίνουμε ως λάθος κάποιες λύσεις, π.χ. λύση πίνακα στο θέμα Γ.
Αν ισχύει το δεύτερο τότε αφού γνωρίζουμε την ύπαρξη δυναμικών δομών δεδομένων, οπότε και μπορεί να υλοποιηθεί ο αλγόριθμος σε πρόγραμμα, πρέπει να θεωρήσουμε τη λύση σωστή.
Μπορεί να μη μας αρέσει ως λύση βάση της ύλης που διδάσκουμε, μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή εντός της διδαχθείσας ύλης, αλλά είναι μία λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη εφ' όλης της επιστήμης.