Εμπρακτος αγώνας.

Ξεκίνησε από toufeki, 30 Ιαν 2010, 12:05:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stratosg

Διαίρει και Βασίλευε... Δεν ξέρω πόσα χρόνια το φωνάζω. Και πάντα μα πάντα χαρακτηρίζομαι γραφικός (ξέρετε εσείς ενδοπαλάμιος .....παλινδρομητής) και τώρα;

Τώρα φτάσαμε στη χρεωκοπία και ο κ. Πρωθυπουργός μας ζήτησε να βάλουμε πλάτες. Λοιπόν γιατί να βάλω εγώ πλάτες κι όχι ο κ. Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος; Γιατί να βάλω εγώ πλάτες κι όχι ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Τι ανάγκη έχει ο πρώτος πολίτης να αμοίβεται; Και γιατί ο πρώτος πολίτης και ίσως ο δεύτερος κι ο τρίτος και και και να μην μου δώσουν το καλό παράδειγμα, παρά μόνον εξαιρούν εαυτούς από το ψαλίδισμα των αποδοχών; Γιατί ακόμα και οι Θρησκευτικοί Ηγέτες να μη βάλουν το χέρι βαθιά ή να δεχτούν φορολόγηση της περιουσίας, παρά μόνον κάνουν υπολογισμούς επί υπολογισμών για το πόσα πρέπει να καταβάλλει πάσα ένας προκειμένου να ξεχρεώσουμε; Γιατί να κυκλοφορούν με τα "Χερουβείμ της Ασφάλτου" όπως εύστοχα είχε γράψει σε μια έκθεση ένας μαθητής ενώ εγώ πρέπει να μετακινώ την οικογένεια μου με ένα επταετίας μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο;

Δεν είμαι κατά της εξουσίας ή της Θρησκείας, μακριά από εμένα αυτή η κατηγορία, απλά εκφράζω την απορία μου; Εξάλλου στον πόλεμο ο Αξ/κος δεν είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο όντας μπροστάρης στη μάχη;

Πάντως να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, τώρα που κοντεύω τη δεκαετία στην εκπαίδευση, κατάλαβα γιατί οι καθηγητές μου στο σχολείο φορούσαν πάντα τα ίδια ρούχα. Τώρα κατάλαβα γιατί ο κλάδος μας αποπνέει μια βαριά μιζέρια. Το κατάλαβα πλέον γιατί έχω να αγοράσω μπουφάν πάνω από 5 χρόνια, παλτό τελευταία φορά αγόρασα ως φοιτητής. Παπούτσια λίγο συχνότερα μιας και τα ταλαιπωρώ ιδιαίτερα. Και βέβαια όλα αυτά γιατί έκανα το λάθος να αγοράσω προ τριετίας ένα δεκαπενταετίας σπίτι με ορίζοντα τριάντα ετών και να αποκτήσω και δυο παιδιά. Πόσο λάθος έκανα.

Όμως η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε όταν διέγνωσαν οι Ιατροί αλλεργία στις  πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος στο πρώτο μου παιδί. Αυτό λοιπόν σήμαινε ειδικό υποαλλεργικό γάλα που το βρίσκει κανείς στα Φαρμακεία της Χώρας όχι όμως και στα Super Market. Ήτοι 20 ευρώ κάθε τρεις ημέρες. Όταν ρώτησα γιατί δεν συνταγογραφείται το σκεύασμα η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Γιατί είναι καλλυντικό είδος. Και τί είναι η αλλεργία; Κρέμα νυκτός; Καλημέρα σας κύριοι υπουργοί. Ευτυχώς ξεπεράσαμε το σκόπελο αυτό και είμαστε ΟΚ. Ευτυχώς που παίρνω επίδομα τέκνου 18 ευρώ. Ξανά καλημέρα σας κύριοι υπουργοί.

Δεν έχουμε καταλάβει ότι το παιγνίδι είναι πολύ καλά οργανωμένο. Πως η διάσπαση γενικότερα στην κοινωνία και ειδικότερα στην εκπαίδευση έχει ένα και μόνο σκοπό. Να αναπαράγει ημιμαθείς μάζες οι οποίες πολύ εύκολα μπαίνουν στη μηχανή του κιμά. Ξέρετε πως μπορείτε να πλάσετε τον κιμά, όχι όμως το κομμάτι κρέατος από το οποίο αυτός προέρχεται.

Προ ολίγου τελείωσε μια εκπομπή που μιλούσε για το εργασιακό στρες και τις επιπτώσεις του. Εμείς θα πάμε όχι μόνο από αυτό αλλά από το κοινωνικοπολιτικό στρες. Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν μπορώ να ταχθώ ενάντια στους αγρότες, εφοριακούς, τελωνειακούς, κλητήρες και γενικότερα όποια κοινωνική τάξη μιας κι αυτά βρήκαν και με αυτά πορεύονται. Άλλωστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις ψήφιζαν και θεσμοθετούσαν τα επιδόματα δεν τα θέσπιζαν μόνοι τους οι υπάλληλοι. Και βέβαια πως να τα πάρει τώρα πίσω; Δεν είναι καταπάτηση κεκτημένων δικαιωμάτων. Και συγγνώμη ρε παιδιά ανάπτυξη δεν είναι να πάρω κι εγώ όσα ένας εφοριακός; Κοιτώντας προς τα εμπρός δεν γίνεσαι καλύτερος;

Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους Ηγέτες. Ηγέτης. Πολύ βαριά έννοια και να με συγχωρείτε που σας κούρασα αλλά δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται όσον εμείς χειροκροτούμε ως άβουλα όντα όλες τις χρωματισμένες σημαιούλες. Εγώ θέλω να βάλω την πλάτη μου για να στηριχθεί επάνω μου όποιος πιτσιρίκος θέλει να σκαρφαλώσει κι όχι όποιος θέλει να την ποδοπατήσει για να μη χάσει την κακώς εννοούμενη ευημερία του. Και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά αυτό το πισωγύρισμα των 50 και πλέον ετών μόνο κακά θα φέρει κι αναταραχές. Δυστυχώς η ιστορία είναι κύκλος κι επαναλαμβάνεται
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

za√‘ag

@stratosg .... για σένα (αφιέρωση) για όλα όσα έγραψες.... http://www.youtube.com/watch?v=EDTqOqdFqss
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

stratosg

Ευχαριστώ πολύ... Λες να με τσακώσουν κι εμένα - εσένα - εμάς; Ευχαριστώ πολύ.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

za√‘ag

Αν μας τσακώσουν θα κάνουμε αυτό που λέει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο τέλος του τραγουδιού ;)
Αν και δε φοβάμαι .... (μην ξεχνάς αυτό που έχεις σαν "Προσωπικό κείμενο" στο όνομά σου)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

poursali

τωρα μπορειτε εμενα να μου πειτε γιατι τετοιες αποψεις τις συνανταω πολυ πιο συχνα σε φορουμ παρα στο "δρομο"?
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παιδιά, ΣΤΟΠ: βρήκα επιτέλους τη λύση: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ) ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετά μανίας. Μάλλον μόνο έτσι θα πετύχουμε πολλά...  >:D
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Vangelis

Νομίζεις ότι δεν το ξέρουν οι "αποπάνω" ότι απο εκεί υπάρχει συμπλήρωση αποδοχών για τους καθηγητές.  Πριν απο αρκετά χρόνια κάναμε μαι απεργία για αύξηση αποδοχών (περίεργο έ) μας δώσανε μείωση ωρών εργασίας!!! και μείναμε ευχαριστημένοι. 

Το έχω πει και το ξαναλέω απο τη στιγμή που "αγωνιστήκαμε" να ενοποιηθούμε σαν κλάδος με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε ικανοποιητικούς μισθούς.  Τελευταία κυκλοφορεί και πρόταση να αποκτήσουμε  ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα  (εμπρός για  νέους αγώνες).   

Τα ιδιαίτερα είναι άλλη "πονεμένη" ιστορία.  Το ρεκόρ πάντως το κατέχει συνάδελφος (μη πληροφορικός) που κάνει 42!!!!  (ναι καλά διαβάσατε σαράντα δύο)  ώρες την εβδομάδα φυσικά "εργάζεται" και σε σχολείο. 

Προσωπικά είμαι κατά της κινητοποίησης των αγροτών γιατι είναι καθαροί εκβιαστές με θύματα τους άλλους που θέλουν να μετακινηθούν.   Τους πληρώσαμε τουλάχιστον 20 χρόνια και τι άλλαξαν; μόνο τις συνήθειές τους απο τσίπουρο στο ουίσκι.  Αγόρασαν βέβαια καινούργια τεράστια τρακτέρ και τζίπ για τις ιδιαίτερες μετακινήσεις τους. 

Vangelis

Αντίγράφω ένα κομμάτι απο αρθρο του Ν. Δήμου στο Lifo (http://www.lifo.gr/mag/columns/2614)

Έχει υπερθετικά το χάος; Γραμματικά όχι. Στην πραγματικότητα, έχει. Διότι εκεί που νομίζεις ότι το ξέρεις, αφού το ζεις τόσα χρόνια, γίνεται ακόμα πιο χαοτικό.

•Τώρα που γράφω η χώρα είναι κομμένη στα δύο, στα τέσσερα, στα έξι - τι λέω; Σε έντεκα εκατομμύρια κομμάτια, όσοι και οι Έλληνες. Ο καθένας το δικό του δίκιο, τη δική του διεκδίκηση, το δικό του μπαϊράκι. Αδιαφορεί για τον διπλανό του (πήγα να γράψω «πλησίον» και δαγκώθηκα) και ακολουθεί την ατομική του πορεία. Νόμος είναι το δίκιο το δικό μου. Χάος.

•Ο υπουργός Οικονομικών βγάζει δίσκο επαιτείας: «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση, Χριστιανοί (ή Μουσουλμάνοι). Έχω να ξεπληρώσω δεκάδες δάνεια, να πληρώσω τοκοχρεολύσια, να θρέψω ένα εκατομμύριο χαραμοφάηδες, να πληρώσω δέκατο πέμπτο και δέκατο έκτο μισθό σε ακαμάτηδες, να δώσω εκατομμύρια αποζημιώσεις σε λιμενεργάτες... Δώστε και ο Θεός θα σας τα ανταποδώσει με spread 300 και τόκο 6%...». Χάος.

και για κερασάκι είδησ απο Αλφαβήτα
"Πρωτοφανές. Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κράτησαν «ομήρους» στα γραφεία τους δύο καθηγήτριες, διότι εκείνες ήθελαν να τηρήσουν τον νόμο! Οι δύο καθηγήτριες αρνήθηκαν να δεχθούν το πρόγραμμα εξετάσεων που πρότειναν οι φοιτητές, διότι αυτό έχει διάρκεια δύο μήνες, όταν ο νόμος προβλέπει ανώτατη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου τρεις εβδομάδες."

χάος πραγματικό χωρίς διέξοδο δυστυχώς

Ασ δούμε τουλάχιστον τι μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας μικρό "σπίτι"  ίσως αν βελτιώσει ο καθένας το μικρό δικό του τομέα βελτιωθεί και η συνολική εικόνα ... τι να πω


Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: Vangelis στις 03 Φεβ 2010, 07:14:47 ΜΜ
Τα ιδιαίτερα είναι άλλη "πονεμένη" ιστορία.  Το ρεκόρ πάντως το κατέχει συνάδελφος (μη πληροφορικός) που κάνει 42!!!!  (ναι καλά διαβάσατε σαράντα δύο)  ώρες την εβδομάδα φυσικά "εργάζεται" και σε σχολείο. 

Προσωπικά είμαι κατά της κινητοποίησης των αγροτών γιατι είναι καθαροί εκβιαστές με θύματα τους άλλους που θέλουν να μετακινηθούν.   

Βαγγέλη,
κατέρριψες το ρεκόρ που γνώριζα: συνάδελφο με 38 ώρες...

Όσο για τους αγρότες, και επειδή έχω ακόμη κάποια σχέση με την περιφέρεια* (όχι τη... δική μου χαχαχα), οι αγρότες λοιπόν κλείνουν τους δρόμους σε περιόδους που δε χρειάζεται να είναι στα χωράφια τους. Μόλις μπουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή μόλις περάσει ο Φλεβάρης, ...μην τους είδατε!!!

Με αυτή τη λογική, ας πάμε κι εμείς όταν μαζεύουν βαμβάκι ή σιτηρά και ας κλείσουμε τους δρόμους στους αγρότες, εκείνους που οδηγούν στα χωράφια τους.

Η λύση στο δικό μου μυαλουδάκι ποτέ δεν ήταν το κατέβασμα στους δρόμους...

*...όπως έλεγε και ο συνονόματός μου ο Λ. Κωνσταντάρας, "οι γυναίκες και οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν τις περιφέρειές τους"! Για να γελάσουμε λιγάκι...

Παράθεση από: Vangelis στις 03 Φεβ 2010, 07:41:19 ΜΜ
Ασ δούμε τουλάχιστον τι μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας μικρό "σπίτι"  ίσως αν βελτιώσει ο καθένας το μικρό δικό του τομέα βελτιωθεί και η συνολική εικόνα ... τι να πωΧαίρομαι, συμφωνούμε απόλυτα!!!!!!!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

dora

Άκουγα Θέμο το πρωί στο ραδιόφωνο. Σύμφωνα με ότι έλεγε η οικονομία της Ελλάδας είναι για 15 μέρες ακόμα. Μετά το χάος. ... :D :D :D...Έτσι όπως το έλεγε σκέφτομαι να βάλω τις καταθέσεις μου...................................κάτω από το στρώμα ή να γίνω πρόσφυγας.  :'(

Έχω μια απορία από μένα τα ζητούν,......  :oαπό τον συνταξιούχο τον πατέρα μου τα ζητούν, ............ :o.από τα παιδιά μου τα ζητούν ...... :o(καλά πρέπει να έχω πολλά λεφτά και δεν το ξέρω  >:D.......αλλά το ξέρουν αυτοί)..................η εκκλησία τι κάνει;;;;;;;;;
ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;  ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;  >:( >:( >:( >:(

astef

#55
Όλοι τελικά τους ίδιους προβληματισμούς έχουμε εδώ μέσα.
Πολύ καλά τα είπαν 3-4 συγκεκριμένοι συνάδελφοι! Και δεν είναι αυτά μόνο, είναι και άλλα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" έχουμε ήδη πάρει το Ειδικό Μηνιαίο Επίδομα των 176 Ευρώ, λαμβάνουμε μηνιαίως Κίνητρο Απόδοσης 160 Ευρώ και Υπερωρίες 200 Ευρώ!!!!!!!!
Η σούμα μαζί με ένα ΜΚ μεταξύ 3 και 2, δίδει σύνολο μικτών 2486 Ευρώ.
Δείτε το συνημμένο!
Μήπως έχω ζαλιστεί και τα βλέπω λάθος ή μήπως τα λένε άλλοι λάθος, χωρίς να έχουν σκοπό να επανορθώσουν με νέο "φαντεζί" πινακάκι;
Η αλήθεια:
Βασικός Μισθός 1600,00Ευρώ δεν υφίσταται! Ισχύει ΜΚ3:1585,00Ευρώ και ΜΚ2:1626,00Ευρώ !
Μηνιαίο Ειδικό Επίδομα 176,00Ευρώ δεν υφίσταται! Υπάρχει αντ' αυτού Επίδομα Διδακτικής Προετοιμασίας 105,00Ευρώ !
Το Κίνητρο Απόδοσης δεν είναι 160,00Ευρώ, αλλά 100,00Ευρώ, το υπόλοιπο έχει ενσωματωθεί στο Βασικό Μισθό εδώ και χρόνια!
Το Επίδομα Εξωδιδακτικής Απασχόλησης, είναι 355,91 Ευρώ και όχι 350,00Ευρώ!
Υπερωρίες 200Ευρώ ποιος παίρνει;
Προσέξτε επίσης με ποιους άλλους μας συγκρίνουν στο πινακάκι και τι Βασικό Μισθό έχουν βάλει για τον καθένα (διαφορετικά ΜΚ).
Ο δημοσιογράφος ήταν πάρα πολύ άσχετος ή μήπως ήταν πάρα πολύ σχετικός και πληρωμένος; Σίγουρα πάντως, ήταν και παραμένει επικίνδυνος!
Επίσης πριν λίγο έφτασε στα αυτιά μου ότι σε συνέντευξή του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ.Πάγκαλος είπε επί λέξη, ότι οι εκπαιδευτικοί κωλοβαράνε το πρωί στο σχολείο, παίρνουν 2.000Ευρώ για το κωλοβάρεμα αυτό και κάνοντας ιδιαίτερα το απόγευμα, φτάνουν σε ένα μηνιαίο εισόδημα 5000-6000Ευρώ!
Επιβεβαιώνει κανείς από εσάς συνάδελφοι, τα λεγόμενα στη συνέντευξη αυτή του κ.Αντιπροέδρου; Γιατί εαν είναι έτσι, τότε:
"Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;"
Με αυτά και τα άλλα, οι κοινωνικές τάξεις έχουν ήδη στραφεί η μία ενάντια στην άλλη...
Η ελληνική χαιρεκακία για την απώλεια της κατσίκας του γείτονα δεν περιγράφεται... και κάνει μπαμ!
Γινόμαστε καλύτεροι όταν πηγαίνουν πίσω οι άλλοι και όχι όταν πηγαίνουμε εμπρός εμείς!
Πάντως το παζλ για την εκπάιδευση στην Ελλάδα συνεχίζει να συμπληρώνεται, κομμάτι-κομμάτι και η τελική εικόνα μάλλον θα θυμίζει Γκουέρνικα!
Κρατάτε ομπρέλα από εδώ και πέρα! Όχι, δεν βρέχει ...
Live your myth in Greece!

Καλή Τσικνοπέμπτη,
The Golden Boy!

Υ.Γ. Το bonus 500 Ευρώ που παίρνουμε μηνιαίως γιατί δεν το γράφει ;;;
       Ο δημοσιογράφος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!
Ένας κλάδος παντός καιρού ...

iliasthes

Tις τελευταίες μέρες  εκτός από αυτό το άρθρο συνάδελφε, έχει υπάρχξει ένα απίστευτο μπαράζ δημοσιευμάτων, με στόχο τη συκοφάντηση και την απαξίωση, πολλών, κλάδων και κοινωνικών ομάδων, για να αδυνατίσει η διαπραγματευτική τους θέση και η υποστήριξη που πιθανά θα λάβουν από την υπόλοιπη κοινωνία. Έτσι φτάσαμε να τα βάζει ο ένας με τον άλλο, αντί να τα βάλουμε με αυτούς που μας κυβερνούν, που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για τα υπέρογκα χρέη.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να μιλώ με φίλους, τους γονείς μου, τον αδελφό μου και να μην πιστεύουν όταν τους λέω πόσα λεφτά παίρνω κάθε μήνα, γιατί θέλω να το κρύβω για να μην χάσουμε τα προνόμια μας. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο και όλοι λέμε μακριά από τον απαυτό μου και όπου θέλει ας είναι. Ο ένας κλάδος ρουφιανεύει τον άλλο οτι πρέπει να πληρώσει. Αν είχαμε σήμερα τη γερμανική κατοχή, δεν θα υπήρχε κόσμος να εκτελεστεί γιατί όλοι μας θα φορούσαμε μαύρες κουκούλες και θα καρφώναμε ο ένας τον άλλο.Το φταίξιμο όμως είναι δικό μας. Προσωπικά είχα πάρει χαλαρά την απεργία για τις 10 του μηνός, αλλά σήμερα απόφάσισα οτι θα απεργήσω και στις 10 Φλεβάρη και στις 2 Μάρτη που κάνει μόνο η ΟΛΜΕ. Εξάλλου τα 120 ευρώ που θα χάσω ισοδυναμούν σε απώλειες ενός μήνα, αν εφαρμοστούν τα μέτρα της Κυβέρνησης, και αυτά θα είναι μόνιμα. Μια που η κουβέντα είναι σχετική, στην τελευταία άποψη που διατυπώνω γι' αυτό το θέμα, αφιερώνω ένα τραγουδάκι σε όλους μας: http://www.youtube.com/watch?v=nG0q5ZpantE

Χ.Μοτσενίγος

Παράθεση από: astefanogiannis στις 04 Φεβ 2010, 03:46:41 ΜΜ
φημερίδα "ΕΘΝΟΣ" έχουμε ήδη πάρει το Ειδικό Μηνιαίο Επίδομα των 176 Ευρώ, λαμβάνουμε μηνιαίως Κίνητρο Απόδοσης 160 Ευρώ και Υπερωρίες 200 Ευρώ!!!!!!!!
Η σούμα μαζί με ένα ΜΚ μεταξύ 3 και 2, δίδει σύνολο μικτών 2486 Ευρώ.
Δείτε το συνημμένο!
......................

Παραθέτω το μήνυμα που έστειλα στο "ΕΘΝΟΣ", όχι ότι πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά για να μη νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο ή ότι μπορούν να περνάνε ότι μηνύματα θέλουν στον κόσμο χωρίς να αντιδράσει κανείς.. Ευχαριστώ το συνάδελφο astefanogiani για την ενημέρωση.
Ακολουθεί το μήνυμα στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"

Τα στοιχεία μισθοδοσίας για τους εκπαιδευτικούς τα οποία δημοσιεύετε σήμερα 4/02/2010, είναι αποκυήματα της φαντασίας του "δημοσιογράφου" σας. Άκου υπερωρίες 200 ευρώ! Άκου ειδικό επίδομα 176 ευρώ! Άκου κίνητρο απόδοσης 160 ευρώ! Δύο τινά συμβάινουν: ή κάποιος δούλεψε κανονικά το "δημοσιογράφο" σας  (καλά κι αυτός δεν ήξερε, δεν το ' ψαχνε;), ή λειτουργείτε ως θρυαλλίδα του "κοινωνικού αυτοματισμού". "Τα παίρνουνε χοντρά οι εκπαιδευτικοί, καλά κάνουνε και τους κόβουνε τα επιδόματα".

Ένα έχω να πω, αν οι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα λειτουργήσουν και τώρα όπως ο εν λόγω δημοσιογράφος σας, με προχειρότητα και πιθανό δόλο δηλαδή ζήτω που καήκαμε.
Λυπάμαι πραγματικά.

Χρήστος Μοτσενίγος εκπαιδευτικός ΔΕ

Gnirut

Το χειρότερο είναι που έβαλαν το 1600 βασικός. Προφανώς ή έβαλαν κάτι σαν μεικτά του βασικού ή έβαλαν το άθροισμα των πραγματικών επιδομάτων με τον βασικό. Στους εφοριακούς και στους του υπ. εργασίας δεν έκαναν το ίδιο.

Όπως και να έχει πρόκειται περί άλλης μιας δημοσιογραφικής αλητείας.

Άντε μην τα πάρω  >:( και κόψω την επιείκια στις βαθμολογήσεις ακόμα και στην εξεταστική του Φεβρουαρίου.
Τι άλλο άλλωστε μπορούμε να κάνουμε  :'(

toufeki

Εύγε συνάδελφε!
Αυτός είναι ο πραγματικά έμπρακτος αγώνας.

Δεν τρέφω αυταπάτες ότι μια χούφτα άνθρωποι μπορούν ν αλλάξουν την ρότα του πλοίου.
Η ρότα του πλοίου είναι πολύ καλά χαραγμένη και υποστηρίζεται με πάθος από την αφρόκρεμα  της παραπληροφόρησης και της παραδημοκρατίας.

Χαίρομαι όμως που διαπιστώνω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ασυμβίβαστοι με την αληταρία που μας κυβερνά πραγματικά και στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στην κοροϊδία.

Σας ευχαριστώ πολύ.