Καταγραφή αποσυνδέσεων

Ξεκίνησε από denispyr, 18 Ιαν 2022, 09:23:03 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

denispyr

Στο σχολείο μου έχουμε τρομερό πρόβλημα με αποσυνδέσεις. Η σύνδεση κόβεται κάθε 10-20 λεπτά και μένει κομμένη άλλο τόσο. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια (μου λένε και για παλιότερα). Έχουμε αναβαθμιστεί σε γρηγορότερη ADSL, όπου δεν κράταγε τη σύνδεση ούτε πεντάλεπτο και ξαναπήγαμε σε 24άρα. Έχει ελέγξει ο ΟΤΕ τα καλώδια μας εξωτερικά. Έχουμε αλλάξει το ρούτερ του ΟΤΕ 2-3 φορές.
Το ΠΣΔ λέει ότι δεν διαπιστώνει αποσυνδέσεις. Εγώ έχω βάλει να κάνει ping 8.8.8.8 διαρκώς και όταν δεν έχω ίντερνετ τότε δεν έχω κι ανταπόκριση στο ping. Πως μπορώ να καταγράψω/τεκμηριώσω το πρόβλημα ώστε να τους το περάσω;

Σκέφτηκα να κάνω screencast με το τερματικό να καταγράφει τα ping και το firefox να ανανεώνει αυτόματα κάποιες σελίδες. Αυτό όμως δεν παρέχει κάποιο δεδομένο, πέρα από το ότι δεν έχουμε ίντερνετ σε συγκεκριμένες φάσεις.
Διονύσης

alkisg

Πήγαινε στη σελίδα https://alkisg.mysch.gr/ip και δες την εξωτερική IP του router σου.
Όταν κοπεί το Internet, πες σε κάποιον συνάδελφο να κάνει ping αυτήν την IP από το σπίτι, ή δοκίμασε εσύ από τα data του κινητού.
Γράψ' την κι εδώ αν θες, για να δούμε αν είσαι εντός ή εκτός ΠΣΔ και αν είναι σταθερή ή δυναμική.

Αν ο router σας απαντάει εκείνη τη στιγμή, τότε το πρόβλημα είναι εσωτερικό και λύνεται με τη βοήθεια του ΥΠΛΗΝΕΤ.
Αν δεν απαντάει, είναι εξωτερικό και υπεύθυνο είναι το ΠΣΔ το οποίο θα αναφέρει τη βλάβη στον ΟΤΕ.

Επίσης μπορείς να κοιτάς το λαμπάκι του router, αν έχει αναμένο το DSL και το Online τη στιγμή που δεν έχετε Internet.

Τέλος, τσέκαρε μήπως έχετε 2 routers και μπαίνετε από τον λάθος router, π.χ. να μπαίνετε από τη γραμμή του Διευθυντή ενώ εσύ νομίζεις ότι μπαίνετε από το εργαστήριο, και κάθε φορά που μιλάει ο Διευθυντής να μην έχει φίλτρο και να σας κόβετε το Internet. Δηλαδή, τη στιγμή που δουλεύει το Internet βγάλε την τηλεφωνική γραμμή από τον router του εργαστηρίου και δες αν όντως κόπηκε. Μην κλείσεις το ρεύμα του router γιατί μπορεί να λειτουργεί και ως switch και να βγάλεις λάθος συμπεράσματα.