Γενικά > Γενική συζήτηση (μόνο για ανάγνωση)

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

(1/8) > >>

Vangelis:
Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας των νέων, που φτάνει το 40%, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με "φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" όπως είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους "φορείς" στους δήμους και στο Δημόσιο.

Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ και ένα μέρος του θα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ οι νέοι που θα προσληφθούν θα αμείβονται με 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (περίπου 625 ευρώ με την τρέχουσα ΕΓΣΣΕ), ενώ δεν θα κατοχυρώσουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, καθώς θα βρίσκονται σε καθεστώς δανεισμού...!

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για την διευκόλυνση που θα προσφέρουν  θα πάρουν το 5% του έργου (14 εκατ. Ευρώ!).  Έτσι δεν είναι περίεργο που συστάθηκαν πολλές "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" με μόνο σκοπό (μη κερδοσκοπικό πάντα!) να οικειοποιηθούν αυτό το 5%.  Μέχρι και επέμβαση εισαγγελέα υπήρξε για το πλήθος των οργανώσεων!.

Ο πλήρης κατάλογος των οργανώσεων αυτών και το επίσημο αρχείο Σύνθεση Διοικητικών Συμβουλίων Φορέων Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (1/9/2011) βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=3&la=1

Εκεί ψάχνοντας μπορεί να πέσουμε σε γνωστά ονόματα του χώρου της Πληροφορικής. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η "Μη Κυβερνητική Οργάνωση" Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών το site της οποίας βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.equalsociety.gr

Εκεί στην καρτέλα "Ταυτότητα" --> "Διοίκηση" υπάρχουν τα ονόματα των μελών του ΔΣ. 

Τώρα θα πείτε τι μας ενδιαφέρει επειδή κάποιος γνωστός συμμετέχει στο ΔΣ μιας "μη κερδοσκοπικής οργάνωσης".  Αλλά ας πάμε και στην Καρτέλα "Επικοινωνία" να δούμε την διεύθυνση που δηλώνει η οργάνωση:

Η διεύθυνση είναι λοιπόν
Κοδριγκτώνος 33 / 33 Kodrigtonos Street
Αθήνα / Athens
10434
Ελλάδα / Greece

Που την έχουμε δει ξανά αυτή τη διεύθυνση;

Για κοιτάξτε στο site: http://www.epe.org.gr/contact.jsp

Θα μου πείτε ότι είναι σύμπτωση και ότι είμαι καχύποπτος στο κτίριο μπορεί να υπάρχουν πολλά γραφεία.

Αλλά για κοιτάξτε και τον αριθμό του Fax που δηλώνουν και οι δύο

Η Equal Fax:+30 211 70 51 856
Η ένωση (μία είναι η ένωση) Fax: 2117051856

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελικά το νόμιμο είναι και ηθικό?
 
Μήπως γι'αυτό θέλουν να αδειάσουν θέσεις ΠΕ19-ΠΕ20, για να νοικιάζουν Πληροφορικούς στα σχολεία (με το αζημίωτο)?


fof:
Βρε Βαγγέλη ! γιατί δεν τα είπες νωρίτερα αυτά τα πράγματα , να ξυπνήσουμε κι εμείς οι κοιμισμένοι;;
Ε εντάξει, πες ότι εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται! Εσύ όμως δεν πρέπει να μας ενημερώνεις γι αυτά που ξέρεις;

iliasthes:
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα ήθελα να ανφέρω κάτι.  Παλιά η ΕΠΕ ως στοιχεία επικοινωνίας  έδινε τα στοιχεία του "Νομικού Συμβούλου" της. Έναν δικηγόρο που είχε και αναλάμβανε αποκλειστικά τα θέματα της ένωσης, προφανώς με το ανάλογο αντίτιμο. Δεν ξέρω αν τα στοιχεία αφορούν πάλι τον ίδιο ή είναι τα "κανονικά" γραφεία της ένωσης. Αν πρόκειται για το δικηγόρο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι "εκπρόσωπος" και κάποιας ΜΚΟ.

Αυτό ήταν το αρχικό μου μήνυμα, ωστόσο δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το γραφείο του δικηγόρου ή όχι, αφού υπάρχει ταυτοπροσωπία σε κάποιο μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ και της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Δεν ξέρω αν έχουν στο μυαλό τους αυτό που λέει ο Βαγγέλης ή μάλλον το θεωρώ απίθανο. Πιο πιθανό το θεωρώ να βγάλει το Υπουργείο 1500 πληροφορικούς σε εφεδρεία το καλοκαίρι, παρά το σενάριο που αναφέρει ο Βαγγέλης. Ωστόσο θεωρώ οτι αποτελεί στίγμα για κάποιον εκλεγμένο σε ΔΣ επαγγελματικής και επιστημονικής ένωση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που εξευτελίζει την έννοια των εργαζομένων και εκμεταλλεύεται στο χείριστο βαθμό την ανάγκη για εργασία.

Vangelis:
Αν ήταν νομικός εκπρόσωπος θα είχε και τα ίδια τηλέφωνα υποθέτω.  Εδώ όλα τα τηλέφωνα διαφέρουν  μόνο το fax είναι ίδιο (είδες η κρίση που να αγοράζεις δεύτερη συσκευή!).
Τέλος πάντων περιμένουμε ....

kammenos:
Από που συνάγεις Vangelis ότι οι της ΕΠΕ "[...] θέλουν να αδειάσουν θέσεις ΠΕ19-ΠΕ20[...]"; Η ΕΠΕ έχει μιλήσει για εθελοντικές μετατάξεις Πληροφορικάριων με άλλο βασικό πτυχίο (όχι Πληροφορικής), πράγμα που θα βοηθούσε και στο να μην προκύπτουν "πλασματικές υπεραριθμίες" εκπαιδευτικών ΠΕ19-20, για τις οποίες ("υπεραριθμίες") πολύ πρόσφατα έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Για τα υπόλοιπα: Απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση χώρου από σωματείο και ΜΚΟ; Ειδικά όταν έτσι μπορείς να γλιτώσεις το μισό ενοίκιο; (Ειλικρινά δεν το ξέρω, ίσως και να απαγορεύεται).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση