Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Λαμπράκης Κωνσταντίνος στις 21 Ιουν 2016, 04:04:57 μμ

Τίτλος: Πληροφορικής ΟΠΑ ή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ;
Αποστολή από: Λαμπράκης Κωνσταντίνος στις 21 Ιουν 2016, 04:04:57 μμ
Γεια σας, φέτος έδωσα πανελλαδικές και τώρα καλούμε να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου. Έπιασα όλες τις σχολές του 5ου πεδίου με το νέο σύστημα και είμαι μεταξύ τμήματος πληροφορικής ΟΠΑ και πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Δεν με ενδιαφέρουν οικονομικά που υπάρχουν στο ΟΠΑ και άκουσα ότι στο ΕΚΠΑ χρειάζονται μαθηματικά, με τα οποία τα καταφέρνω πολύ καλά. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι ο προγραμματισμός, στον οποίο έχω κλίση και είμαι πολύ καλός, παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μόνος μου, ότι έκανα ήταν ο προγραμματισμός 3η λυκείου. Σε ποια σχολή θα έχω καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση και σε ποια θα πάρω καλύτερες βάσεις για να με βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική καριέρα μου;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορικής ΟΠΑ ή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ;
Αποστολή από: tdrivas στις 21 Ιουν 2016, 07:12:57 μμ
Και οι δύο είναι πολύ καλές σχολές. Λίγες παρατηρήσεις:

Εν κατακλείδι, φαντάσου τον εαυτό σου σε δέκα έτη και επίλεξε.
Τίτλος: Απ: Πληροφορικής ΟΠΑ ή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ;
Αποστολή από: dkontos στις 21 Ιουν 2016, 08:38:37 μμ
Εξαιρετικά τμήματα στην επιστήμη της Πληροφορικής και τα δύο.
Το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι το καλύτερο και πιο αναγνωρισμένο τμήμα στο συγκεκριμένο τομέα. Με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, καλούς καθηγητές, εργαστήρια ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών, ότι πιο ολοκληρωμένο στην 4ετη πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην επιστήμη της Πληροφορικής.
Το τμήμα του ΟΠΑ πιο φρέσκο και σύγχρονο δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από το αντίστοιχο του ΕΚΠΑ (το κτηριακό θα έλεγα ότι είναι ένα θέμα).
Η επιλογή σου δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο δύσκολη, αρκεί να ξέρεις που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις που θα αποκομίσεις. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις και θέλεις να ακολουθήσεις μια τέτοια πορεία θα έλεγα ότι καλύτερη επιλογή είναι αυτή του ΟΠΑ. Οικονομικό Πανεπιστήμιο πολύ κοντά στις επιχειρήσεις και δεδομένο προσανατολισμό.
Αν πάλι σε ενδιαφέρει η Πληροφορική σαν επιστήμη σε όλες τις διαστάσεις, λογισμικό, υλισμικό, τηλεπικοινωνίες μάλλον η επιλογή σου είναι το ΕΚΠΑ.
Όποια επιλογή και να κάνεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνεις λάθος.
Εύχομαι καλό ταξίδι στην επιστήμη και προσπάθησε να το απολαύσεις όσο μπορείς περισσότερο!!!
Τίτλος: Απ: Πληροφορικής ΟΠΑ ή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ;
Αποστολή από: Λαμπράκης Κωνσταντίνος στις 21 Ιουν 2016, 09:02:58 μμ
Βοηθήσατε πολύ! :) ευχαριστώ!!