Γενικό Λύκειο > Εξετάσεις 2003-2004

2004 - Τα λάθη που έγιναν

(1/1)

Sergio:
Συνάδελφοι,

πριν:
- κρυώσουμε (και χαθεί το ενδιαφέρον που μας οδήγησε να κάνουμε 80 και πλέον posts σχετικά με τις εξετάσεις) και
- ξεχάσουμε (σφού οι εξετάσεις πέρασαν και δεν ασχολούμαστε πλέον με το θέμα)
προτείνω να καταγράψουμε αυτά που είδαμε και ακούσαμε σα βαθμολογητές και διδάσκοντες του μαθήματος ώστε να βοηθήσουμε όλους εμάς (τους διδάσκοντες) να διδάξουμε το μάθημα λίγο καλύτερα του χρόνου και τους μαθητές μας να αποφύγουν τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται ένα post ανά θέμα, γι' αυτό δημιούργησα μόνο ένα.

Ας βάλουμε εδώ τις παρατηρήσεις μας σε μορφή bullets κάτω από επικεφαλίδα  του θέματος που αφορά, π.χ.
ΘΕΜΑ 1
-
-
ΘΕΜΑ 2
-
κ.ο.κ.

Προτείνω να βάλει ο καθένας όλα τα σημεία που παρατήρησε ακόμα και αν χρειαστεί να επαναλάβει κάτι που ήδη κάποιος άλλος έθεσε σε προηγούμενο post.  Έτσι θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και πόσο εκτεταμένη ήταν η εμφάνιση του συγκεκριμένου λάθους.

Είναι η καλύτερη ώρα να κάνουμε κάτι τέτοιο, το postmortem (ή επικήδειο) όπως συνηθίζεται / προτείνεται στο project management μιά και τα έχουμε ακόμα πρόσφατα και ... τα έχουμε δεί όλα, αφού στα περισσότερα ΒΚ έχει πλέον τελειώσει η βαθμολόγηση των γραπτών.

Λίγος κόπος από τον καθένα μας και θα έχουμε αρκετό υλικό (μια μικρή knowledge-base) για να 'ανεβάσουμε' το μάθημα λίγο περισσότερο του χρόνου.

Με σχεδόν 2000 προβολές (ήδη μέσα σε μία εβδομάδα) των posts που προσφέραμε όλοι, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι μία τέτοια καταγραφή θα βοηθήσει πολλούς

mbathas:
οκ,
αφού το ενδιαφέρον για αυτό το θέμα ατόνησε μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για καμιά καλή παραλία...
8)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση