βλέπω ότι υπάρχει αρκετός εκνευρισμός από κάποιους χρήστες και μάλιστα κάποιοι είναι επιθετικοί και ειρωνικοί απέναντι σε συναδέλφους που έχουν διαφορετική γνώμη, χωρίς αυτοί να τους προκαλέσουν.
@Evry, λογικά εννοείς εμένα με αυτό το σχόλιο, αλλά δεν έχω καμία πρόθεση και σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκα ή ειρωνεύτηκα τον Γιώργο τον Θαλασσινό, ή κάποιον άλλον.
Είμαι όμως πολύ εκνευρισμένος με το θέμα Β2 και με οποιοδήποτε θέμα είναι τόσο άστοχο, όταν κρίνεται το μέλλον των παιδιών! Και μπορεί τα παιδιά να μην λένε τίποτα, ή να μην γίνεται τόσος ντόρος γενικά, και να απορείτε με κάποιους από μας που το λέμε τόσο πολύ, αλλά το κάνουμε (εγώ σίγουρα, φαντάζομαι και οι άλλοι συνάδελφοι) για να προλάβουμε κιόλας επόμενα χειρότερα ή/και πιο δύσκολα άστοχα θέματα.
Άρα, και προς τον Μανώλη αναφερόμενος, δεν πρόκειται για προσωπικές βολές, αλλά στόχος είναι το Θέμα και η Επιτροπή.
Όπως έγραψα και πριν:
Στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, τα θέματα που τίθενται είναι 2 ειδών :
1) ή σχετικά με τη θεωρία και τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο
2) ή υπάρχει κάποιο ΑΣΧΕΤΟ σενάριο (όπως σε κάθε Πρόγραμμα) στο οποίο πρέπει να αποτυπώσεις τη λύση με Εντολές σε Πρόγραμμα.
(Αν υπάρχει και 3ο είδος ενημερώστε με)
Το θέμα Β2 , έχει ένα ΑΣΧΕΤΟ σενάριο και ΔΕΝ αναφέρεται στη θεωρία του βιβλίου!
Άρα καταλήγει να είναι ένα απλό πρόβλημα λογικής, που μπορεί να το λύσει οποιοσδήποτε που δεν έχει καμία σχέση με το μάθημα!
Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λέτε για το ΑΝ ζητούσαν κώδικα ή το ότι ζητούν να γραφεί σε ελεύθερο κείμενο και τέτοια.
ΑΝ ζητούσαν κώδικα, ναι, όλα καλά (για στοίβα όπως έλεγαν οι οδηγίες).
Αλλά αν δεχτούμε αυτό, σημαίνει όπως λέω ότι μπορεί να μπει και οποιοδήποτε πρόβλημα δεν ακουμπάει καθόλου στη Θεωρία και έχει άσχετο σενάριο και να έχουμε θέματα λογικής.
Δηλαδή, να μπει θέμα:
>>
Δίνονται 2 αριθμοί, 45 και 19.
Να διπλασιάσετε τον 1ο και να κάνετε ακέραια διαίρεση στον 2ο, κρατώντας κάθε φορά τον 1ο σε ένα άθροισμα, αν ο 2ος είναι περιττός.
Να κάνετε πίνακα τιμών μέχρι ο 2ος να γίνει 0.(ίσως να βάζαμε και πόσο χρόνο διαρκεί ο πολ/σμός και πόσο η ακέραια διαίρεση...)
Ε, όχι, δεν είναι αυτό θέμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της ΑΕΠΠ!(Όπως και το παράδειγμα με τη Στοίβα και με το Μέγιστο που έγραψα παραπάνω)
Αν είναι, να ονομαστεί το Μάθημα της Β' λυκείου "Αλγοριθμική" (χωρίς εντολές, ψευδογλώσσες και Γλώσσες), να τα βάλουμε εκεί αυτά, και να ετοιμάζουμε το μυαλό των παιδιών σε τέτοια αλγοριθμική σκέψη.