Οι δομές της ενότητας 3.9 (λίστες, δένδρα, γράφοι) να διδαχθούν αποκλειστικά ως θεωρία και στο επίπεδο ανάλυσης του βιβλίου. (σελ 2 οδηγίες ΙΕΠ)
Μας αρέσει ή όχι ως θέμα οφείλουμε να το διδάξουμε.
Συμφωνώ.
Δεν καταλαβαίνω τις ενστάσεις σ' αυτό το θέμα. Η 3.9 φέτος ήταν κανονικά στην ύλη και έπρεπε να διαβαστεί όπως κι η υπόλοιπη θεωρία, κι αυτά που ζητήθηκαν αναφέρονται στο βιβλίο.
Συμφωνώ ότι αν δεν το κάνεις, δε θα το νιώσεις, αλλά περιέργως οι μαθητές το δέχθηκαν καλά και εύκολα αυτό το κομμάτι, παρόλο που πολλά σημεία της θεωρίας τα αρνούνται επίμονα "και γιατί να το μάθουμε αυτό" και τα γνωστά σε όλους μας. Αφού εξηγήσαμε και ψιλο-κατάλαβαν τι είναι δείκτης, εξήγησα πώς γίνεται η εισαγωγή και τη διαγραφή μου την είπαν μόνοι τους. Και γενικά δεν είδα μαθητές να κολλήσουν σε καμιά από τις δύο λειτουργίες.
Και για να καταλάβω κι εγώ κάτι...
εγώ δίδαξα ότι έλεγε η 3.9 και ΔΕΝ δίδαξα τα δέντρα με τις λεπτομέρειες που δόθηκαν στην οδηγία. Ωραίες και σεβαστές οι συμπληρώσεις του συμβούλου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δίνονται?
Θα μπορούσαν δλδ να είχαν πέσει στις εξετάσεις αυτά; Και από πού θα έπρεπε να τα είχαν διαβάσει οι μαθητές; "σας τα έγραψε μια μέρα ο καθηγητής σας στον πίνακα" ; Αυτό θα τους έλεγε το υπουργείο;
(κι ο λόγος που δεν τα δίδαξα ήταν ότι είχαμε τόσο πολλή και ποικίλη ύλη να διδάξουμε φέτος, που ότι φαινόταν απλά "εγκυκλοπαιδικό" το παρέλειπα για να ασχοληθώ με αυτά που θα εξεταστούν - σε μια τόσο πιεσμένη χρονιά, η λογική "οι μαθητές να πάρουν μια ιδέα από..." απλά με ξεπερνάει )