Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γ΄ Λυκείου => Μήνυμα ξεκίνησε από: ManiacGr στις 07 Μαΐ 2021, 04:40:53 πμ

Τίτλος: Παιχνίδι θεωρίας
Αποστολή από: ManiacGr στις 07 Μαΐ 2021, 04:40:53 πμ
Χαιρετώ όλες και όλους τους συναδέλφους. Αν και παρακολουθώ πολλά χρόνια το φόρουμ και το έχω προτείνει σε πολλούς μαθητές μου, γράφτηκα πρόσφατα και είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να γράψω κάτι, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα προτείνω εδώ είναι ενδιαφέρον.
Έχει πάνω από ένα χρόνο που έφτιαξα ένα παιχνίδι πολλαπλών ερωτήσεων με σκοπό την υποβοήθηση επανάληψης και εκμάθησης της θεωρίας του μαθήματος. Οι ερωτήσεις που περιέχονται ενημερώνονται συνεχώς και πλέον νομίζω ότι ο όγκος τους επαρκεί για μια καλή επανάληψη μιας και έχουν ξεπεράσει τις 700.
Μετά από κάθε επιλογή εμφανίζεται η σωστή απάντηση για να βοηθηθεί ο μαθητής, ενώ σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνει γιατί η απάντηση είναι αυτή που λέει το παιχνίδι, ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει την ερώτηση στις αγαπημένες του ώστε να μπορέσει να τη συζητήσει αργότερα με τον καθηγητή του.
Για να γίνει πιο ενδιαφέρον πρόσθεσα μετάλλια, καθώς και διάφορες εκφράσεις που μου πρότειναν οι μαθητές μου που διακωμωδούν την κατάσταση σε περίπτωση που απαντήσει κανείς λάθος σε μια ερώτηση με εύκολο επίπεδο δυσκολίας (να είστε επιεικείς σχετικά με αυτό παρακαλώ)
Διατίθεται δωρεάν στο Google play και το Huawei app store και πολύ σύντομα θα βρίσκεται και σε site για να μπορεί να παιχτεί από παντού. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.
Παραθέτω τον σύνδεσμο παρακάτω
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.digart.pliroforikithegame (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.digart.pliroforikithegame)

Η παράθεση εδώ έγινε με σκοπό να δω πως μπορεί να το σκέφτονται άλλοι καθηγητές, αλλά και να δω πως θα μπορούσα να το βελτιώσω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τα όποια σχόλια!
Τίτλος: Απ: Παιχνίδι θεωρίας
Αποστολή από: mikezante στις 07 Μαΐ 2021, 09:09:07 μμ
Καλησπέρα! Πολύ ωραίο πρόγραμμα! Πολύ έξυπνα τα achievements.
Συγχαρητήρια!
Τίτλος: Απ: Παιχνίδι θεωρίας
Αποστολή από: taxata στις 08 Μαΐ 2021, 02:06:08 μμ
Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι το χρόνο σου και τη δουλειά σου !!
Τίτλος: Απ: Παιχνίδι θεωρίας
Αποστολή από: Λαμπράκης Μανώλης στις 08 Μαΐ 2021, 02:23:23 μμ
Ευχαριστούμε πολύ, πάρα πολύ καλή δουλειά
Τίτλος: Απ: Παιχνίδι θεωρίας
Αποστολή από: ManiacGr στις 08 Μαΐ 2021, 03:47:39 μμ
Ευχαριστώ και γω για τα καλά σας λόγια!

Εδώ και 1 χρόνο βοήθησε τους μαθητές μου που βάζουν στα αγαπημένα ότι δεν καταλαβαίνουν και μετά έρχονται στο μάθημα και με ρωτάνε! Κάποιοι το λιώσανε και πλέον με τη θεωρία είναι άνετοι!