Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Linux => Μήνυμα ξεκίνησε από: d_oikon στις 12 Νοε 2021, 02:47:53 ΜΜ

Τίτλος: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ FIREFOX ΣΤΟΥΣ CLIENTS ΜΕΣΩ EPOPTES
Αποστολή από: d_oikon στις 12 Νοε 2021, 02:47:53 ΜΜ
Σε Ubuntu 20.04.3 LTS (Focal Fossa) 64-bit ξαφνικά δεν δουλεύει η εντολή: killall firefox στο epoptes ώστε να απενεργοποιήσω τον firefox από τους clients.

Η διαδικασία είναι η εξής: Μέσα από epoptes επιλέγω τον/τους client/s και --> Υπολογιστές/Εκτέλεση/Execute command/ (ή πατάω τα "γρανάζια") και γράφω killall firefox.... Και δεν κάνει τίποτα.

Επίσης δοκίμασα την εντολή killall firefox %u και πάλι τίποτα.

Να σημειώσω ότι η εντολή killall δουλεύει με άλλα προγράμματα μέσω epoptes, πχ: killall kolourpaint (κλείνει το πρόγραμμα ζωγραφικής kolourpaint), killall gcompris-qt (κλείνει το πρόγραμμα Gcompris) κ.α.

Τι να φταίει;
Τίτλος: Απ: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ FIREFOX ΣΤΟΥΣ CLIENTS ΜΕΣΩ EPOPTES
Αποστολή από: alkisg στις 12 Νοε 2021, 05:38:18 ΜΜ
Για άγνωστο λόγο, εδώ και λίγο καιρό ο Firefox αποφάσισε να χρησιμοποιεί τη λέξη "GeckoMain" ως "όνομα διεργασίας". Έτσι είτε θα πρέπει να κάνεις `killall GeckoMain` είτε να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το command line για match, δηλαδή `killall -f firefox`.

Το GeckoMain το βλέπουμε πατώντας Ctrl+Shift+Esc για να βγει η παρακολούθηση διεργασιών, μετά βγάζοντας το Προβολή→Εξαρτήσεις, και τέλος ταξινομώντας κατά τη στήλη Μνήμη και κοιτώντας τα εικονίδια. Ή, κάνοντας `cat /proc/firefox-pid/comm`.
Τίτλος: Απ: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ FIREFOX ΣΤΟΥΣ CLIENTS ΜΕΣΩ EPOPTES
Αποστολή από: d_oikon στις 15 Νοε 2021, 10:53:41 ΠΜ
Σωστός!
Σ' ευχαριστώ!  :)