Αποστολέας Θέμα: Κατάταξη 3 αριθμών  (Αναγνώστηκε 13897 φορές)

gpapargi

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 2463
 • I 'm not young enough to know everything
Απ: Κατάταξη 3 αριθμών
« Απάντηση #45 στις: 08 Δεκ 2009, 09:49:47 πμ »
Συμφωνώ με τον Άλκη και προσθέτω τα εξής:
Δε βγάζει νόημα να μπούμε στο εσωτερικό των ενσωματωμένων συναρτήσεων και να δούμε αν υπάρχει επιλογή γιατί τότε πχ θα έπρεπε να κόψουμε και όλα όσα περιλαμβάνουν εντολές επανάληψης στην εσωτερική τους υλοποίηση όπως ο απλός πολλαπλασιασμός.  Οι εντολές επανάληψης έχουν συνθήκη η οποία δεν διαφέρει ουσιαστικά από τη συνθήκη της επιλογής.

Σε τέτοια ζητήματα αυτό που έχει νόημα είναι να θέσουμε ξεκάθαρα τι επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείς να αποφύγεις όλες τις συναρτήσεις με χρήση πίνακα. Να βάλεις πχ σε πίνακα για κάθε τιμή της διαφορά τι θα προστεθεί στον προφορικό και να γίνει άμεση προσπέλαση σε εκείνο το σημείο. Μια μικρή αριθμητική δεικτών χρειάζεται για να αντιστοιχίσουμε την τιμή της διαφοράς στη θέση, αλλά γίνεται. Πεπερασμένα είναι όλα.

gpapargi

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 2463
 • I 'm not young enough to know everything
Απ: Κατάταξη 3 αριθμών
« Απάντηση #46 στις: 08 Δεκ 2009, 09:53:35 πμ »
Με αφορμή αυτό που ανέφερε ο Άλκης πάνω στους τελεστές και τις συναρτήσεις θέλω να πω ότι όλα αυτά που συζητάμε εδώ, τα οποία είναι άκρως ενδιαφέροντα και πολύ χρήσιμα για όλους, πρέπει κάποια στιγμή να φτάσουν και να φτάνουν στα αφτιά όλων των συναδέλφων που πιστεύουν ότι διδάσκουν το μάθημα. Από τις απορίες διάφορων συναδέλφων καταλαβαίνω ότι δεν φτάνουν όλα σε αυτούς  ή γιατί δεν μπαίνουν συχνά - καθόλου στο στέκι ή γιατί μπαίνουν αλλά δεν ξέρουν που να βρουν τις απαντήσεις όλων αυτών των ερωτήσεων. Μήπως θα έπρεπε να φτιάξουμε και να αναρτήσουμε όχι μόνο στο στέκι αλλά και σε όλες τις ιστοσελίδες μας, ένα αρχείο που να απαντά σε κάποιες από αυτές τις απορίες που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί στο Στέκι και να είναι άμεσα προσβάσιμο από όλους που ενδιαφέρονται; Γιατί πραγματικά δεν κουράζομαι να απαντάω αυτόν που ρωτάει, αλλά με φοβίζει αυτός που ζει στον κόσμο του και ενεργεί αυτοβούλως.

Αυτό είναι σωστό και έχει ξαναειπωθεί. Απλά κόλλησε. Λέγαμε να φτιάξουμε μια βιβλιοθήκη με απαντήσεις σε διάφορα θέματα. Όχι τυχαίες απαντήσεις, αλλα επεξεργασμένα από το στέκι.
Αυτό που συνήθως κάνω εγώ, αν έχω απαντήσει ένα θέμα ψάχνω να βρω την παλιά μου απάντηση για να μην την ξαναγράφω και απλά στέλνω το link. Εϊναι πάντως πολύ σωστό μετά από μια συζήτηση να φτιαχτεί ένα κοινά αποδεκτό κείμενο και να αναρτηθεί. Κάτι σαν "Συχνές απορίες".
Άλλωστε όπως μπορεί να δει κανείς, οι απορίες ανακυκλώνονται.

sarantop

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 13
Απ: Κατάταξη 3 αριθμών
« Απάντηση #47 στις: 08 Δεκ 2009, 11:37:12 πμ »
TO ΘΕΜΑ 3 ΣΤΙΣ ΠΑΝ/ΕΣ 2004 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000γρ δεν έχουμε επιστολή