Γενικό Λύκειο > Γενικές εξετάσεις

Νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων

(1/3) > >>

fragile:
Καλή σας μέρα και καλός σας μήνας  ;D

Χθές το βράδυ σχεδόν όλα τα κανάλια (ANT1, Mega τουλάχιστον) έπαιζαν θέμα με νέο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια το οποίο θα προωθήσει η κυβάρνηση βασιζόμενη σε πόρισμα της επιτροπής σοφών (Βερέμης κλπ).

Έψαξα για πληροφορίες αλλά ... τίποτα  :'(

Μήπως γνωρίζετε τίποτα σχετικό ;

Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε για το πιθανό μέλλον που σχεδιάζεται για εμάς χωρίς εμάς  :-[

fragile  >:(   

P.Tsiotakis:
Μάλλον, πρόκειται για τις παλιές σκέψεις-προτάσεις της επιτροπής Βερέμη.
και αυτή επιτροπή σοφών δεν είναι; γεμίσαμε σοφούς σε αυτήν την χώρα...

να δούμε τί διάλογος θα είναι, και αν θα παραμείνει ο Βερέμης στη θέση του και που το πάνε

Για τα σενάρια συνομωσίας για το μάθημα έχω εκφραστεί, αλλά δεν πείθω οτι υπάρχει κίνδυνος

Το ξέρετε οτι στις αναθέσεις των ΠΕ04, προηγούνται πλέον οι χημικοί των βιολόγων (για τα μαθήματα φυσικής); Ναι καλά ακούσατε, οι ελάχιστοι αλλά πανίσχυροι (με ολοσέλιδα άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες) καθηγητές χημείας στην δευτεροβάθμια.

fragile:
Καλημέρα και πάλι,

Περισσότερες πληροφορίες για ενημέρωση των συναδέλφων για την ερώτηση που είχα απευθύνει χθές :

Σύμφωνα με άρθρο στο ιντερνετ :

Αναβάλλεται η εφαρμογή πολλών διατάξεων του νέου νόμου-πλαισίου για την παιδεία, ο οποίος αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2008, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να αποφύγει επί του παρόντος τη σύγκρουση με τους πανεπιστημιακούς, ξεκινώντας παράλληλα νέο κύκλο διαλόγου με στόχο την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, την Τρίτη, από τις πρώτες συναντήσεις του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, κατέστη σαφές πως οι «δύσκολες» διατάξεις του νέου νόμου-πλαισίου (χρηματοδότηση, συγγράμματα κ.τλ.) θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τους πρώτους μήνες του 2008.

Σε βάθος χρόνου μετατίθεται όμως η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), που αποτελεί άλλο «καυτό» ζήτημα, καθώς στις 20 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η ΕΕ για την ενσωμάτωση της σχετικής οδηγίας στο εθνικό δίκαιο.

Για το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, ως τις 26 Οκτωβρίου θα έχει αποσταλεί στα σχολεία το σύγγραμμα που διδασκόταν τα προηγούμενα χρόνια (μετά την απόσυρση του νέου βιβλίου), ενώ ο νέος υπουργός υποσχέθηκε ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς θα καλυφθούν άμεσα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα της αλλαγής του εξεταστικού συστήματος, το οποίο όμως στη νέα μορφή του δεν θα εφαρμοστεί προτού περάσει τετραετία, ενώ ριζικές αλλαγές, «ξήλωμα» προσώπων και αλλαγή διοικητικών δομών προαναγγέλθηκαν στη λειτουργία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

parantop:

--- Παράθεση από: Τσιωτάκης Παναγιώτης στις 01 Οκτ 2007, 12:37:16 μμ ---Το ξέρετε οτι στις αναθέσεις των ΠΕ04, προηγούνται πλέον οι χημικοί των βιολόγων (για τα μαθήματα φυσικής); Ναι καλά ακούσατε, οι ελάχιστοι αλλά πανίσχυροι (με ολοσέλιδα άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες) καθηγητές χημείας στην δευτεροβάθμια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο αυτό είναι κακό? Σίγουρα οι Χημικοί (όπως και γω) ξέρουν περισσότερη Φυσική από τους Βιολόγους! Που το κακό?

COACH:
Μήπως δεν πρέπει να αφήσουμε το θέμα του μαθήματος στην τύχη του?
Μήπως πρέπει να απαιτήσουμε να έχουμε και στην Β Λυκείου ένα μάθημα Λογικής ίσως και Λογικής σχεδίασης και Αλγοριθμικής και στην Γ Λυκείου το γνωστό ΑΕΠΠ ίσως αναβαθμισμένο...
Μήπως πρέπει να ανασυνταχτούμε...
Μήπως πρέπει να το δούμε το θέμα λίγο πιο ζεστά...???
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση