11.11.11 Γενική Συνέλευση και Εκλογές Π.Ε.ΚΑ.Π.

Ξεκίνησε από skoud, 27 Σεπ 2011, 11:13:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

skoud

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση & Εκλογές

Παρασκευή 11.11.11
από τις 2.00 – 6.00 μ.μ.
στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αθηνών (Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο)

Το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.),
συγκαλεί
Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση
και προκηρύσσει Εκλογές για την ανάδειξη
νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.)
για τη διετία 2012-2013
σύμφωνα με το νέο καταστατικό της.

Η τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.ΚΑ.Π.  θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11/11/11 με την εξής ημερήσια διάταξη:
1. Απολογισμός Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
4. Διενέργεια ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και νέας Ε.Ε..


Το εκλογικό υλικό (Ψηφοδέλτιο και Δελτίο Συμμετοχής) θα αποσταλεί στα Παραρτήματα της Π.Ε.ΚΑ.Π., τις τοπικές Ενώσεις ή Συλλόγους Πληροφορικής και θα είναι διαθέσιμο στο site (www.pekap.gr) και στο blog (pekap.blogspot.com) της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές έχουν όλοι οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19 - ΠΕ20 που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Πρωτοβάθμια ή/και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι ή θα εγγραφούν στην Π.Ε.ΚΑ.Π. έως και στις 11/11/11 (ημέρα Γ.Σ. και Εκλογών).

Καλούνται όλοι οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19 - ΠΕ20, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στην Αττική, να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση και να συμμετάσχουν στις Εκλογές.
Οι καθηγητές από την υπόλοιπη Ελλάδα ή όσοι αδυνατούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως στις Εκλογές, μπορούν να λάβουν μέρος ψηφίζοντας ταχυδρομικά.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ταχυδρομικά πρέπει να αποστείλουν ΕΠΙΣΤΟΛΗ με τα στοιχεία τους, μέχρι τις 11/11/11 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη δ/νση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
Post Rest. Αιόλου 100
Τ.Κ. 102-00 Αθήνα


Στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ που θα αποσταλεί θα πρέπει να περιέχεται:

1. Το Δελτίο Συμμετοχής με τα στοιχεία του μέλους, για τη διαπίστωση της εγκυρότητας της ψήφου.
2. Ένας κλειστός λευκός Φάκελος Ψηφοφορίας μέσα στον οποίο θα υπάρχει μόνο το ψηφοδέλτιο με τους σταυρούς προτίμησης (μέχρι 4 σταυρούς για το Δ.Σ. και μέχρι 2 για την Ε.Ε.)
3. Απόδειξη πληρωμής της διετούς συνδρομής 20€ στην Π.Ε.ΚΑ.Π. (αρ. λογαριασμού 0026.0204.22.0100964497 στην Eurobank EFG), εφ' όσον δεν είναι ήδη οικονομικά τακτοποιημένοι για το 2011.
4. Συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής στην Π.Ε.ΚΑ.Π. (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/Aitisi_gia_eggrafh_melous.pdf) για όσους δεν είναι ήδη μέλη της Π.Ε.ΚΑ.Π. και θα θελήσουν να εγγραφούν και να ψηφίσουν ταυτόχρονα.


Τα μέλη των Παραρτημάτων της Π.Ε.ΚΑ.Π. καθώς και τα μέλη Τοπικών Ενώσεων ή Συλλόγων Πληροφορικής μπορούν να ψηφίσουν, εφόσον είναι ταμειακά εντάξει στο Παράρτημα ή στην Τοπική Ένωση ή Σύλλογο.
Για αυτό το λόγο τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων και των Τοπικών Ενώσεων ή Συλλόγων, πρέπει να στείλουν μέχρι τις 11/11/11 e-mail στο pekap@pekap.gr, κατάσταση με τα ταμειακά εντάξει μέλη τους.


Οι ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ θα παραληφθούν από την Εφορευτική Επιτροπή την Δευτέρα 20/11/2011 και η διαλογή των ψήφων θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας στα γραφεία της Π.Ε.ΚΑ.Π. 


Συνάδελφοι,
• Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα, την εκπαίδευση και τον κλάδο μας. Μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και έρχονται...
• Εγγραφείτε, πάρτε μέρος στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες.
• Δυναμώστε την Π.Ε.ΚΑ.Π.,  τη δική σας φωνή.
 Για το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.Επισυνάπτεται το σχετικό εκλογικό υλικό:
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Μέχρι τις εκλογές, καλό είναι το θέμα να βρίσκεται στην κορυφή για να μην ξεχνιόμαστε. Στην τρέχουσα συγκυρία είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η συμμετοχή μας.

skoud

Ευχαριστούμε !

Νομίζω ότι έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους τους συναδέλφους, ότι η Π.Ε.ΚΑ.Π.    δεν είναι το "μαγαζάκι" κάποιων (δεν ήταν ποτέ...)  αλλά η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΕ19 και ΠΕ20, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι δε φανερό από τη δράση της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ότι η αποτελεσματικότητά της είναι ευθέως ανάλογη του αριθμού των συναδέλφων που συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις διαδικασίες της.

Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία:
Να θέσουν υποψηφιότητα όσοι θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και όλοι να εκλέξουμε, με βάση τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες που περιγράφονται στο νέο καταστατικό της Π.Ε.ΚΑ.Π. (http://www.pekap.gr/Category.php?CatId=74),  τους συναδέλφους που θεωρούμε καταλληλότερους να μας εκπροσωπήσουν στις πολύ δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Επισυνάπτω 2 banner για τις εκλογές
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Σταύρο, καλό θα ήταν και ένα post, για το πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος. Προσωπικά βρήκα το σχετικό κείμενο στο site της ΠΕΚΑΠ, αλλά καλό θα ήταν σε αυτό το θέμα να γράψεις και κάτι σχετικό.

skoud

Ηλία, στην παραπάνω ανακοίνωση για τις εκλογές περιγράφεται πως μπορεί κάποιος να ψηφίσει ταχυδρομικά και να κάνει ταυτόχρονα εγγραφή, αν δεν είναι ήδη μέλος της ΠΕΚΑΠ ή αν δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος.

Γενικά για εγγραφή στην ΠΕΚΑΠ απαιτούνται τα εξής:

1. Συμπλήρωση της αίτησης (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/Aitisi_gia_eggrafh_melous.pdf)

2. Κατάθεση 20 € (συνδρομή για 2 χρόνια), χωρίς προμήθεια, στο λογαριασμό Eurobank 0026.0204.22.0100964497 (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) ή για τους πελάτες της Eurobank EFG με χρήση του e-banking ((IBAN: EUROBANK GR9302602040000220100964497) και phone-banking.
Το ίδιο ισχύει για όλες τις τράπεζες που υποστηρίζουν e-banking.

3. Αποστολή της αίτησης και της απόδειξης από την Τράπεζα με φαξ στο 2105785155 ή αποστολή με email στο pekap at pekap.gr (Υπόψη Ταμία ΠΕΚΑΠ)

Για τις ανανεώσεις των παλαιότερων μελών ισχύουν τα βήματα 2 και 3 (πλην της αίτησης)
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

skoud

#5
Ανακοινώθηκε ο τόπος και η ώρα της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών:
από τις 2.00 – 6.00 μ.μ., στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αθηνών (Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο)

Έχει διορθωθεί η αρχική ανάρτηση και το συνημμένο σε αυτή pdf αρχείο.

Υπενθυμίζω ότι η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το ΔΣ είναι μέχρι και την Κυριακή 23/10/2011

Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Gnirut

Πιστεύω ότι η συμμετοχή όλων μας στην γενική συνέλευση της ΠΕΚΑΠ είναι επιβεβλημένη, ιδίως αυτήν την εποχή που άλλοι εμφανώς προσπαθούν να μας διασπάσουν ως κλάδο εκπαιδευτικών και άλλοι να μας απαξιώσουν γενικά μέσα στην παραπαίουσα σήμερα δημόσια εκπαίδευση.

skoud

Με μεγάλη ικανοποίηση ως προς τον αριθμό των μελών της Π.Ε.ΚΑ.Π. που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 11.11.11, το απερχόμενο Δ.Σ. ανακοινώνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών:

http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=275


Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

jtsop

#8
Αγαπητοί συνάδελφοι,

ονομάζομαι Γιάννης Τσοπόκης και σας στέλνω αυτό μήνυμα εκ μέρους και των συναδέλφων Μάνου Πουλάκη, Πέτρου Καπούλα, Ρωξάνης Γραφανάκη και Φώτη Καρκάνη, οι οποίοι είμαστε υποψήφιοι για το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ. Η συνεργασία μας δεν είναι απόρροια κάποιας
κομματικής ταυτότητας ή κοινής παραταξιακής αντίληψης. Οι απόψεις που εκφράζουμε, όπως και η προσέγγισή μας στα εκπαιδευτικά ζητήματα, εκπορεύονται από τις ανησυχίες και τις προσδοκίες, τόσο τις δικές μας όσο και αρκετών συναδέλφων μέσα από τους Συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις μας, ανησυχίες και προσδοκίες που όλοι έχουμε από διάφορες σκοπιές, του εκπαιδευτικού, του γονέα, του παιδαγωγού. Θα χαρούμε πολύ οι θέσεις μας αυτές να αποτελέσουν την αρχή ενός πλούσιου συνόλου προτάσεων και δράσεων που θα μας αντιπροσωπεύουν αποτελεσματικά στον εκπαιδευτικό μας βίο.

Σας παραπέμπουμε στο πλήρες κείμενο με τις απόψεις μας http://users.sch.gr/tsopokis/docs/theseis.pdf. Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα υπάρχει και μια συνοπτική έκδοση των απόψεών μας, στον δικτυακό τόπο που έχουμε ετοιμάσει http://users.sch.gr/tsopokis , από όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε δραστηριότητά μας. Εκεί θα βρείτε και τα βιογραφικά μας.

Γραφανάκη Ρωξάνη     
Καπούλας Πέτρος         
Καρκάνης Φώτης       
Πουλάκης Μάνος         
Τσοπόκης Γιάννης     

skoud

#9
Στο site της ΠΕΚΑΠ (http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=278) έχει αναρτηθεί το εκλογικό υλικό για τις εκλογές.  • Η οριστική πρόσκληση για τη ΓΣ και τις εκλογές της 11.11.11 και οι οδηγίες για όσους θελήσουν να ψηφίσουν ταχυδρομικά

  • Το ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών.

  • Το δελτίο συμμετοχής στις εκλογές.

  • Η αίτηση εγγραφής στην Π.Ε.ΚΑ.Π. για όσους δεν είναι ήδη μέλη.

σημ:
Έγινε ενημέρωση και της πιο πάνω αρχικής ανάρτησης
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Katsadouros_Dhm

Θα ήθελα να ρωτήσω την ομάδα των πέντε συναδέλφων: (Και σας παρακαλώ η απάντηση να είναι συγκεκριμένη, ολιγόλογη και απολύτως υπεύθυνη):
Αν εκλεγείτε θα εργαστείτε για το καλό και συμφέρον όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών ΠΕ19-20, χωρίς διακρίσεις σε πτυχία (όπως πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνος - μέλος του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ, αλλά και απέναντι σε συναδέλφους-εκπαιδευτικούς - πολλοί από τους οποίους ίσως να έχουν πολύ περισσότερα χρόνια (εκπαιδευτικά αλλά και πραγματικά) στην πλάτη τους από εσάς), με σεβασμό, ενότητα και αλληλεγγύη, χωρίς κανένα διαχωρισμό;
Η ερώτηση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην υποψηφιότητά σας και περιμένω με αγωνία την απάντησή σας.

jtsop

Χαίρομαι πολύ για την ερώτηση που κάνετε, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον μας. Όπως πολύ σωστά διευκρινίσατε κάθε υπεύθυνο μέλος του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ  πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους συναδέλφους. Εμείς στις θέσεις μας το έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια ότι θα εκπροσωπήσουμε *όλους* τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής χωρίς διάκριση. Ούτως ή αλλιώς τα βασικά προβλήματα είναι κοινά για νέους, παλιούς, μόνιμους, αναπληρωτές κλπ.
Όσο η πολιτεία αντιμετωπίζει την Πληροφορική ως δεξιότητα (είναι γνωστή η φράση της υπουργού ότι τα παιδιά ξέρουν να πατάνε πλήκτρα) και εφαρμόζει αποσπασματικά διάφορες πολιτικές για την ένταξή της στην εκπαίδευση, δεν υπάρχει μέλλον για εμάς στην εκπαίδευση και ουσιαστικά η νέα γενιά το μόνο που θα ξέρει  από υπολογιστές θα είναι το youtube  και το facebook.

skoud

Αναρτήθηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ της Π.Ε.ΚΑ.Π. για τη διετία 2010-2011
Περισσότερα στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4274.0
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Μήπως είναι εύκολο να υπάρξει κάποια ενημέρωση για όσους αδυνατούσαμε να παρεβρεθούμε στη Γ.Σ. και τις εκλογές; Να υποθέσω πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, αφού καταμετρηθούν και οι ταχυδρομικές ψήφοι;

perittos

Έχουμε, συνάδελφοι, εικόνα για το πόσοι ψήφισαν; εκτός αυτών που μπορεί να έστειλαν ταχυδομικά τις ψήφους.

nskikos

Ψήφισαν 165 συνάδελφοι και περιμένουμε τις επιστολικές ψήφους. Η διαλογή θα γίνει στις 21/11 από την Εφορευτική Επιτροπή στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, όπου έγινε και η Γ.Σ.

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ

perittos

Από όλη την Αττική, πολύ λίγοι δεν είναι; στο σύνολο είμαστε 3500 χιλιάδες; τότε που πάει το πράγμα ρε παιδιά; ωραία συμμετοχικότητα....

poursali

συνάδελφε nskikos μπορείς έτσι για σύγκριση να μας πεις πόσοι είχαν ψηφίσει προ 2 ετών (επί τόπου και ταχυδρομικά);

πάντως εγώ είχα την πρωτότυπη ιδέα να ψηφίσω ταχυδρομικά παρά το ότι πήγα στη συνέλευση.. και αυτό επειδή δεν ήμουν βέβαιος αν τελικά προλάβω να είμαι παρών.

Αλήθεια πως θα ξέρω αν η επιστολή μου έφτασε έγκαιρα και η ψήφος μου καταμετρήθηκε; θα ειδοποιηθούμε κάπως εμείς;
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

odysseas

#18
Στο site της ΠΕΚΑΠ αναφέρει οτι στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει 301 άτομα. Δε γνωρίζω βέβαια πόσες από αυτές τις ψήφους ήταν επιστολικές. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει η σημαντική διαφορά οτι, λόγω της αλλαγής του καταστατικού, ψηφίζουν και τα μέλη των τοπικών συλλόγων. Επομένως φαίνεται οτι η συμμετοχή θα κινηθεί, στην καλύτερη περίπτωση, στην ίδια τάξη μεγέθους.

poursali

δεν κατάλαβα τον συνειρμό:
Παράθεση από: odysseas στις 14 Νοε 2011, 09:26:08 ΠΜ
ψηφίζουν και τα μέλη των τοπικών συλλόγων. Επομένως φαίνεται οτι η συμμετοχή θα κινηθεί, στην καλύτερη περίπτωση, στην ίδια τάξη μεγέθους.

το στηρίζεις στο ότι οι επί-τόπου ψήφοι ήταν 165 "μόνο" ? οπότε θεωρείς ότι αυτός ο αριθμός απλά θα διπλασιαστεί;
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

odysseas

Παράθεση από: poursali στις 14 Νοε 2011, 10:02:59 ΠΜ
το στηρίζεις στο ότι οι επί-τόπου ψήφοι ήταν 165 "μόνο" ? οπότε θεωρείς ότι αυτός ο αριθμός απλά θα διπλασιαστεί;

Το μόνο που θέλω να πω είναι οτι δεν μπορεί να βγάλει κανείς εύκολα συμπεράσματα για τη συμμετοχή από το 165 σε σχέση με το 301 γιατί οι επιστολικές ψήφοι λογικά θα είναι αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Απλά η "άνευ προηγουμένου" συμμετοχή που αναμενόταν προς το παρόν δε στοιχειοθετείται -- αυτό εννοώ με την ίδια τάξη μεγέθους (δεν μίλησα για ίδιο πλήθος).

poursali

οκ συμφωνώ ίδια τάξη μεγέθους πρέπει να περιμένουμε... μακάρι να "χτυπήσουμε" το 500... δεν ξέρω άλλες ενώσεις (μαθηματικών, φυσικών κλπ) τι τάξη μεγέθους συμμετοχή έχουν στο σύνολο των συναδέλφων τους;
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

jtsop

Δικιά μου εκτίμηση:
165 στη ΓΣ
210-230 από παραρτήματα
και οι επιστολες που έχουν σταλεί ατομικά (υποθέτω 100-130).

skoud

#23
Στις προηγούμενες εκλογές η αναλογία των αυτοπροσώπως ψηφισάντων προς αυτούς που ψήφισαν ταχυδρομικά ήταν 2 προς 1: 200+100, ενώ υπήρχε και άδεια απουσίας από το σχολείο (μετά τις 12μμ) για συμμετοχή, επειδή το είχαμε συνδυάσει με ημερίδα...

Αν και οι προβλέψεις δεν συνεισφέρουν τίποτα ουσιαστικό (είναι σαν τα γκάλοπ...) εκτιμώ ότι η αναλογία θα είναι αρκετά μεγαλύτερη αυτή τη φορά υπέρ της ταχυδρομικής ψήφου.  Υπομονή έως την άλλη Δευτέρα.

Παράθεση από: poursali στις 14 Νοε 2011, 11:06:03 ΠΜ
... δεν ξέρω άλλες ενώσεις (μαθηματικών, φυσικών κλπ) τι τάξη μεγέθους συμμετοχή έχουν στο σύνολο των συναδέλφων τους;

ΕΜΕ ψηφ: 963 (http://www.hms.gr/node/431)

η ΕΕΦ δεν έχει δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα (λόγω μικρής συμμετοχής?)

ΕΕΧ: ψηφ: 1897 (http://www.eex.gr/Doclib1/deltio%20tupou%20paskx.docx  )
Στην ΕΕΧ οι εκλογές γίνονται με απλή αναλογική και κινητοποιούνται τα κόμματα... Πάρα πολλά μέλη της επίσης είναι εκτός εκπαίδευσης και γιαυτό έχει δημιουργηθεί η σχετική "παράταξη"(...): Κίνηση Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παράθεση από: odysseas στις 14 Νοε 2011, 09:26:08 ΠΜ
Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει η σημαντική διαφορά οτι, λόγω της αλλαγής του καταστατικού, ψηφίζουν και τα μέλη των τοπικών συλλόγων. Επομένως φαίνεται οτι η συμμετοχή θα κινηθεί, στην καλύτερη περίπτωση, στην ίδια τάξη μεγέθους.

Η ίδια δυνατότητα υπήρχε και στις προηγούμενες εκλογές: μπορούσαν να ψηφίσουν και τα μέλη τοπικών συλλόγων, όπως και των παραρτημάτων της Π.Ε.ΚΑ.Π.. Το καταστατικό δεν άλλαξε στο σημείο αυτό! Το είχαμε βάλει, νομίζω μοναδικό παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας, από το 1996 γιατί ο σκοπός μας ήταν η συμμετοχή και η ενασχόληση με τα κοινά μας όλων των συναδέλφων και όχι η δημιουργία ενός κλειστού "μαγαζιού" που θα "εξυπηρετούσε" μόνο λίγους και εκλεκτούς...
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

perittos

Δηλ. συνάδελφοι εάν ψήφισαν 300-350 είμαστε σε ένα 10% επί του συνόλου; Αίσχος!!! Έτσι δίνουμε δικαιώματα....

nskikos

Συμφωνώ ότι δίνουμε δικαιώματα και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι απαιτείται μαζική συμμετοχή, συλλογική δράση, όραμα και θέσεις για να δυναμώσουμε τη δική μας φωνή, την ΠΕΚΑΠ.

Την προηγούμενη φορά ψήφισαν 202 στο Υπουργείο και 99 με επιστολή. Τώρα αναμένεται μεγαλύτερτη συμμετοχή από τις Περιφέρειες λόγω ίδρυσης Παραρτημάτων αλλά και ενεργοποίησης Τοπικών Συλλόγων.

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ

skoud

Ψήφισαν 631*

Άκυρα 11
Λευκά 2
Έγκυρα 618

* Υπήρξαν ακόμα 6 ταχυδρομικές ψήφοι που δεν υπολογίστηκαν επειδή οι συνάδελφοι που τις απέστειλαν δεν βρέθηκαν οικονομικά τακτοποιημένοι.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 11.11.11, εκλέγονται για τη διετία 2012-2013 οι εξής συνάδελφοι:

Α) στο Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
1. ΣΚΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
2. ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
3. ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
4. ΜΑΛΑΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
5. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗ ΡΩΞΑΝΗ
6. ΤΣΟΠΟΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΚΑΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
8. ΔΑΛΑΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
9. ΓΙΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Β) στην Ε.Ε. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
1. ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
2. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
3. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/reselect2011.pdf    

ΥΣ: Θεωρώ ότι ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των συναδέλφων που έλαβαν μέρος στις εκλογές (αύξηση 112%), αποτελεί μιας στρατηγικής σημασίας νίκη της πολιτικής που είχαν όλα τα Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. από την ίδρυσή της, της πολιτικής που χωρίς κραυγές, συκοφαντίες και διχαστικές τακτικές, είχε μοναδικό και ανυστερόβουλο σκοπό την ενότητα του κλάδου των καθηγητών ΠΕ19-ΠΕ20 και την ενιαία έκφρασή του μέσω της Π.Ε.ΚΑ.Π. Είμαι σίγουρος ότι και το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει αυτή την πορεία και εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο του και προσωπικά στον κάθε συνάδελφο που εκλέχτηκε "καλό κουράγιο" (ειλικρινά, όχι με την έννοια που το είπε ο Όλι Ρεν...)
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

P.Tsiotakis

Σταύρο, θα ήθελα κάποια στιγμή, να κατατεθούν οι εγγραφές νέων μελών στην ΠΕΚΑΠ, μετά το καλοκαίρι
για να φανεί η δυναμική και σε αυτόν τον τομέα, την ανταπόκριση δηλαδή της κοινότητας στη δράση της ένωσης.

Αν και φαντάζομαι δεν είσαι πλέον ο υπεύθυνος, μπορείς να το κάνεις;


Καλή δύναμη στο νέο ΔΣ. Σχεδόν όλοι τους είχαν καταθέσει θέσεις "προεκλογικά". Τους εύχομαι από καρδιάς σε δυο χρόνια να τις επαναλάβουν στην αποτίμησή τους.

ΗλίαςΠΕ19

Συγχαρητήρια για οσους βγήκαν! Υπάρχει ελπίδα αλλά και παρακμή στο νεο Δ.Σ Ελπίζω όσοι βγήκατε να μην σφαχτείτε μεταξύ σας και να επικρατήσει στο παρασκηνιακό παιχνίδι για το Προεδρείο η πλευρά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Επισης να θυμάστε ότι έχετε άλλους 3000 συναδέλφους στους 2 πίνακες αναπληρωτών!! ΝΑ ΔΕΥΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ
1) ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!
2) ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
3) ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΜΩ ή ΑΚΩ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΙΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΟΡΙΩΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΗ ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΖΗΤΑ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΙΕΡ!
4) ΟΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΑΕΠ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ! δεν έρχεστε εσείς οι εμπνευστές να κάνετε όλα αυτά αμισθί (θα πληρωθούμε στους 3 Ιεράρχες), εκτός ωραρίου (που εσεις δεν έχετε καν συνδικαλιστές οι περισσότεροι ΓΑΡ) στα σχολεία μας και μάλιστα χωρίς μείωση του ωραρίου (24 ΩΡΕΣ), χωρίς υπολογιστές και εργαστήρια;
5) ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ,
6) ΠΙΕΣΗ, ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και οχι ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!

ΗΛΙΑΣ ΤΖΙΩΡΑΣ

Keep Growing

Εγώ, δεν πρόκειται να ζητήσω να μου φέρετε τον ουρανό με τ'άστρα.
Το μόνο που θέλω, είναι να τιμήσετε τις ψήφους των συναδέλφων, που σε καιρούς απαξίωσης της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών, αποφάσισαν να ψηφίσουν καταβάλλοντας και τον οβολό τους, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρονται έμπρακτα για το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης στην Πληροφορική των νέων της χώρας μας...
Εύχομαι να αποδειχθείτε χαλκέντεροι. 
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Vangelis

Παράθεση από: Keep Growing στις 22 Νοε 2011, 05:29:35 ΜΜ
...
Εύχομαι να αποδειχθείτε χαλκέντεροι. 

Μπα δεν αρκεί ο χαλκός απο ....ανοξείδωτο ατσάλι και πάνω χρειάζεται.  Βλέπεις σύμφωνα με τον Σίλερ  "Ενάντια στην ηλιθιότητα ακόμα και οι Θεοί μάταια αγωνίζονται".΄

ΗλίαςΠΕ19

#31
.

skoud

για όποιον ενδιαφέρεται για στατιστικά, οι ψήφοι ανά παράρτημα ή τοπικό σύλλογο, είναι:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 13
ΧΙΟΣ 22
ΑΝ. ΚΡΗΤΗ 104
ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗ 50
ΤΡΙΚΑΛΑ 31
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 21
ΑΡΓΟΛΙΔΑ 18
ΕΒΡΟΣ 5
ΜΑΓΝΗΣΙΑ 20
ΔΡΑΜΑ 2
ΑΧΑΪΑ 10
ΗΠΕΙΡΟΣ 18
ΛΑΡΙΣΑ 9
Π.Ε.ΚΑ.Π. (ΓΣ) 165
Π.Ε.ΚΑ.Π. (ΤΑΧ.) 143
ΣΥΝΟΛΟ 631
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

P.Tsiotakis


nskikos

Συγχαρητήρια σε όλους μας για τη μαζική συμμετοχή από όλη την Ελλάδα, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία.
ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ

iliasthes

Οι εκλογές και τα "μεθεόρτια" τους περάσαν, το θέμα δεν υπάρχει λόγος να είναι μονίμως ψηλά.

Keep Growing

αρλιβα, αρχίζω να βλέπω πίσω από τις λέξεις και αυτό που βλέπω μου αρέσει.
Αλλά, πολλές λέξεις ρε παιδάκι μου!   :)

Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

P.Tsiotakis

κι αν κάποιος κάνει λάθος στην πληκτρολόγηση αυτού του τεράστιου αριθμού;

Katsadouros_Dhm

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 16 Δεκ 2011, 10:01:35 ΜΜ
κι αν κάποιος κάνει λάθος στην πληκτρολόγηση αυτού του τεράστιου αριθμού;
Δε θα ήθελα να είμαι με τίποτα εφορευτική επιτροπή γιατί αν διάβαζα 40 αριθμούς*600 ψηφοδέλτια=24000 αριθμούς, όχι μόνο λάθος θα έκανα, θα έβλεπα αστεράκια για κανένα μήνα... :o

arliba

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 16 Δεκ 2011, 10:01:35 ΜΜ
κι αν κάποιος κάνει λάθος στην πληκτρολόγηση αυτού του τεράστιου αριθμού;

αριθμός με τυποποιημένο τρόπο.
και με barcode ακόμα, ή αυτό το περίεργο με τα σχηματάκια . πως το λένε δεν θυμάμαι.

Να το διαβάζει ένας barcode reader, ή και ένα android τηλέφωνο.
"Ευτυχώς, το στέκι είναι (τελικά) μια όαση Δημοκρατίας" -- Keep Growing
Μετά το law-bay.com, καιρός είναι να πάμε και για το law-bay.edu !
Το υπουργείο κυνοβολευτικής υγείας προειδοποιεί: Τα κείμενα που προκύπτουν από ψηφοφορίες. προκαλούν σύγχυση, θυμό, εφίδρωση και υψηλούς καρδιακούς σφυγμούς σε όσους πάσχουν από ψηφοφοβία.

P.Tsiotakis

μμμ
this is a job for mr. Arviloglou
θα φτιάξουμε έναν αλγόριθμο...

πέρα από την πλάκα, δεν είναι κακή ιδέα, και υλοποιείται στην πράξη
απαιτεί όμως καλή μηχανοργάνωση και πληροφοριακό σύστημα με λογαριασμούς μελών
=λεφτά, οργάνωση και χρόνο

skoud

Προ-ΕπιΛΟΓΟΣ

Πριν λίγο καιρό έγινε η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της εκπροσώπησης του κλάδου μας από το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. που προέκυψε μετά από μια άψογη δημοκρατική εκλογική διαδικασία που εισηγήθηκε και εγγυήθηκε το απελθόν Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. Το γεγονός αυτό σήμανε και την απαλλαγή μου από τα καθήκοντα που είχα αναλάβει τα τέσσερα τελευταία χρόνια και από τη θέση του απλού πλέον μέλους της Π.Ε.ΚΑ.Π. θα ήθελα να ευχηθώ για μια ακόμα φορά στο νέο Δ.Σ. καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα του αν και σε ότι με χρειαστεί και βέβαια σε κάθε περίπτωση θα παραμείνω ενεργό μέλος της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Από τη θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα υπόλοιπα μέλη του απελθόντος Δ.Σ. για τη συνεργασία τους, την υπομονή και την επιμονή τους στην υλοποίηση της πολιτικής και των αποφάσεων της Π.Ε.ΚΑ.Π. που με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο λαμβάναμε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας βοήθησαν εποικοδομητικά και κριτικά, με ιδέες, προτάσεις, υποδείξεις και παρατηρήσεις, αλλά ακόμη και αυτούς που με την αρνητική κριτική τους, ηθελημένα ή άθελά τους συνέβαλαν στο να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί, ώστε η θητεία του απελθόντος Δ.Σ. που οποία αποτυπώνεται στον απολογισμό που παρουσίασε να θεωρείται ως η πιο ευδόκιμη στην 15χρονη ιστορία της ύπαρξης και δράσης της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Οι αγώνες της Π.Ε.ΚΑ.Π. την περασμένη περίοδο για την κατοχύρωση και την αναβάθμιση της Πληροφορικής στην εκπαίδευση και για την επιστημονική και επαγγελματική καταξίωση και την βελτίωση των όρων και των θέσεων των καθηγητών Πληροφορικής στο Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό σχολείο, μαζί με τις δράσεις για την επιτυχία του θεσμού του ετήσιου Συνεδρίου μας, για τη λύση των ιδιαίτερων μικρών ή μεγάλων εργασιακών προβλημάτων που προέκυψαν, για ένα νέο και πιο σύγχρονο καταστατικό, κ.ά., αποτελούν μια σημαντική υποθήκη για το μέλλον και εφαλτήριο για μεγαλύτερες επιτυχίες.

Το νέο Δ.Σ. ανέλαβε σε μια πολύ κρίσιμη γενικά περίοδο η οποία όμως σηματοδοτείται από το σημαντικότερο στην ιστορία του κλάδου επίτευγμα του απελθόντος Δ.Σ., το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίσει τη νέα περίοδο της Π.Ε.ΚΑ.Π.:
Είναι η κατάκτηση του βασικού στρατηγικού στόχου του απελθόντος Δ.Σ., δηλ. η καταξίωση, η ανάδειξη και η καθιέρωση της Π.Ε.ΚΑ.Π. ως του εκπρόσωπου του κλάδου των καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20. Η Π.Ε.ΚΑ.Π. είναι η επίσημη επιστημονική ένωση που συνομιλεί με την πολιτεία για τα θέματα της Πληροφορικής στην εκπαίδευση, είναι η αναγνωρισμένη από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς εκπρόσωπος των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές Πληροφορικής, είναι ο εκφραστής όλων των συναδέλφων, ακόμα και όσων τα προηγούμενα χρόνια είχαν δίκαιες ή άδικες επιφυλάξεις λόγω εγγενών αδυναμιών των Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π., ή λόγω λανθασμένων πεποιθήσεων, συνειδητών ή όχι διαστρεβλώσεων και καθαρών ή όχι προθέσεων.
Ήταν απαρέγκλιτη η τακτική μας στο προηγούμενο Δ.Σ. να το πετύχουμε αυτό πάση θυσία, παραβλέποντας με ψυχικό πολλές φορές κόστος, ύβρεις, συκοφαντίες, προκλήσεις, ανυπόστατες κατηγορίες, ακόμα και προσωπικές επιθέσεις από ολίγους και συνήθως μη εκπαιδευτικούς, ακόμα και όταν αυτές πήραν ακραία μορφή, στα όρια της ποινικής δικονομίας, όπως οι κατηγορίες για «οφέλη» που δήθεν αποκομίζαμε ή ο χαρακτηρισμός «απατεώνες»...

Έχοντας συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή, το 1994, στις συζητήσεις για την δημιουργία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και έχοντας διατελέσει μέλος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής και συνολικά μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. για 4 θητείες, ελπίζω ότι οι κόποι που καταβάλαμε θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το νέο Δ.Σ., ώστε στη νέα περίοδο η Π.Ε.ΚΑ.Π. να πετύχει την υλοποίηση όλων των στόχων του κλάδου μας, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της εκπαίδευσης που παρέχουμε στους μαθητές μας και την αναβάθμιση της παιδείας μας.

Με πίστη στην κληρονομιά της συναδελφικής αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, των μεγάλων αγώνων και με την ελπίδα ότι το μέλλον της εκπαίδευσης και όλων των εργαζομένων θα είναι διαφορετικό από αυτό που μας προετοιμάζουν οι μαύρες σελίδες της τελευταίας διετίας, εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλή δύναμη στο 2012.

Σταύρος Κουνάδης
Καθηγητής Πληροφορικής
πρώην Γ.Γ. του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

arliba

#42
Παράθεση από: skoud στις 20 Δεκ 2011, 12:38:04 ΠΜ
...είναι ο εκφραστής όλων των συναδέλφων...

Βασικά η ΠΕΚΑΠ είναι ο εκφραστής όσων ΠΕ19-20 συμφώνησαν  με το καταστατικό της, δηλαδή περίπου το 10% των συναδέλφων.

Για να είναι ο εκφραστής όλων των συναδέλφων, θα πρέπει να δέχεται στις γενικές συνελεύσεις, και με δικαίωμα ψήφου, όλους τους συναδέλφους ΠΕ19-20,
ακόμα και αυτούς που δεν θέλουν να είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ ή που δεν συμφωνούν με το καταστατικό της.

Εγώ για παράδειγμα, ένας από τους λόγους που δεν είμαι μέλος της ΠΕΚΑΠ, είναι γιατί διαφωνώ με το άρθρο 23 &4 του καταστατικού που
προβλέπει μόνο θετική ψήφο σε έναν υποψήφιο, και όχι και αρνητική:

"Η εκλογή των υποψηφίων γίνεται με σταυρούς προτίμησης. Κάθε ψηφοφό-
ρος μπορεί να βάλει μέχρι και εννέα (9) σταυρούς για το ,.Σ. και μέχρι τρεις
(3) σταυρούς για την Ε.Ε., εφόσον οι συνδυασμοί των υποψηφίων είναι πε-
ρισσότεροι του ενός."


Το προβλέπει κάτι τέτοιο το καταστατικό σας, να δέχεται στις γενικές συνελεύσεις και με δικαίωμα ψήφου άτομα που δεν είναι μέλη, μόνο και μόνο επειδή είναι ΠΕ19-20;
Γίνεται καταρχήν να το προβέπει κάτι τέτοιο ένα καταστατικό , όλοι οι ΠΕ19-20 να είναι αυτοδίκαια μέλη της ένωσης;
ή είναι παράνομο κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να εγκριθεί από το πρωτοδικείο;
"Ευτυχώς, το στέκι είναι (τελικά) μια όαση Δημοκρατίας" -- Keep Growing
Μετά το law-bay.com, καιρός είναι να πάμε και για το law-bay.edu !
Το υπουργείο κυνοβολευτικής υγείας προειδοποιεί: Τα κείμενα που προκύπτουν από ψηφοφορίες. προκαλούν σύγχυση, θυμό, εφίδρωση και υψηλούς καρδιακούς σφυγμούς σε όσους πάσχουν από ψηφοφοβία.

skoud

Παράθεση από: arliba στις 20 Δεκ 2011, 12:52:44 ΠΜ
Βασικά η ΠΕΚΑΠ είναι ο εκφραστής όσων ΠΕ19-20 συμφώνησαν  με το καταστατικό της, δηλαδή περίπου το 10% των συναδέλφων.

Για να είναι ο εκφραστής όλων των συναδέλφων, θα πρέπει να δέχεται στις γενικές συνελεύσεις, και με δικαίωμα ψήφου, όλους τους συναδέλφους ΠΕ19-20,
ακόμα και αυτούς που δεν θέλουν να είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ ή που δεν συμφωνούν με το καταστατικό της.

Εγώ για παράδειγμα, ένας από τους λόγους που δεν είμαι μέλος της ΠΕΚΑΠ, είναι γιατί διαφωνώ με το άρθρο 23 &4 του καταστατικού που
προβλέπει μόνο θετική ψήφο σε έναν υποψήφιο, και όχι και αρνητική:

"Η εκλογή των υποψηφίων γίνεται με σταυρούς προτίμησης. Κάθε ψηφοφό-
ρος μπορεί να βάλει μέχρι και εννέα (9) σταυρούς για το ,.Σ. και μέχρι τρεις
(3) σταυρούς για την Ε.Ε., εφόσον οι συνδυασμοί των υποψηφίων είναι πε-
ρισσότεροι του ενός."


Το προβλέπει κάτι τέτοιο το καταστατικό σας, να δέχεται στις γενικές συνελεύσεις και με δικαίωμα ψήφου άτομα που δεν είναι μέλη, μόνο και μόνο επειδή είναι ΠΕ19-20;
Γίνεται καταρχήν να το προβέπει κάτι τέτοιο ένα καταστατικό , όλοι οι ΠΕ19-20 να είναι αυτοδίκαια μέλη της ένωσης;
ή είναι παράνομο κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να εγκριθεί από το πρωτοδικείο;

Με κάθε σεβασμό στις απόψεις σου, νομίζω ότι αντιφάσκεις όταν θεωρείς ότι οι ψηφοφορίες σου με τις 5-6 συμμετοχές είναι έγκυρες και αντιπροσωπευτικές, ενώ η συμμετοχή περίπου του 10% των συναδέλφων στις εκλογές της Π.Ε.ΚΑ.Π. δεν νομιμοποιεί την άποψη ότι είναι «εκφραστής όλων των συναδέλφων». Να ενημερώσω δε ότι τα μέλη της Π.Ε.ΚΑ.Π. (που συμφωνούν δηλ. με το καταστατικό) είναι αρκετά πολλαπλάσια των 650 οικονομικά τακτοποιημένων που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Αυτά βέβαια σε σχέση με τα ποσοτικά επιχειρήματα του τι σημαίνει «εκφραστής» και όχι τα ποιοτικά, όπου νομίζω δεν υπάρχει πλέον καμιά σημαντική αντίρρηση για την ουσία: Ότι δηλ. η Π.Ε.ΚΑ.Π., ειδικά τα τελευταία χρόνια εξέφρασε αντικειμενικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους συναδέλφους ΠΕ19-ΠΕ20, τις απόψεις, τις επιδιώξεις, τις αγωνίες, τις διαθέσεις τους, για όλα όσα μας απασχολούν ιδιαίτερα, ως καθηγητές Πληροφορικής δηλ.

Για το θέμα της συμμετοχής στις Συνελεύσεις είναι όπως το λες, δεν μπορεί να μπει στο καταστατικό τέτοιος όρος γιατί δεν είναι σύννομο σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα που διέπει τη λειτουργία των Σωματείων. Στην πράξη όμως ποτέ δεν το τηρήσαμε αυτό, ποτέ δηλ. δεν κάναμε έλεγχο αν όλοι οι παρόντες σε μια συνέλευση είναι και μέλη της Π.Ε.ΚΑ.Π.! Άρα αυτό που θες ισχύει, ίσχυσε στην πράξη. Μην ξεχνάς επίσης ότι στο καταστατικό μας έχουμε κάτι ακόμα πιο προωθημένο από αυτό που σκέφτεσαι: Μέλη της Π.Ε.ΚΑ.Π. είναι αυτοδίκαια, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση (!) όλοι οι συνάδελφοι που είναι μέλη σε ένα άλλο τοπικό σύλλογο (μετά από μια τυπική διαδικασία που ούτε και σε αυτή επιμείναμε στις τελευταίες εκλογές...)
Αν ξέρεις να υπάρχει κάτι ανάλογο σε άλλο σωματείο ή ένωση ενημέρωσέ μας για να πάψουμε να «καμαρώνουμε».

Για το θέμα της αρνητικής ψήφου, επειδή ακούγεται ως ενδιαφέρουσα ιδέα (με προέλευση την αρχαία Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος), αν γίνεις μέλος της Π.Ε.ΚΑ.Π. θα μπορέσεις να την προωθήσεις από καλλίτερη θέση σε μια επόμενη τροποποίηση του καταστατικού της. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι αυτό που έχει υλική υπόσταση και άρα είναι κινητήρια δύναμη είναι η θέση δηλ. το ΝΑΙ και όχι η αντίθεση δηλ. το ΟΧΙ (κατ' αναλογία με τις θεωρίες για το φως και το σκοτάδι που θεωρείται, λόγω μη υλικής υπόστασης, ως απουσία φωτός...).

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι καλές είναι οι θεωρίες, οι ασκήσεις επί χάρτου και τα πολλά λόγια (και είμαι από αυτούς που κάνω ΚΑΙ αυτό το λάθος –χάνοντας και αναγνώστες όπως τον Παναγιώτη αφού συνήθως υπερβαίνω τις 600 λέξεις!) αλλά πολύ καλλίτερα είναι αν αυτές συνοδεύονται από συγκεκριμένες πράξεις με αντίκρισμα στην πραγματικότητα...
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

arliba

#44
Παράθεση από: skoud στις 20 Δεκ 2011, 08:27:05 ΠΜ
Με κάθε σεβασμό στις απόψεις σου, νομίζω ότι αντιφάσκεις όταν θεωρείς ότι οι ψηφοφορίες σου με τις 5-6 συμμετοχές είναι έγκυρες και αντιπροσωπευτικές, ενώ η συμμετοχή περίπου του 10% των συναδέλφων στις εκλογές της Π.Ε.ΚΑ.Π. δεν νομιμοποιεί την άποψη ότι είναι «εκφραστής όλων των συναδέλφων».

όχι όχι δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Είπα ότι η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίδια για όλους, και για τους μικρούς και για τους μεγάλους.
Εφόσον θέσανε το ερώτημα του ποσοστού συμμετοχής στις ψηφοφορίες για να είναι αυτές έγκυρες, πρέπει το ίδιο ερώτημα να ίσχυει και για την πεκαπ και για οποιοδήποτε.
Αν υπάρχει ελάχιστο ποσοστό κάτω από το οποίο οι ψηφοφορίες δεν είναι έγκυρες, πρέπει επίσης να υπάρχει ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής και για οποιαδήποτε ένωση θέλει να λέγεται πανελλήνια και να παρουσιάζεται ως αντιπρόσωπος όλων.

Παράθεση από: skoud στις 20 Δεκ 2011, 08:27:05 ΠΜ
Για το θέμα της συμμετοχής στις Συνελεύσεις είναι όπως το λες, δεν μπορεί να μπει στο καταστατικό τέτοιος όρος γιατί δεν είναι σύννομο σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα που διέπει τη λειτουργία των Σωματείων.

Ίσως να μπορούσε να μπει ένα άρθρο που να λέει ότι μέλη μπορεί να γραφτούν και όσοι συμφωνούν μόνο με τα άρθρα του καταστατικού που είναι απαραίτητα για να είναι το σωματείο σύννομο σύμφωνα με τον αστικό κώδικα. Έτσι ώστε να αποκλειστούν (δυστυχώς για μένα) μονάχα οι "παράνομοι", και να μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο το ποσοστό συμμετοχής στην πεκαπ.

Παράθεση από: skoud στις 20 Δεκ 2011, 08:27:05 ΠΜ
Μην ξεχνάς επίσης ότι στο καταστατικό μας έχουμε κάτι ακόμα πιο προωθημένο από αυτό που σκέφτεσαι: Μέλη της Π.Ε.ΚΑ.Π. είναι αυτοδίκαια, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση (!) όλοι οι συνάδελφοι που είναι μέλη σε ένα άλλο τοπικό σύλλογο.

αυτό είναι πάρα πολύ καλό και δεν το είχα υπόψη μου. Ισοδυναμεί με αυτό που είπα παραπάνω, αφού αν κάποιος ΠΕ19-20 διαφωνεί με το καταστατικό σας μπορεί να εγκρίνει ένα δικό του σωματείο στο πρωτοδικείο, και αυτόματα γίνεται μέλος σας. Παρόλαυτά, για να μην στέλνεται ο καθένας που έχει μια διαφορετική άποψη στο πρωτοδικείο για να φτιάχνει συλλόγους, καλό θα ήταν, ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, να μπει αυτό το παραθυράκι ώστε να γίνουν δεκτά ως μέλη, ΠΕ19-20 που συμφωνούν μονάχα με τα απαραίτητα για να είναι νόμιμο το σωματείο άρθρα, και όχι με όλα.
"Ευτυχώς, το στέκι είναι (τελικά) μια όαση Δημοκρατίας" -- Keep Growing
Μετά το law-bay.com, καιρός είναι να πάμε και για το law-bay.edu !
Το υπουργείο κυνοβολευτικής υγείας προειδοποιεί: Τα κείμενα που προκύπτουν από ψηφοφορίες. προκαλούν σύγχυση, θυμό, εφίδρωση και υψηλούς καρδιακούς σφυγμούς σε όσους πάσχουν από ψηφοφοβία.

P.Tsiotakis

Εγώ έθεσα το θέμα της ισχύος των ψηφοφοριών, αλλα εγώ δεν είμαι η Πεκαπ.
Για κάποιο λόγο είσαι εσύ και όλοι οι οι άλλοι απέναντι;

arliba

#46
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 20 Δεκ 2011, 12:05:14 ΜΜ
Εγώ έθεσα το θέμα της ισχύος των ψηφοφοριών, αλλα εγώ δεν είμαι η Πεκαπ.
όχι μόνο εσύ, και πολλοί άλλοι ακόμα το θέσανε. Και πολύ σωστά κάνανε και το θέσανε.
Όπως όμως το θέτετε σε μένα τον μικρό και ασήμαντο, να το θέσετε και στους μεγάλους, και στην πεκαπ την ίδια.
Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ή εχει σημασία το ποσοστό ή δεν έχει.
Αποφασίστε το αυτό πρώτα, και αν αποφασίσετε ότι έχει σημασία το ποσοστό, αποφασίστε και ποιό ποσοστό βέβαια.

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 20 Δεκ 2011, 12:05:14 ΜΜ
Για κάποιο λόγο είσαι εσύ και όλοι οι οι άλλοι απέναντι;

Δεν είμαι απέναντι σε κανέναν, και μάλιστα θεωρώ ότι η πορεία της πεκαπ πάει από το καλό στο καλύτερο.

όμως εχθρός του καλύτερου, είναι το ακόμα καλύτερο.

Για παράδειγμα, ένα ακόμα άρθρο που θα ήθελα να υπάρχει στο καταστατικό της πεκαπ, είναι αυτό
που θα λέει ότι η θητεία των αντιπροσώπων του ΔΣ και της ΕΕ δεν είναι υποχρεωτικά διετής, αλλά οι αντιπρόσωποι είναι άμεσα ανακλητοί
σε περίπτωση που το αποφασίσει με ψήφισμα η Γ.Σ. , λαμβάνοντας  μάλιστα υπόψην στην απόφαση και τις επιστολικές ψήφους.
"Ευτυχώς, το στέκι είναι (τελικά) μια όαση Δημοκρατίας" -- Keep Growing
Μετά το law-bay.com, καιρός είναι να πάμε και για το law-bay.edu !
Το υπουργείο κυνοβολευτικής υγείας προειδοποιεί: Τα κείμενα που προκύπτουν από ψηφοφορίες. προκαλούν σύγχυση, θυμό, εφίδρωση και υψηλούς καρδιακούς σφυγμούς σε όσους πάσχουν από ψηφοφοβία.