https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1075.msg6593#msg6593
Τι άλλαξε όμως τώρα; Άλλαξες άποψη; Αν ναι τότε το συζητάμε. Αν όμως απλά υποστηρίζεις αυτή τη θέση γιατί οι μαθητές σου δεν το έγραψαν, θα σου πω ότι και από τους δικούς μου μαθητές ούτε ένας δεν το έγραψε σωστά. Μάλιστα ένας (προς τιμήν του) ομολόγησε ότι κατάλαβε ότι πρέπει να λυθεί χωρίς πίνακα, αλλά δεν μπορούσε να το λύσει. Οπότε σκέφτηκε ότι από το να μην το λύσει καθόλου καλύτερα να το κάνει με πίνακα.
Όχι αν με ρωτάς δεν έχω αλλάξει άποψη. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Ασχέτως που το έλυσα με πίνακα εκείνη την ώρα ήταν βολικό. Και να σου πω την αλήθεια έχω μαθητές που το έλυσαν χωρίς πίνακα. Οπότε δεν πρόκειται για κάτι ιδιοτελές, ειλικρινά. Δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά έτσι είναι. Όπως επίσης τους τρώω τα αυτιά να μην βάζουν πίνακα αν δεν ξέρουν μέγιστο πλήθος. Να το ξέρουν, όχι να το υποθέτουν.
Μέχρι εκεί θα συμφωνούσα. ΑΛΛΑ το θέμα ήταν απαράδεκτο. Δεν είναι απλά ότι έχεις άγνωστο πλήθος, είναι Γιώργο μου ότι σε οδηγεί να πάρεις πίνακες. Δεν έβαλαν ένα έξυπνο θέμα στα παιδιά έβαλαν συνειδητά μία παγίδα για να την πατήσουν. Και φαίνεται και από τα δείγματά μου. Αυτοί οι μαθητές που κατά τη ταπεινή μου άποψη ήταν καλύτεροι πήραν πίνακα, το πιστεύεις ότι πιο μέτριοι (αυτοί που λέμε πάνε με πεπατημένες) δεν πήραν πίνακα γιατί δεν έλεγε να πάρουν η εκφώνηση?
Όταν λοιπόν βλέπω ένα θέμα που ήθελε να είναι έξυπνη βόμβα και τελικά λειτούργησε ως ηλίθια, δεν μπορώ να επιτρέψω συνειδητά να το αφήσω να περάσει έτσι. Όταν το θέμα αυτό μετά από τόσο φασαρία αναδεικνύει τη γύμνιά μας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, κατ' εμέ πάντα, να αφαιρεθούν μονάδες από μαθητές.
Και πίστεψέ με από τη θέση μου τα δύσκολα θέματα με ευνούν... Δεν έχω κανένα μα κανένα προσωπικό ιδιοτελές κίνητρο σε αυτό που υποστηρίζω, όπως ξέρω πολύ καλά ότι δεν έχεις ούτε εσύ.
Και όσο για κάποιες βολές εκατέρωθεν των στρατοπέδων περί προσωπικών κινήτρων είμαι σίγουρος ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχουν και ιδιοτελή κίνητρα, αλλά αυτό δεν μπορώ ούτε να το εξετάσω ούτε να το εισαγάγω ως παράμετρο. Τόση φασαρία δεν μπορεί να έγινε μόνο με ιδιοτελή κίνητρα. Κάτι τρέχει εδώ....
Θα επανέλθω αλλά με πιέζει ο χρόνος αυτή τη στιγμή...
Με εκτίμηση